Rugbrød med surdej

I de fleste lande bliver brød lavet med mange forskellige udgaver af hvede. I Skadinavien hvor det er relativt koldt, har vi historisk set brugt rug fordi det bedre kan tåle vores klima. Det er nok også derfor at rugbrød er sådan en vigtig del af den danske madidentitet. Dette er min opskrift på rugbrød med surdej.

Her i Danmark er rugbrød noget vi spiser hver dag. Morgen, middag og aften. Som en sandwich, til vores aftensmad, til morgenmad, selv som chips. Jeg elsker også selv rugbrød, men der er meget dårligt fabriksrugbrød som bare ikke kan en skid når det kommer til smag. Derfor skal man bage sit eget rugbrød.

Læs mere

Surdejsbrød med cheddar, oregano og røget paprika

I mit hoved er der ikke meget der er bedre end brød.. og ost! Så et brød med ost må jo være det ultimative. Det var det jeg satte mig til at finde ud af med dette brød. Her er min opskrift på surdejsbrød med cheddar, oregano og røget paprika.

Cheddar er en af de mest populære oste i verden. Det er også en god ost, den passer perfekt til mad eller i en sandwich. Personligt jeg bedst lide ost med lidt mere smag, så jeg har brugt en stærk cheddar denne opskrift. Hvis du ikke er til stærk ost kan du sagtens erstatte den med en mild cheddar.

Læs mere

Brioche burgerbolle opskrift

De fleste mennesker elsker en god burger og det gør jeg bestemt også. En fantastisk burger kræver en fantastisk bolle. Problemet med dem fra supermarkedet er at det som oftest kun er et skridt op fra karton. Ofte når du selv bager burgerboller bliver de tunge og med en tyk skorpe. Så her har du løsningen på disse problemer: denne udsøgte brioche burgerbolle opskrift.

Vi elsker en god burger herhjemme, men vi har ikke rigtigt nogen gode bagerier i nærheden. Så står den på supermarkedsburgerboller. I de senere år er kvaliteten af supermarkedsboller faktisk gået op, men de kan altså ikke tage kampen op med en håndværksbolle lavet med kærlighed.

Læs mere

Twinkie bundtkage opskrift

Twinkies er en ikonisk amerikansk snackkage. Vi har aldrig kunnet købe dem i Danmark, men jeg har prøvet dem når jeg har været i USA. De virker ret fabriksagtige, men smager sødt og godt. Jeg synes at idéen om en lækker kage med luftigt skumfidusfyld lød som en fantastisk idé, så jeg lavede min egen udgave som en bundtkage. Her er min Twinkie bundtkage opskrift.

Historien bag Twinkies

Twinkies blev opfundet af en mand ved navn James Dewar i 1930 og den første udgave var med bananfyld. Under anden verdenskrig var bananer dog rationeret, så han skiftede til vaniljefyld, som viste sig at være endnu mere populært.

Læs mere

Verdens nemmeste surdejsbrød

At lave surdejsbrød involverer en masse forskellige teknikker og ting som skal gøres. Dej der skal kigges på og røres ved, ventes på, strækkes og folde og mange andre ting. Nogen gange så har man bare også andre ting der skal laves, men man vil stadig gerne have et fantastisk surdejsbrød med luftig krumme og lækker mørk, sprød skorpe. Her kommer jeg med løsningen. Dette er min opskrift på verdens nemmeste surdejsbrød.

Jeg elsker at bage. Kager er sjove, men brød… brød det er hverdagsmad. Der er går ikke en eneste dag i mit liv hvor jeg ikke spiser brød. Specielt fantastisk surdejsbrød. Surdejsbrød med sprød knasende skorpe; med en blød og let sej krumme; med en let syrlig og fantastisk smag. Mums.

Læs mere