Hvad er bagerens procentformel?

Kender du det her? Du kigger på en opskrift på et surdejsbrød og der er en hel masse procenter i opskriften, men hvis man lægger dem sammen giver de meget mere end 100%? Det er forvirrende. Hvad sker der? I denne artikel forklarer jeg hvad bagerens matematik og bagerens procentformel er og hvordan det fungerer. Dette er viden som gør dig til en bedre bager.

Bagerens matematik og bagerens procentformel er generelt accepteret konvention til at beskrive bageopskrifter på en genereliseret måde. Den beskriver ingredienserne i en procent ud fra den total mængde mel i opskriften, hvilket betydet at melet altid er 100%.

Fortsæt med at læse

Blåbærswirl briochebrød med surdej opskrift

Du kender det. Nogen gange har du brug for lidt lækkert. Du elsker blåbær. Du elsker alt hvad er bliver bagt og, som mig, så elsker du smør. Mmmh… Smør! Du kunne lave en kage, men du spiste lige kage i år, så hvad skal du så gøre? Svaret er selvfølgelig min opskrift på et blåbærswirl briochebrød med surdej.

Sidste uge bagte jeg et surdejsbrød med blåbær og citron. Du ved, sådan et med en sprød skorpe og en sej krumme. Det var super lækkert, men denne uge går vi over i den modsatte grøft, sådan brødmæssigt. Det blødeste af det blødeste brød. En dej så rig at det burde hedde millionærens briochebrød. Oh my God…

Fortsæt med at læse

Blåbær og citron surdejsbrød opskrift

Det er sensommer i Danmark nu og alle butikker, grønthandlere og markeder overflyder med fantastisk varer. Der er alle slags bær: jordbær, blåbær, hindbær, ribs, solbær, brombær og selv nogen man ikke finder så ofte: stikkelsbær og tyttebær. En af mine absolut favoritbær er blåbær. Dette er min opskrift på blåbær og citron surdejsbrød.

Dette brød er inspireret af min yndlingsmorgenmad. Amerikanske fluffy blåbærpandekager. Okay, brødet er ikke fluffy, men der er masser af blåbær i.

Fortsæt med at læse

Bananbrød med surdej

Vi kender det alle. Du har en skål med frisk frugt. Der er bananer i skålen; nogen er gule og andre er brune og bløde. Nogen tager en banan fra skålen, men det er altid den gule. Så det betyder at du har en hel masse brune bananer i overskud. Det er heldigvis perfekt, fordi dem kan du bruge i denne opskrift på bananbrød med surdej.

Da jeg startede med at bage med surdej havde jeg en hel masse overskydende surdej som jeg ikke vidste hvad jeg skulle bruge til. Så jeg søgte på nettet efter opskrifter med overskydende surdej og jeg fandt denne på The Perfect Loaf. Den var simpelthen det bedste bananbrød jeg nogensinde havde prøvet, så jeg synes at jeg ville dele det med dig.

Fortsæt med at læse

Tigerboller med surdej opskrift

Hvad gør mad interessant? For mig er en stor del af det kontraster. Sød kontra sur, kremet kontra bitter, sprød kontra blød. Den sidste er hvad der definerer disse boller. Dette er min opskrift på tigerboller med surdej.

Tigerboller er de blødeste, mest luftigte boller du nogensinde har prøvet. De har en ekstremt sprød og karameliseret topping lavet af gær, rismel og ristet sesamolie, som giver dem et helt unikt udseende og en fantastisk duft.

Fortsæt med at læse