Hjemmelavet knækbrød plus anmeldelse af “Ost på bordet”

Hjemmelavet knækbrød er superlækkert og ekstremt nemt at lave. Det kan spises med det meste pålæg, men er nok specielt oplagt til en god ost.

For et par uger siden vandt jeg Camilla Bojsen-Møller fra ostesnak.dks bog Ost på bordet ovre hos La Cucina Nada. Opskriften er fra bogen (dog med mine egne ord og billeder), da jeg synes det var én af dem jeg gerne ville prøve.

_MG_1450

Jeg har læst bogen og der er meget interessant information om forskellige oste inddelt i områder. Primært Frankrig, Italien, Spanien og Danmark, og et opsamlingkapitel med andre områder som England, Holland og andre.

Continue reading

hjemmelavede vegetariske forårsruller

Vegetariske forårsruller

Da jeg var 13 år gammel startede jeg på mit første rigtige job i en kinesisk grillbar i Brønshøj. De havde nogen forårsruller der, som så vidt jeg huskede kostede 17 kr for luksusudgaven med en reje i 😉

Folk kom kørende af Frederikssundsvej helt fra Ballerup for at købe dem, og de var også utroligt lækre, super sprøde uden på og med utroligt lækkert velsmagende fyld.

Continue reading

Hjemmelavet low carb chokolade

Chokolade er nok den ultimative snack for mig. Problemet for mig er at der er sukker i, og hvis man kan købe en sukkerfri version søder de normalt bare med malitol som også giver en stigning i blodsukkeret, så er man jo lige vidt.

Det er rigtigt at jo mørkere chokoladen er jo mindre sukker er der i, og jeg elsker også mørk chokolade, men jeg tænkte det må da være muligt at lave sin egen helt sukkerfrie udgave som smager godt.

Mit første forsøg var omkring halvandet år siden hvor jeg brugte palmin som fedtstof. Det virkede også sådan nogenlunde, men for det første lugtede det af kiksekage og det var bestemt ikke fingervarme stabilt. Jeg har set på de billige chokolader at de bruger “hærdet kokosolie”, men det er sikkert et eller andet industriprodukt, så jeg tænkte at jeg ville gå old-school og prøve at bruge kakaosmør, som jo egentlig er det “rigtige” fedtstof i den dyre chokolade.

Det tog mig omkring 5-6 forsøg at få det hele til at spille. Kakaosmør er ikke ret glad for at blive varmet for højt op, og det gik ikke lige op for mig de første par gang, men kommer det over 40 grader bliver det simpelthen ødelagt og kan ikke størkne igen.

Så her følger min opskrift på hjemmelavet low carb chokolade; helt uden sukker. Efter det er færdigt kan det sagtens smeltes igen og bruges som overtrækschokolade (du skal dog huske at temperere det igen selvfølgelig).

Continue reading

Perfekt hjemmelavet pizza

Pizza! Er der egentlig noget bedre? Et stykke sprødt brød fyldt med lige præcis de ting som du allerbedst kan lide.

Men en rigtig god pizza skal jo helst bages i en brændefyret stenovn, men jeg ved ikke med dig, det er ikke lige én jeg har plads til i mit køkken.

Så her er opskriften på den helt perfekte dej og den metode som er det tætteste du kan komme på at lave en stenovns pizza i en almindelig ovn. Det eneste specialudstyr du skal bruge er en pizzasten og en grill i din ovn.

Jeg håber du prøver denne pizza, for den er både tid og arbejde værd. Forkæl din familie med gudepizzaer 😀

Continue reading

Perfekte sprøde flûtes

Fûte er perfekt tilbehør i varm mad eller som en virkelig lækker sandwich. Sprøde flûtes er noget som normalt er noget der er svært at opnå i en normal ovn, men jeg har her en metode som gør det nemmere at opnå det perfekte resultat – hver gang.

Dejen bliver lavet med en fermenteret dej, på fint fransk kaldes det en pâte fermentée. Det virker måske som lang tid at skulle bruge på at lave brød (du kan sagtens bruge denne dej til at lave en franskbrød med), men når du smager det ved du hvor den ekstra tid gik hen, til lækker smag og kærlighed til brødet.

Det kræver ikke særlig meget arbejde at forberede dejen eller at forme og gøre klar. Det meste af tiden står dejen bare og passer sig selv og udvikler sig. Så det er om at komme i gang.

Jeg håber det smager lige så godt, som mit gjorde. Familien har i hvertfald smovset det hele.

Continue reading

Triple cooked chips

Jeg ville ønske jeg kunne påstå at jeg havde opfundet triple cooked chips, for det er absolut genial opskrift.

Hvis du gør det rigtigt får du intet mindre end verdens bedste pommes frites. Total sprød og knasende uden på, og indeni er den brændende varm og fluffy på indersiden.

Hvis du en dag skal forkæle dig selv, så er det altså noget du burde prøve.

Continue reading

Okse/champignontærte – slow food i dej

Hvis der noget de kan i Storbritannien så er det madtærter, og dem er jeg en kæmpe fan af. Så jeg er kommet op med min egen version af en “Steak and mushroom pie”, lavet med en billig udskæring, nemlig en gammeldags oksesteg.

Tærtedejen er lavet med fiberfin og Kærgaarden mini for at der er færre kalorier i. For at man kan arbejde med Kærgaarden mini i en tærtedej skal man dog stille den i fryseren en halv time før brug.

Fyldet i denne tærte er klassisk slowfood. Det skal simre i 2 timer i ovnen. Jeg har valgt at bruge en gryde, da man så også nemt kan koge op og jævne uden at bruge ekstra remedier. Du kan dog sagtens lave den i en Römertopf, så må du bare hælde den tilbage i en gryde hvis den skal jævnes 🙂

Jeg er normalt ikke den der drikke alkohol til min mad, men til denne ret passer det bare super godt med en øl. Jeg drak en Erdinger Weißbier og den lyse hvede smag var et rigtigt godt modstykke til den dybe mørke smag i sovsen. Ellers ville et glas skummetmælk heller ikke være af vejen 😉

Continue reading

Sukkerfri chokoladekage med glasur

Bare fordi man ikke må spise sukker kan man jo godt få lyst til noget lækkert en gang imellem.

Det store problem er at det kan være lidt af en jungle at finde ud af hvordan man bager noget der smager godt når der ikke er sukker i. Det kræver som regel en del testning, men du er heldig, for jeg har gjort arbejdet for dig 😉

Dette er en helt klassisk chokolade (=kakao) kage med hvid glasur. Den kræver et par specielle ingredienser som du kan købe på nettet via de links jeg har i ingredienslisten.

Jeg håber du synes det smager lige så godt som jeg gjorde. Mums.

Continue reading

Sukkerfri figurkager med glasur, sukkerfri vanillekranse og sukkerfri marcipan

En stor del af hyggen i dansk jul efter at julemiddagen er indtaget handler om kager, konfekt og chokolade, og det er jo som regel lidt af et problem hvis man ikke kan tillade sig at spise sukker.

Så her er et par af mine alternativer: sprøde lækre sukkerfri figurkager, himmelsk duftende sukkerfri vanillekranse og lækkert cremet mandelsmagende sukkerfri marcipan.

Dette er også mit indslag til madbloggerudfordringen #5: nordisk jul.

Jeg håber jeg kan hjælpe jer derude som enten har folk i familien med diabetes eller pco eller selv har problemer med blodsukkerpåvirkende kulhydrater.

Continue reading