Opskrift på surdejsbrød med høj hydrering med tangzhong

At selv lave surdejsbrød er det nye sort, og det lader til at de fleste surdejsbagere virkelig gerne vil lave surdejsbrød med høj hydrering for at få den eftertragtede åbne krumme. Problemet er at når du øger hydreringen så ender du med hvad der føles som en pandekagedej. Du kan selvfølgelig tilføje mere fuldkornsmel, men så kan det være svært at opnå en glutenstyrke så brødet kan stå op selv. Svaret på problemet er at bruge en tangzhong. Dette er min opskrift på et surdejsbrød med høj hydrering.

For at lave dette brød skal du bruge en surdej. Hvis du ikke har en kan du følge min opskrift og guide. Det er super nemt.

Fortsæt med at læse

Æbleskiver med surdej opskrift

For et par uger siden udgav jeg min opskrift på honningkagehjerter og vi er ikke færdige med juleopskrifterne endnu. Æbleskiver er essentielle for julen, og disse med surdej er helt fænomenale. Dette er min opskrift på æbleskiver med surdej.

Æbleskiver er en kæmpe juletradition. I min familie spiser vi dem til vores juleklippedag som vi som regel holder i starten af december. For mig er det simpelthen ikke jul uden dem.

Fortsæt med at læse

Challah med surdej opskrift

Tro er en meget stærk ting, og tro hænger uvægerligt sammen med religion. Forskellige religioner kommer med forskellige regler og traditioner som har formet menneskehedens liv på vores planet i de sidste mange tusind år. I Jødedommen har de en hviledag som hedder Sabbatten som starter fredag når solen går ned. Det traditionelle brød som spises på Sabbatten er Challah. Dette er min opskrift på challah med surdej.

Bemærk! Dette er ikke en artikel om religion og mine holdninger til det. Hvis du læser med her på fast basis så ved du også at jeg altid kigger på hvor de ting jeg laver stammer fra.

Fortsæt med at læse

Honningkagehjerte opskrift

Den mest viduderlige tid på året er jul. Koldt vejr, stearinlys, købe gaver, korte dage og selvfølgelig alt det fantastiske bagteværkg som bliver lavet i julen. Der er mange rigtigt dejlige: pebernødder, brunkager, jødekager, klejner, finskbrød og min personlige favorit: honningkagehjerter. Dette er min opskrift på honningkagehjerte.

Disse honningkagehjerter er fermenteret. Det hjælper med at udvikle den helt rigtige smag, den rigtige krumme og teksture. Hvis man undlader at fermentere bliver det bare ikke helt rigtigt. Hvis du virkelig har travlt, så giv dem så lang tid som du kan. Jeg ville dog ikke gøre det mindre end en uge.

Fortsæt med at læse

Naanbrød med surdej opskrift

Engang tog jeg en DNA test som fortalte mig hvor jeg geografisk stammer fra. Testen sagde at jeg overordnet var af skandinavisk afstamning (52%), men den næststørste var Storbritannien (32%). Det virkede logisk for mig, for jeg har altid følt et slægtskab med folk fra Storbritannien. Både deres humor og andre træk. Hvis der er én ting som britiske folk elsker er det deres “curries”. Curryretter skal serveres med naanbrød. Dette er min opskrift på naanbrød med surdej.

De curryretter som det britiske folk elsker stammer fra Indien. De kom til Storbritannien da britterne havde overtaget Indien mellem 1858 og 1947 som også er kendt som “British Raj”.

Fortsæt med at læse