Bananbrød med surdej

Vi kender det alle. Du har en skål med frisk frugt. Der er bananer i skålen; nogen er gule og andre er brune og bløde. Nogen tager en banan fra skålen, men det er altid den gule. Så det betyder at du har en hel masse brune bananer i overskud. Det er heldigvis perfekt, fordi dem kan du bruge i denne opskrift på bananbrød med surdej.

Da jeg startede med at bage med surdej havde jeg en hel masse overskydende surdej som jeg ikke vidste hvad jeg skulle bruge til. Så jeg søgte på nettet efter opskrifter med overskydende surdej og jeg fandt denne på The Perfect Loaf. Den var simpelthen det bedste bananbrød jeg nogensinde havde prøvet, så jeg synes at jeg ville dele det med dig.

Fortsæt med at læse

Tigerboller med surdej opskrift

Hvad gør mad interessant? For mig er en stor del af det kontraster. Sød kontra sur, kremet kontra bitter, sprød kontra blød. Den sidste er hvad der definerer disse boller. Dette er min opskrift på tigerboller med surdej.

Tigerboller er de blødeste, mest luftigte boller du nogensinde har prøvet. De har en ekstremt sprød og karameliseret topping lavet af gær, rismel og ristet sesamolie, som giver dem et helt unikt udseende og en fantastisk duft.

Fortsæt med at læse

Guide til surdejsbrød ridsning

Print

Du er begyndt at bage surdejsbrød. Du har passet og plejet din dej, strukket og foldet den forsigtigt. Holdt øje med den mens den voksede sig let og boblende. Formet dejen og lagt den i hævekurve og lagt den i køleskabet. Nu er det tid til at bage. Du tager dejen ud og sætter den på bagepapir for at ridse dejen. Du stivner. Du har ingen idé om hvordan du gør det. Det er tid til at læse min guide til surdejsbrød ridsning.

Den måde du ridser dit brød er din signatur på brødet. Det giver brødet et look som folk vil genkende. Det hjælper også dit brød med at åbne sig op og hæve fantastisk op. Det kan også give en lettere krumme, med nogen bestemte ridsninger. Det handler om hvad du selv er ude på at opnå.

Fortsæt med at læse

Hemmeligheden bag fantastisk surdejsbrød!

Print

Eller hvordan jeg lærte at lave håndværksbrød. Surdejsbrød er det nye sort. Alle vil spise det og mange vil gerne bage det. Den det kan være svært at komme i gang: lave en aktiv surdej, forskellige teknikker der skal til for at lave og bage brødet, og så til sidst ender du med et brød der mere ligner en frisbee. Hvad fanden er meningen? Dette er hemmeligheden bag fantastisk surdejsbrød.

Jeg begyndte at bage surdejsbrød for nogen år siden. Jeg vidste intet om det, men jeg havde en måned hjemme mens jeg kom mig efter en operation. Det første problem var surdejen. Det var vinter, så mit køkken var pænt kold og jeg var ikke klar over hvad det ville betyde når man prøvede at lave en surdej.

Fortsæt med at læse

Chicken katsu curry opskrift

Når man siger japansk mad, tænker de fleste folk nok på sushi eller ramen. Der er dog mange fantastiske retter i det japanske køkken, og sushi er ikke noget man laver så meget derhjemme i Japan. Japanske karryretter bliver dog til gengæld ofte lavet hjemme. Man kan endda købe færdige sauceblandinger, men vi gør det på den rigtige måde her. Dette er min opskrift på chicken katsu curry.

Min søn Tom elsker asiatisk kultur. Specifikt sydkoreansk og japansk. Så når jeg laver en ret fra en af de to lande lyser hans ansigt op i glæde. Det skader ikke at resten af os også synes det smager helt vildt godt.

Fortsæt med at læse