Tandoori kyllingeburger

Tandoori kylling er en fantastisk spise som stammer fra Indien. Kyllingen marineres i yogurt og krydderier. Den skal, klassisk set, tilberedes i en cylindrisk lerovn, kaldet en tandoor. Retten spises over hele verdenen, men har siden rødder i det sydlige asien, nærmere bestemt Indien. Her er min opskrift på en absolut fantastisk tandoori kyllingeburger.

Der er beviser for at folk har spist tandoori kylling omkring 3000 år før vor tidsregning. Der må i den grad være tale om en klassiker. I 1960’erne blev retten populær i den vestlige verden. I dag kan den spise over hele kloden i de fleste byer som har en Indisk restaurant.

Læs mere

Foodgeek’s bagerværktøj

Internettet er et fantastisk sted. Det er fund af information som man bare kan finde og bruge, og én af de ting som der ikke mangler er opskrifter på brød, mad og kager.

Problemet er bare at mange af de rigtigt fede opskrifter er udviklet af amerikanere, australiere eller englændere, og de har en tendens til at bruge andre måleenheder end vi er vant til i Danmark.

Active Dry Yeast eller noget andet

Når de bager bruger de som regel tørgær, kaldet active dry yeast, eller noget som hedder instant yeast, som vi ikke kan få i Danmark. Vi bruger almindeligvis bare frisk gær.

Læs mere

Foodgeek’s ingredienskonvertering

Internettet er fuld af fantastiske opskrifter. Mange af dem stammer dog fra lande hvor de bruger andre måleenheder end vi gør herhjemme. F.eks. i USA bruger de cup og ounces. I England bruger de pint og pounds. Jeg kan hjælpe dig med at konverteret fra cups til gram.

Mel, gryn, frø og sukker har forskellig massefylde, så 1 dl mel vejer ikke det samme afhænging om det er hvedemel, rugmel eller fuldkornsspelt. Dette værktøj hjælper dig med at konvertere mellem vægt og volume.

Læs mere
fra active dry yeast til frisk gær

Foodgeek’s gærkonvertering

Når vi bager brød og boller i Danmark bruger vi normalt frisk gær, men i USA er det mest almindelige gær for hjemmebagere af den tørrede type. Dette værktøj kan hjælpe dig med at konvertere fra Active Dry Yeast til frisk gær.

Læs mere