Verdens nemmeste surdejsbrød

At lave surdejsbrød involverer en masse forskellige teknikker og ting som skal gøres. Dej der skal kigges på og røres ved, ventes på, strækkes og folde og mange andre ting. Nogen gange så har man bare også andre ting der skal laves, men man vil stadig gerne have et fantastisk surdejsbrød med luftig krumme og lækker mørk, sprød skorpe. Her kommer jeg med løsningen. Dette er min opskrift på verdens nemmeste surdejsbrød.

Jeg elsker at bage. Kager er sjove, men brød… brød det er hverdagsmad. Der er går ikke en eneste dag i mit liv hvor jeg ikke spiser brød. Specielt fantastisk surdejsbrød. Surdejsbrød med sprød knasende skorpe; med en blød og let sej krumme; med en let syrlig og fantastisk smag. Mums.

Læs mere

Iscreme af mørk mælkechokolade – Intens chokoladeis

Denne opskrift er skrevet af Mads Vindfeld Andersen som står bag bloggen Madsvin. Mads begår sig i opskrifter der tager mad til det næste niveau, både til hverdag og fest. Da han kom til mig og bad mig om at gæsteblogge på sin blog, spurgte jeg om han ikke havde lyst til at lave en opskrift til min. Til min store glæde kom han op med en fantastisk opskrift på iscreme som bruger min egen mørke mælkechokolade. Nyd den fantastiske opskrift. Jeg glæder mig meget til selv at lave den.

Nogle gange skal man forkæle sig selv. Og nogle gange skal man forkæle sig selv lidt ekstra. Dagens opskrift hører til sidstnævnte, det ekstra selvforkælende.

Læs mere
Hjemmelavet Heinz ketchup opskrift

Hjemmelavet ketchup der smager som Heinz

Ketchup er nok gudernes tilbehør. Masser af tomatsmag, umami, syre fra eddiken, sødmen fra sukkeret. Det er simpelthen et fabelagtigt tilbehør til oksekød og æg, kartofler, pølser, burger, pommes frites, pasta, ris. Det er en kæmpe liste. Her er min opskrift på hjemmelavet ketchup der smager ligesom Heinz.

Jeg har tidligere lavet min egen (sukkerfri) ketchup opskrift, men denne opskrift er simpelthen fantastisk. Jeg har ikke selv fundet på den, men jeg har omskrevet den til dansk, for jeg synes simpelthen det er værd at dele. Det er også den jeg bruger når jeg laver gourmet hotdogs og burgere.

Læs mere

Hokkaido mælkebrød

Når man hører ordet hokkaido mælkebrød tænker de fleste nok på et brød lavet med hokkaido græskar. Det er det dog ikke. Det er det blødeste, mest luftige hvedebrød du nogensinde har prøvet. Der er intet smør i som et brioche brød, men der er æg og fedtprocenten kommer opad med en god omgang piskefløde. Dette er min opskrift på Hokkaido mælkebrød.

Brødet er kendt under mange navne: japansk mælkebrød, asiatisk mælkebrød, Shokupan, Pai Bao og Tangzhong mælkebrød. Kært barn har jo som man siger, mange navne. Det er uden tvivl det bedste fluffy hvedebrød du nogensinde kommer til at lave.

Læs mere

Opskrifter med overskydende surdej

Surdej er en fantastisk ting at arbejde med, men et af de store problemer er alt det mel som ryger lige ud i skraldespanden. Det er bare ren madspild. Heldigvis behøver det ikke at være sådan. Her er mine bedste overskydende surdej opskrifter.

En surdej består af få ting: mel, vand, vild gær og mælkesyrebakterier. Det er mælkesyrebakterierne som giver surdejen sin karakteristiske sure lugt og smag.

Læs mere