Foodgeek’s ingredienskonvertering

Internettet er fuld af fantastiske opskrifter. Mange af dem stammer dog fra lande hvor de bruger andre måleenheder end vi gør herhjemme. F.eks. i USA bruger de cup og ounces. I England bruger de pint og pounds. Jeg kan hjælpe dig med at konverteret fra cups til gram.

Mel, gryn, frø og sukker har forskellig massefylde, så 1 dl mel vejer ikke det samme afhænging om det er hvedemel, rugmel eller fuldkornsspelt. Dette værktøj hjælper dig med at konvertere mellem vægt og volume.

fra cups til gram

Her er f.eks. en opskrift jeg fandt her, som er fyldt med den slags mål:

5 fra 1 stemme
Good Old Fashioned Pancakes
Forberedelse
5 min
Tilberedning
15 min
I alt
20 min
 
“This is a great recipe that I found in my Grandma’s recipe book. Judging from the weathered look of this recipe card, this was a family favorite.”
Portioner: 8 pancakes
Forfatter: Dakota Kelly
Ingredienser
  • 1 1/2 cups all-purpose flour
  • 3 1/2 teaspoons baking powder
  • 1 teaspoon salt
  • 1 tablespoon white sugar
  • 1 1/4 cups milk1 egg
  • 3 tablespoons butter, melted
Sådan gør du
  1. In a large bowl, sift together the flour, baking powder, salt and sugar. Make a well in the center and pour in the milk, egg and melted butter; mix until smooth.
  2. Heat a lightly oiled griddle or frying pan over medium high heat. Pour or scoop the batter onto the griddle, using approximately 1/4 cup for each pancake. Brown on both sides and serve hot.

Efter et par gange i konverteringsværktøjet, ser den meget mere brugbar ud. Jeg har valgt at beholde ting som bagepulver, salt og sukker i skeer:

5 fra 1 stemme
Gode gammeldaws amerikanske pandekager
Forberedelse
5 min
Tilberedning
15 min
I alt
20 min
 

“Dette er en fantastisk opskrift jeg fandt i min bedstemors opskriftsbog. At dømme ud fra sidens tilstand må det have været en af familiens favoritter.”

Portioner: 8 pandekager
Forfatter: Dakota Kelly
Ingredienser
  • 210 gram hvedemel
  • tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 300 gram mælk
  • 40 gram smør, smeltet
Sådan gør du
  1. Bland mel, bagepulver, salt og sukker i en skål. Lav en et hul i midten af midten og hæld mæk, æg og smeltet smør i. Rør til det er en ensformig dej.

  2. Varm en stegepande over medium varme. Smelt en klat smør på panden. Hæld omkring 1/2 dl dej på panden og steg til de er gyldne på begge sider. Servér rygende varme.

Hvis der er nogen ingredienser du mangler i dette værktøj så skriv til mig og jeg skal sørge for at det bliver tilføjet.

Tip: Du kan også skrive brøker som 2/3 eller 1 1/2

Fra:
Til:

Jeg har også et værktøj hvis du har brug for at konvertere fra Active Dry Yeast til frisk gær og andre gærtyper og  målehenheder.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Pingback: Foodgeek's bagerværktøj - Foodgeek