Pretzel Buns, tyske saltkringleboller

Tyske preztel buns (saltkringleboller) er super nemme alt lave og kræver ikke den lettere tekniske formning som kringlerne gør. Dette er min pretzel buns opskrift, som jeg bestemt synes at du skal prøve.

Skorpen er mørk og sej og krummen er blød og luftigt. De er perfekte som en snack med en øl eller som madbrød til en sammenkogt ret som f.eks. ungarnsk gullash. Continue reading

Konverteringsværktøj for bagere

Kender du det med at man finder en super fed opskrift på et amerikansk site? Alting står i cups og ounces, og gæren er instant yeast og du er lidt i tvivl om hvordan man overfører det til danske standarder.

Det behøver du ikke at være i tvivl om mere, for for at løse det problem har jeg lavet et online konverteringsværktøj som kan på en nem og simpel måde beregne hvor meget du skal bruge i din opskrift.

Alt du skal gøre er at taste mængden, vælge hvilken vægt (f.eks. gram eller ounces) eller volumen (f.eks. cup eller dl) du vil konvertere til og fra, og hvad det er for en ingrediens. Så beregnes det helt automatisk.

Du kan finde det her: Foodgeek’s bagerværktøj.

Enjoy!

Bibimbap – Koreansk stegte ris

Jeg er blevet forsikret at dette en autentisk bibimbap opskrift, men da det er en ret som egentligt bare bliver lavet af rester man alligevel har stående (i et koreansk køleskab) kan den laves på 100 forskellige måder.

Ny madinspiration er fantastisk

For et par år siden var jeg medlem af Yelp!, og der var sociale events, hvoraf én af dem “Asian Sensation” handlede om at gå ud og spise fantastisk asiatisk mad. Det var fantastisk. Der er ingen events på Yelp! mere men vi er stadig nogen stykker som går ud og spiser fantastisk (asiatisk) mad.

Tre slags kimchi

Der er én bestemt af de events som står skarpt skåret i min hukommelse. Da en af medlemmerne af klubben introducerede os for koreansk mad som hun var vokset op med. Vi fik bibimbap med alt hvad der hører til, inklusiv kimchi i tre udgaver: børne-, voksen- og heftigudgaven.

Continue reading

Surdejssnegle med birkesfyld

Dette er min opskrift på surdejssnegle med birkesfyld. Inspireret af en klassisk bøhmisk kage med en gærdej med et fyld med malet birkes.

Min stedmor er fra Tjekkiet eller Tjekkoslovakiet som det hed da hun blev født.

Da min søster og jeg begyndte at rejse ned og besøg hende, min far og mine to søstre i nærheden af Düsseldorf, hvor de boede, blev vi selvfølgelig også introduceret til mad og kager som stammer fra Tjekkoslovaket og én af dem var Mohnkuchen (fra tysk: birkeskage) som var lavet med en beriget dej med et fyld med melet birkes, og den var fantastisk lækker.

På det sidste har jeg tænkt på ting i min fortid og én af dem var denne kage som selvfølge bringer en masse gode minder med sig, og jeg besluttede mig til at lave min egen version med en surdejsbrioche.

Continue reading

Chicken and waffles

Southern Cooking – Det er nogen med dybstegte ting og saftig kylling. Dette er en klassisk ret i de amerikanske sydstater, og min udgave af en chicken and waffles opskrift.

Første gang jeg hørte om chicken and waffles tænkte jeg at det måtte være løgn, det er jo en dessert med en hovedret på, og det er i virkeligheden ikke forkert. En sprød vaffel med ahornsirup på og en saftig kylling i sprød spicy breading. Det er mærkeligt og samtidig guddommeligt.

For at tilføje noget syre til retten serverede den med en salat med masser af tomater, spinat og gulerod med en god hjemmelavet vinaigrette på. Det var en fantastisk kombination.

Der er kun én ting tilbage at sige: Prøv det 😀

Continue reading

Supersprødt kyllingebryst med fritter og hjemmelavet aïoli og bbq sauce

For tiden er en af mine yndlingsrestauranter i København FedteGreven, og de har en fantastisk kylling med honingsmør som de har fortalt mig er lavet med knuste nachochips, så det tænkte jeg at jeg straks måtte stjæle og lave. Min er dog med kyllingebryst og BBQ sauce, lidt kreativitet skal der jo være 🙂 Det er måske ikke så sundt, men det er mad for sjælen 🙂

De fleste af tingene kan laves dagen før (eller endda et par), så man bare skal færdiggøre kyllingen og pommes frites.

Jeg håber du synes den er lige så god som jeg synes. Velbekomme.

Continue reading

Klassisk laksebagel

Jeg elsker bagel til frokost. Man får lidt af det hele: brød, grøntsager, kød eller fisk, cremet flødeost. Dette er så nok den mest ikoniske bagel overhovedet: laksebagel, som taget ud af New York City.

Selvom vi kender bagelen fra New York, stammer den dog fra Europa, nærmere Polen, hvor jøderne har spist den siden 1700-tallet. Navnet stammer fra det yiddiske ord beygal som kommer fra tysk dialekt hvor den hedder beugel. Ordet betyder ring eller armbånd.

I virkeligheden kan du komme lige hvad du har lyst til på, men for mig er den mest klassiske bagel med røget laks og flødeost. Her er mit tag på denne klassiske laksebagel. Jeg kan love dig den smager mums.

Man kan bestemt bage en super lækker bagel selv, men her har jeg fokuseret på at det skal gå hurtigt at få lavet frokosten.

Continue reading