kylling milanese opskrift

Kylling milanese med frisk spaghetti

I Danmark har vi en tendens til enten at spise spaghetti bolognese eller carbonara når vi laver italiensk mad. Her er et alternativ: et velsmagende kyllingebryst paneret med rasp og parmesan med en dejlig cherrytomat sauce og basilikum og frisklavet pasta. Den originale udgave er med kalvekød, men kylling er et prisvenligt alternativ når man snakker hverdagsmad. Prøv min kylling milanese opskrift.

Som det de fleste italienske retter er der ikke specielt mange ingredienser. I denne er det primært cherry tomater, hvidløg, basilikum, parmesan og kylling. Mere skal der ikke til for at lave et fantastisk hverdagsmåltid.

Læs mere
bundt kage opskrift

Appelsin og birkes bundt kage med brunet smør glasur

Bundt kager er et Amerikansk fænomen inspireret af den traditionelle Europæiske kage Gugelhupf. Bundt kager kan laves i alle mulige afskygninger og er en helt fantastisk bundt kage opskrift.

Jeg følger en Instagrammer som hedder Maurizio Leo som bager fanastisk surdejsbrød, og en dag så jeg et af hans billeder af en kage som så utrolig smuk ud.

Han skrev i kommentarene at formen var lavet af firmaet Nordic Ware, så jeg gik i research mode og fandt hurtigt deres site og de havde et kæmpe sortiment af utroligt smukke kageforme.

Læs mere
Ost på abonnement

Ost på abonnement

Du har købt en ost i supermarkedet, du kommer hjem og pakker den ud og den smager næsten ikke af noget og har lidt en tekstur som tykt smør, du skulle være taget til ostehandleren

Jeg elsker virkelig ost, det er én af de bedste madvarer der nogensinde er opfundet. Jeg er bestemt ikke fan af supermarkedsost. Som special ostebutikkerne lukker ned i flæng bliver det sværere og sværere at få god ost. 

Jeg har fået tilsendt en mellem pakke fra Klingenberg ost for at prøve at se hvad det er for noget.

Jeg fik kassen leveret med og den ankom inden kl. 7 om morgenen så jeg lige kunne tage pakken og sætte den på køl inden jeg tog på arbejde. Praktisk. 

Læs mere
Banh mi opskrift

Bánh mì – Tæskelækker vietnamesisk sandwich

Bánh mì er blanding af det sydøstasiatiske køkken og den franske indflydelse fra da Vietnam var en del af Fransk indokina. Så du får både marineret svinekød, mayonaise og sprødt flûtes. Dette er min egen banh mi opskrift.

I de seneste par år har det været muligt at købe bánh mì ude i det pulserende madliv rundt omkring i København. Værd at nævne er Lêlê i Torvehallerne og den emminente District Tonkin i Dronningens Tværgade. Det er dog ikke spor svært at lave en fantastisk bánh mì derhjemme.

Læs mere

Lav din egen surdej

Hvis man er fan af fantastisk brød og bagværk er en surdej fantatisk at have; lær hvor nemt det er at lave din egen. Bare følg denne surdej opskrift

En surdej er slet ikke svær at lave. Det eneste det kræver er tid og lidt konsistens. Det er lige bagerverdenens svar på at have grønne fingre.

Afsæt et tidspunkt hver dag hvor du tjekker og fodrer din dej. Det er ligemeget hvornår det er, bare det passer din i din dagligdag. Det er dog ret vigtigt at du ikke glemmer det

Læs mere

Surdejsbrød for begyndere

Surdejsbrød er brødenes brød. Sprød skorpe, blød krumme med kæmpe huller og masser af smag. Det er dog normalt ikke noget folk tænker at man kan lave hjemme, men det kan man sagtens, og er her min surdejsbrød opskrift for begyndere.

Jeg vil føre dig igennem hvordan du laver dit første surdejsbrød, hvilke værktøjer du har brug for, hvilke teknikker du skal bruge for at få det helt rigtige brød, og hvad du skal være opmærksom på undervejs.

Det er faktisk ikke spor svært at lave, men det vigtige er at du er ret præcis med både vejning af ingredienserne og de forskellige teknikker.

Opskriften er ikke udspecificeret med hvor langt tid noget tager, men jeg forklarer hvad du skal kigge efter så du opnår det rigtige brød der både smager fantastisk og som hæver flot op inde i ovnen.

Hvis du er ny surdejsverdenen, så håber jeg du vil prøve at lave denne surdejsbrød opskrift og få en god start med at lave fantastiske brød.

Læs mere
Chicken Tikka Masala opskrift

Chicken Tikka Masala med naanbrød

Mange tror at retten stammer fra indien, men stammer højst sandsynligt fra en restaurant i Glasgow i Skotland. I virkeligheden er det jo heller så vigtigt hvor det stammer fra, men mere hvor godt det smager, og denne ret er helt fantastisk når det kommer til “masser af smag”. Jeg synes du skal prøve min chicken tikka masala opskrift, og prøve noget fantastisk.

Læs mere

Verdens bedste kringle

Kringle. Er der noget mere dansk? Lækker blød dej med masser af smør, æg, fyldt med remonce og drysset med perlesukker og hasselnødder som er bagt sprøde i ovnen. Det er en genistreg. Jeg har lavet en videnskabelig test og bringer dig nu verdens bedste kringle opskrift.

For nogen uger siden havde jeg en diskussion med min veninde Kirstine. Hun sagde at kringle skulle laves med margarine og at hun faktisk havde prøvet med smør og at kringlen smagte bedre med margarine. Jeg var, like, “What?” Læs mere

Skagensbrød opskrift

Skagensbrød med surdej

Mit yndlingsbrød er uden tvivl skagensbrød med surdej. Store huller i krummen, let syrlig fra surdejen, sprød skorpe og birkes og solsikkefrø uden på skorpen som er ristet pga. bagningen i ovnen. Det smager helt fantastisk godt. Dette er min skagensbrød opskrift kraftigt inspireret af Maurizio Leos opskrift på Seeded Sourdough. Læs mere