Chicken and waffles

Southern Cooking – Det er nogen med dybstegte ting og saftig kylling. Dette er en klassisk ret i de amerikanske sydstater, og min udgave af en chicken and waffles opskrift.

Første gang jeg hørte om chicken and waffles tænkte jeg at det måtte være løgn, det er jo en dessert med en hovedret på, og det er i virkeligheden ikke forkert. En sprød vaffel med ahornsirup på og en saftig kylling i sprød spicy breading. Det er mærkeligt og samtidig guddommeligt.

For at tilføje noget syre til retten serverede den med en salat med masser af tomater, spinat og gulerod med en god hjemmelavet vinaigrette på. Det var en fantastisk kombination.

Der er kun én ting tilbage at sige: Prøv det 😀

Continue reading

Supersprødt kyllingebryst med fritter og hjemmelavet aïoli og bbq sauce

For tiden er en af mine yndlingsrestauranter i København FedteGreven, og de har en fantastisk kylling med honingsmør som de har fortalt mig er lavet med knuste nachochips, så det tænkte jeg at jeg straks måtte stjæle og lave. Min er dog med kyllingebryst og BBQ sauce, lidt kreativitet skal der jo være 🙂 Det er måske ikke så sundt, men det er mad for sjælen 🙂

De fleste af tingene kan laves dagen før (eller endda et par), så man bare skal færdiggøre kyllingen og pommes frites.

Jeg håber du synes den er lige så god som jeg synes. Velbekomme.

Continue reading

Klassisk laksebagel

Jeg elsker bagel til frokost. Man får lidt af det hele: brød, grøntsager, kød eller fisk, cremet flødeost. Dette er så nok den mest ikoniske bagel overhovedet: laksebagel, som taget ud af New York City.

Selvom vi kender bagelen fra New York, stammer den dog fra Europa, nærmere Polen, hvor jøderne har spist den siden 1700-tallet. Navnet stammer fra det yiddiske ord beygal som kommer fra tysk dialekt hvor den hedder beugel. Ordet betyder ring eller armbånd.

I virkeligheden kan du komme lige hvad du har lyst til på, men for mig er den mest klassiske bagel med røget laks og flødeost. Her er mit tag på denne klassiske laksebagel. Jeg kan love dig den smager mums.

Man kan bestemt bage en super lækker bagel selv, men her har jeg fokuseret på at det skal gå hurtigt at få lavet frokosten.

Continue reading

Hvidløgsfrikadeller med actifrykartofler og ratatouille

I dag står den på en simpel og let hverdagsret, som stadig er super velsmagende.

Frikadellerne er pumpet op med hvidløg og smager godt og saftigt. Actifrykartofler er en nem måde at lave superlækre ovnkartofler. Hvis du ikke har en actifrymaskine kan du selvfølgelig stadig lave dem i ovnen.

Ratatouille er super lækkert tilbehør, vi spiser det rigtigt meget herhjemme. Det der lille plop af en varm krydret cherrytomat i munden er bare MUMS 😀

Jeg håber det smager dig så godt som det gjorde os.

Continue reading