Triple cooked chips opskrift

Pommes frites er måske den ultimative måde at tilberede kartofler på. Desværre er den ret nemt at ende op med nogen halvslatne og ikke særligt sprøde pommes frites når man laver dem hjemme. I industrien er det almindeligt at stege kartoflerne én gang ved medium temperatur før de bliver frosset. Så kan de bare smides i ultra varm olie og bare lave overfladen sprød og varme midten af pommes friten op. Denne opskrift tager tilberedningen til det et højere niveau. Pommes friten bliver tilbedredt tre gange for at skabe den ultimative sprøde overflade. Dette er min opskrift på triple cooked chips.

Hvis du følger denne metode vil du blive belønnet med verdens absolut lækreste pommes frites. En sprød, næsten glasagtig overflade, som er ekstremt tilfredsstillende når den knuses mellem tænderne. Midten af pommes friten er den blødeste, mest cremede kartoffelmos. Jeg begynder at savle bare ved tanken.

Fortsæt med at læse

Surdejsbrød med chokolade opskrift

Surdejsbrød er blevet en lille besættelse for mig. Jeg har lagt mærke til at det er ret almindeligt at folk som starter på surdej bliver fuldstændigt opslugt af at passe deres surdej (kan du huske Tamagotchi?) og bage vanvittigt lækre brød. Brød der ikke bare er sundere end et gennemsnits supermarkedsbrød, men som også smager hundrede gange bedre. Normalt er disse brød almindelige “brød og smør” brød, men jeg er begyndt at komme forskelige ting i og ændre smagen overordnet. Dette er min opskrift på surdejsbrød med chokolade.

Surdejsbrød er nok noget du mest tænker på som syrligt, men dette brød tager hele smagsoplevelsen i en anden retning. Man får helt sikkert en kagefornemmelse, men brødet er slet ikke sødt. Krummen er mørk og chokoladeagtig, med pletter af chokoladestykker, søde saftige appelsinsmagende rosiner og sprøde og fantastisk nøddeagtige hasselnødder.

Fortsæt med at læse

Rugbrød med surdej

I de fleste lande bliver brød lavet med mange forskellige udgaver af hvede. I Skadinavien hvor det er relativt koldt, har vi historisk set brugt rug fordi det bedre kan tåle vores klima. Det er nok også derfor at rugbrød er sådan en vigtig del af den danske madidentitet. Dette er min opskrift på rugbrød med surdej.

Her i Danmark er rugbrød noget vi spiser hver dag. Morgen, middag og aften. Som en sandwich, til vores aftensmad, til morgenmad, selv som chips. Jeg elsker også selv rugbrød, men der er meget dårligt fabriksrugbrød som bare ikke kan en skid når det kommer til smag. Derfor skal man bage sit eget rugbrød.

Fortsæt med at læse

Surdejsbrød med cheddar, oregano og røget paprika

I mit hoved er der ikke meget der er bedre end brød.. og ost! Så et brød med ost må jo være det ultimative. Det var det jeg satte mig til at finde ud af med dette brød. Her er min opskrift på surdejsbrød med cheddar, oregano og røget paprika.

Cheddar er en af de mest populære oste i verden. Det er også en god ost, den passer perfekt til mad eller i en sandwich. Personligt jeg bedst lide ost med lidt mere smag, så jeg har brugt en stærk cheddar denne opskrift. Hvis du ikke er til stærk ost kan du sagtens erstatte den med en mild cheddar.

Fortsæt med at læse

Brioche burgerbolle opskrift

De fleste mennesker elsker en god burger og det gør jeg bestemt også. En fantastisk burger kræver en fantastisk bolle. Problemet med dem fra supermarkedet er at det som oftest kun er et skridt op fra karton. Ofte når du selv bager burgerboller bliver de tunge og med en tyk skorpe. Så her har du løsningen på disse problemer: denne udsøgte brioche burgerbolle opskrift.

Vi elsker en god burger herhjemme, men vi har ikke rigtigt nogen gode bagerier i nærheden. Så står den på supermarkedsburgerboller. I de senere år er kvaliteten af supermarkedsboller faktisk gået op, men de kan altså ikke tage kampen op med en håndværksbolle lavet med kærlighed.

Fortsæt med at læse