Naanbrød med surdej opskrift

Engang tog jeg en DNA test som fortalte mig hvor jeg geografisk stammer fra. Testen sagde at jeg overordnet var af skandinavisk afstamning (52%), men den næststørste var Storbritannien (32%). Det virkede logisk for mig, for jeg har altid følt et slægtskab med folk fra Storbritannien. Både deres humor og andre træk. Hvis der er én ting som britiske folk elsker er det deres “curries”. Curryretter skal serveres med naanbrød. Dette er min opskrift på naanbrød med surdej.

De curryretter som det britiske folk elsker stammer fra Indien. De kom til Storbritannien da britterne havde overtaget Indien mellem 1858 og 1947 som også er kendt som “British Raj”.

Fortsæt med at læse

Hvordan passer man sin surdej?

Efter at du har lavet en fantastisk stærk surdej så du holde den i live. Du skal sikre at den vokser til dobbelt eller helst tredobbelt størrelse, så den er i fantastisk form til at hjælpe dig med at bage vidunderlige, lækre surdejsbrød. Lær hvordan man passer sin surdej.

Hvis du ikke har lavet en surdej endnu kan du læse min guide om hvordan du gør det. Det er ikke spor svært, alt du har brug for er mel, vand og tålmodighed.

Fortsæt med at læse

Surdejsbrød sandwich idéer – Toasted edition

Jeg tror ikke at det er en hemmelighed at jeg elsker brød. Specielt surdejsbrød. Det er bare noget af det allerbedste man kan spise. Jeg har samlet en liste over mine allerbedste surdejsbrød sandwich idéer der bliver lavet på et stykke fantastisk stykke ristet surdejsbrød.

Jeg deler mange opskrifter på brød på min blog og på min YouTube kanal, men taler sjældent om hvordan jeg spiser det. Jeg synes det var på tide at jeg deler nogen opskrifter på lækre sandwiches som jeg spiser herhjemme.

Fortsæt med at læse

Hvad er bagerens procentformel?

Kender du det her? Du kigger på en opskrift på et surdejsbrød og der er en hel masse procenter i opskriften, men hvis man lægger dem sammen giver de meget mere end 100%? Det er forvirrende. Hvad sker der? I denne artikel forklarer jeg hvad bagerens matematik og bagerens procentformel er og hvordan det fungerer. Dette er viden som gør dig til en bedre bager.

Bagerens matematik og bagerens procentformel er generelt accepteret konvention til at beskrive bageopskrifter på en genereliseret måde. Den beskriver ingredienserne i en procent ud fra den total mængde mel i opskriften, hvilket betydet at melet altid er 100%.

Fortsæt med at læse

Blåbærswirl briochebrød med surdej opskrift

Du kender det. Nogen gange har du brug for lidt lækkert. Du elsker blåbær. Du elsker alt hvad er bliver bagt og, som mig, så elsker du smør. Mmmh… Smør! Du kunne lave en kage, men du spiste lige kage i år, så hvad skal du så gøre? Svaret er selvfølgelig min opskrift på et blåbærswirl briochebrød med surdej.

Sidste uge bagte jeg et surdejsbrød med blåbær og citron. Du ved, sådan et med en sprød skorpe og en sej krumme. Det var super lækkert, men denne uge går vi over i den modsatte grøft, sådan brødmæssigt. Det blødeste af det blødeste brød. En dej så rig at det burde hedde millionærens briochebrød. Oh my God…

Fortsæt med at læse