Foodgeek’s bagerværktøj

Internettet er et fantastisk sted. Det er fund af information som man bare kan finde og bruge, og én af de ting som der ikke mangler er opskrifter på brød, mad og kager.

Problemet er bare at mange af de rigtigt fede opskrifter er udviklet af amerikanere, australiere eller englændere, og de har en tendens til at bruge andre måleenheder end vi er vant til i Danmark.

Active Dry Yeast eller noget andet

Når de bager bruger de som regel tørgær, kaldet active dry yeast, eller noget som hedder instant yeast, som vi ikke kan få i Danmark. Vi bruger almindeligvis bare frisk gær.

Læs mere

Foodgeek’s ingredienskonvertering

Internettet er fuld af fantastiske opskrifter. Mange af dem stammer dog fra lande hvor de bruger andre måleenheder end vi gør herhjemme. F.eks. i USA bruger de cup og ounces. I England bruger de pint og pounds. Jeg kan hjælpe dig med at konverteret fra cups til gram.

Mel, gryn, frø og sukker har forskellig massefylde, så 1 dl mel vejer ikke det samme afhænging om det er hvedemel, rugmel eller fuldkornsspelt. Dette værktøj hjælper dig med at konvertere mellem vægt og volume.

Læs mere
fra active dry yeast til frisk gær

Foodgeek’s gærkonvertering

Når vi bager brød og boller i Danmark bruger vi normalt frisk gær, men i USA er det mest almindelige gær for hjemmebagere af den tørrede type. Dette værktøj kan hjælpe dig med at konvertere fra Active Dry Yeast til frisk gær.

Læs mere
kylling milanese opskrift

Kylling milanese med frisk spaghetti

I Danmark har vi en tendens til enten at spise spaghetti bolognese eller carbonara når vi laver italiensk mad. Her er et alternativ: et velsmagende kyllingebryst paneret med rasp og parmesan med en dejlig cherrytomat sauce og basilikum og frisklavet pasta. Den originale udgave er med kalvekød, men kylling er et prisvenligt alternativ når man snakker hverdagsmad. Prøv min kylling milanese opskrift.

Som det de fleste italienske retter er der ikke specielt mange ingredienser. I denne er det primært cherry tomater, hvidløg, basilikum, parmesan og kylling. Mere skal der ikke til for at lave et fantastisk hverdagsmåltid.

Læs mere
bundt kage opskrift

Appelsin og birkes bundt kage med brunet smør glasur

Bundt kager er et Amerikansk fænomen inspireret af den traditionelle Europæiske kage Gugelhupf. Bundt kager kan laves i alle mulige afskygninger og er en helt fantastisk bundt kage opskrift.

Jeg følger en Instagrammer som hedder Maurizio Leo som bager fanastisk surdejsbrød, og en dag så jeg et af hans billeder af en kage som så utrolig smuk ud.

Han skrev i kommentarene at formen var lavet af firmaet Nordic Ware, så jeg gik i research mode og fandt hurtigt deres site og de havde et kæmpe sortiment af utroligt smukke kageforme.

Læs mere
Ost på abonnement

Ost på abonnement

Du har købt en ost i supermarkedet, du kommer hjem og pakker den ud og den smager næsten ikke af noget og har lidt en tekstur som tykt smør, du skulle være taget til ostehandleren

Jeg elsker virkelig ost, det er én af de bedste madvarer der nogensinde er opfundet. Jeg er bestemt ikke fan af supermarkedsost. Som special ostebutikkerne lukker ned i flæng bliver det sværere og sværere at få god ost. 

Jeg har fået tilsendt en mellem pakke fra Klingenberg ost for at prøve at se hvad det er for noget.

Jeg fik kassen leveret med og den ankom inden kl. 7 om morgenen så jeg lige kunne tage pakken og sætte den på køl inden jeg tog på arbejde. Praktisk. 

Læs mere
Banh mi opskrift

Bánh mì – Tæskelækker vietnamesisk sandwich

Bánh mì er blanding af det sydøstasiatiske køkken og den franske indflydelse fra da Vietnam var en del af Fransk indokina. Så du får både marineret svinekød, mayonaise og sprødt flûtes. Dette er min egen banh mi opskrift.

I de seneste par år har det været muligt at købe bánh mì ude i det pulserende madliv rundt omkring i København. Værd at nævne er Lêlê i Torvehallerne og den emminente District Tonkin i Dronningens Tværgade. Det er dog ikke spor svært at lave en fantastisk bánh mì derhjemme.

Læs mere