Hjemmelavet ketchup der smager som Heinz

Ketchup er nok gudernes tilbehør. Masser af tomatsmag, umami, syre fra eddiken, sødmen fra sukkeret. Det er simpelthen et fabelagtigt tilbehør til oksekød og æg, kartofler, pølser, burger, pommes frites, pasta, ris. Det er en kæmpe liste. Her er min opskrift på hjemmelavet ketchup der smager ligesom Heinz.

Jeg har tidligere lavet min egen (sukkerfri) ketchup opskrift, men denne opskrift er simpelthen fantastisk. Jeg har ikke selv fundet på den, men jeg har omskrevet den til dansk, for jeg synes simpelthen det er værd at dele. Det er også den jeg bruger når jeg laver gourmet hotdogs og burgere.

Læs mere

Hokkaido mælkebrød

Når man hører ordet hokkaido mælkebrød tænker de fleste nok på et brød lavet med hokkaido græskar. Det er det dog ikke. Det er det blødeste, mest luftige hvedebrød du nogensinde har prøvet. Der er intet smør i som et brioche brød, men der er æg og fedtprocenten kommer opad med en god omgang piskefløde. Dette er min opskrift på Hokkaido mælkebrød.

Brødet er kendt under mange navne: japansk mælkebrød, asiatisk mælkebrød, Shokupan, Pai Bao og Tangzhong mælkebrød. Kært barn har jo som man siger, mange navne. Det er uden tvivl det bedste fluffy hvedebrød du nogensinde kommer til at lave.

Læs mere

Opskrifter med overskydende surdej

Surdej er en fantastisk ting at arbejde med, men et af de store problemer er alt det mel som ryger lige ud i skraldespanden. Det er bare ren madspild. Heldigvis behøver det ikke at være sådan. Her er mine bedste overskydende surdej opskrifter.

En surdej består af få ting: mel, vand, vild gær og mælkesyrebakterier. Det er mælkesyrebakterierne som giver surdejen sin karakteristiske sure lugt og smag.

Læs mere

Tandoori kyllingeburger

Tandoori kylling er en fantastisk spise som stammer fra Indien. Kyllingen marineres i yogurt og krydderier. Den skal, klassisk set, tilberedes i en cylindrisk lerovn, kaldet en tandoor. Retten spises over hele verdenen, men har siden rødder i det sydlige asien, nærmere bestemt Indien. Her er min opskrift på en absolut fantastisk tandoori kyllingeburger.

Der er beviser for at folk har spist tandoori kylling omkring 3000 år før vor tidsregning. Der må i den grad være tale om en klassiker. I 1960’erne blev retten populær i den vestlige verden. I dag kan den spise over hele kloden i de fleste byer som har en Indisk restaurant.

Læs mere

Foodgeek’s bagerværktøj

Internettet er et fantastisk sted. Det er fund af information som man bare kan finde og bruge, og én af de ting som der ikke mangler er opskrifter på brød, mad og kager.

Problemet er bare at mange af de rigtigt fede opskrifter er udviklet af amerikanere, australiere eller englændere, og de har en tendens til at bruge andre måleenheder end vi er vant til i Danmark.

Active Dry Yeast eller noget andet

Når de bager bruger de som regel tørgær, kaldet active dry yeast, eller noget som hedder instant yeast, som vi ikke kan få i Danmark. Vi bruger almindeligvis bare frisk gær.

Læs mere