Foodgeek’s bagerværktøj

Internettet er et fantastisk sted. Det er fund af information som man bare kan finde og bruge, og én af de ting som der ikke mangler er opskrifter på brød, mad og kager.

Problemet er bare at mange af de rigtigt fede opskrifter er udviklet af amerikanere, australiere eller englændere, og de har en tendens til at bruge andre måleenheder end vi er vant til i Danmark.

Active Dry Yeast eller noget andet

Når de bager bruger de som regel tørgær, kaldet active dry yeast, eller noget som hedder instant yeast, som vi ikke kan få i Danmark. Vi bruger almindeligvis bare frisk gær.

For at løse det problem har jeg lavet et værktøj hvor man kan skrive hvor meget gær man har af én type og man kan så vælge den anden type gær. Så bliver mængden automatisk beregnet.

Det lyder nok mere kompliceret end det er. Det er super nemt.

Prøv værktøjet her: Foodgeek’s gærkonvertering.

Volume til vægtkonvertering

I de amerikanske opskrifter bruger de ofte også volume mål (som f.eks. cup) hvor vi bruger gram eller kilogram. Problemet er at 1 cup hvedemel ikke vejer det samme som 1 cup sukker, så man kan ikke konvertere tallene.

måleskeer

Jeg har lavet et værktøj hvor du kan konvertere forskellige ingredienser fra volume mål til vægt. Prøv det og skriv til mig hvis der er noget du mangler.

Prøv værktøjet her: Foodgeek’s ingredienskonvertering.

Fremtiden?

Planen er at jeg tilføjer nye værktøjer løbende. Så tjek tilbage og se hvad jeg har lavet.

Del gerne på sociale medier

Hvis du synes dette er brugbart må du rigtigt gerne hjælpe mig og dele det med dine venner og følgere. Det vil gøre mig glad.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.