Lav din egen surdej

Hvis man er fan af fantastisk brød og bagværk er en surdej fantatisk at have; lær hvor nemt det er at lave din egen. Bare følg denne surdej opskrift

En surdej er slet ikke svær at lave. Det eneste det kræver er tid og lidt konsistens. Det er lige bagerverdenens svar på at have grønne fingre.

Afsæt et tidspunkt hver dag hvor du tjekker og fodrer din dej. Det er ligemeget hvornår det er, bare det passer din i din dagligdag. Det er dog ret vigtigt at du ikke glemmer det

Læs mere

Surdejsbrød for begyndere

Surdejsbrød er brødenes brød. Sprød skorpe, blød krumme med kæmpe huller og masser af smag. Det er dog normalt ikke noget folk tænker at man kan lave hjemme, men det kan man sagtens, og er her min surdejsbrød opskrift for begyndere.

Jeg vil føre dig igennem hvordan du laver dit første surdejsbrød. De værktøjer du har brug for. De teknikker du skal bruge for at få det helt rigtige brød, og alt du skal være opmærksom på undervejs.

Det er faktisk ikke spor svært at lave. Det vigtige er at du er præcis med vejning af ingredienserne og teknikkerne.

Jeg giver ingen præcise tider i opskriften. I stedet forklarer hvad du skal kigge efter, så du opnår det brød der både smager fantastisk og som hæver flot op inde i ovnen.

Hvis du er ny surdejsverdenen, så håber jeg du vil prøve at lave denne surdejsbrød opskrift. Du skal nok få en god start med at lave fantastiske brød.

Læs mere
Chicken Tikka Masala opskrift

Chicken Tikka Masala med naanbrød

Mange tror at retten stammer fra indien, men stammer højst sandsynligt fra en restaurant i Glasgow i Skotland. I virkeligheden er det jo heller så vigtigt hvor det stammer fra, men mere hvor godt det smager, og denne ret er helt fantastisk når det kommer til “masser af smag”. Jeg synes du skal prøve min chicken tikka masala opskrift, og prøve noget fantastisk.

Læs mere

Verdens bedste kringle

Kringle. Er der noget mere dansk? Lækker blød dej med masser af smør, æg, fyldt med remonce og drysset med perlesukker og hasselnødder som er bagt sprøde i ovnen. Det er en genistreg. Jeg har lavet en videnskabelig test og bringer dig nu verdens bedste kringle opskrift.

For nogen uger siden havde jeg en diskussion med min veninde Kirstine. Hun sagde at kringle skulle laves med margarine og at hun faktisk havde prøvet med smør og at kringlen smagte bedre med margarine. Jeg var, like, “What?”

Læs mere

Konverteringsværktøj for bagere

Kender du det med at man finder en super fed opskrift på et amerikansk site? Alting står i cups og ounces, og gæren er instant yeast og du er lidt i tvivl om hvordan man overfører det til danske standarder.

Det behøver du ikke at være i tvivl om mere, for for at løse det problem har jeg lavet et online konverteringsværktøj som kan på en nem og simpel måde beregne hvor meget du skal bruge i din opskrift.

Alt du skal gøre er at taste mængden, vælge hvilken vægt (f.eks. gram eller ounces) eller volumen (f.eks. cup eller dl) du vil konvertere til og fra, og hvad det er for en ingrediens. Så beregnes det helt automatisk.

Du kan finde det her: Foodgeek’s bagerværktøj.

Enjoy!