Æbleskiver med surdej opskrift

For et par uger siden udgav jeg min opskrift på honningkagehjerter og vi er ikke færdige med juleopskrifterne endnu. Æbleskiver er essentielle for julen, og disse med surdej er helt fænomenale. Dette er min opskrift på æbleskiver med surdej.

Æbleskiver er en kæmpe juletradition. I min familie spiser vi dem til vores juleklippedag som vi som regel holder i starten af december. For mig er det simpelthen ikke jul uden dem.

Fortsæt med at læse

Challah med surdej opskrift

Tro er en meget stærk ting, og tro hænger uvægerligt sammen med religion. Forskellige religioner kommer med forskellige regler og traditioner som har formet menneskehedens liv på vores planet i de sidste mange tusind år. I Jødedommen har de en hviledag som hedder Sabbatten som starter fredag når solen går ned. Det traditionelle brød som spises på Sabbatten er Challah. Dette er min opskrift på challah med surdej.

Bemærk! Dette er ikke en artikel om religion og mine holdninger til det. Hvis du læser med her på fast basis så ved du også at jeg altid kigger på hvor de ting jeg laver stammer fra.

Fortsæt med at læse

Honningkagehjerte opskrift

Den mest viduderlige tid på året er jul. Koldt vejr, stearinlys, købe gaver, korte dage og selvfølgelig alt det fantastiske bagteværkg som bliver lavet i julen. Der er mange rigtigt dejlige: pebernødder, brunkager, jødekager, klejner, finskbrød og min personlige favorit: honningkagehjerter. Dette er min opskrift på honningkagehjerte.

Disse honningkagehjerter er fermenteret. Det hjælper med at udvikle den helt rigtige smag, den rigtige krumme og teksture. Hvis man undlader at fermentere bliver det bare ikke helt rigtigt. Hvis du virkelig har travlt, så giv dem så lang tid som du kan. Jeg ville dog ikke gøre det mindre end en uge.

Fortsæt med at læse

Naanbrød med surdej opskrift

Engang tog jeg en DNA test som fortalte mig hvor jeg geografisk stammer fra. Testen sagde at jeg overordnet var af skandinavisk afstamning (52%), men den næststørste var Storbritannien (32%). Det virkede logisk for mig, for jeg har altid følt et slægtskab med folk fra Storbritannien. Både deres humor og andre træk. Hvis der er én ting som britiske folk elsker er det deres “curries”. Curryretter skal serveres med naanbrød. Dette er min opskrift på naanbrød med surdej.

De curryretter som det britiske folk elsker stammer fra Indien. De kom til Storbritannien da britterne havde overtaget Indien mellem 1858 og 1947 som også er kendt som “British Raj”.

Fortsæt med at læse

Hvordan passer man sin surdej?

Efter at du har lavet en fantastisk stærk surdej så du holde den i live. Du skal sikre at den vokser til dobbelt eller helst tredobbelt størrelse, så den er i fantastisk form til at hjælpe dig med at bage vidunderlige, lækre surdejsbrød. Lær hvordan man passer sin surdej.

Hvis du ikke har lavet en surdej endnu kan du læse min guide om hvordan du gør det. Det er ikke spor svært, alt du har brug for er mel, vand og tålmodighed.

Fortsæt med at læse