hvidløgsfrikadeller

Hvidløgsfrikadeller med actifrykartofler og ratatouille

I dag står den på en simpel og let hverdagsret, som stadig er super velsmagende.

Frikadellerne er pumpet op med hvidløg og smager godt og saftigt. Actifrykartofler er en nem måde at lave superlækre ovnkartofler. Hvis du ikke har en actifrymaskine kan du selvfølgelig stadig lave dem i ovnen.

Ratatouille er super lækkert tilbehør, vi spiser det rigtigt meget herhjemme. Det der lille plop af en varm krydret cherrytomat i munden er bare MUMS 😀

Jeg håber det smager dig så godt som det gjorde os.

Continue reading

hjemmelavet-knækbrød

Hjemmelavet knækbrød plus anmeldelse af “Ost på bordet”

Hjemmelavet knækbrød er superlækkert og ekstremt nemt at lave. Det kan spises med det meste pålæg, men er nok specielt oplagt til en god ost.

For et par uger siden vandt jeg Camilla Bojsen-Møller fra ostesnak.dks bog Ost på bordet ovre hos La Cucina Nada. Opskriften er fra bogen (dog med mine egne ord og billeder), da jeg synes det var én af dem jeg gerne ville prøve.

_MG_1450

Jeg har læst bogen og der er meget interessant information om forskellige oste inddelt i områder. Primært Frankrig, Italien, Spanien og Danmark, og et opsamlingkapitel med andre områder som England, Holland og andre.

Continue reading

hjemmelavede vegetariske forårsruller

Vegetariske forårsruller

Da jeg var 13 år gammel startede jeg på mit første rigtige job i en kinesisk grillbar i Brønshøj. De havde nogen forårsruller der, som så vidt jeg huskede kostede 17 kr for luksusudgaven med en reje i 😉

Folk kom kørende af Frederikssundsvej helt fra Ballerup for at købe dem, og de var også utroligt lækre, super sprøde uden på og med utroligt lækkert velsmagende fyld.

Continue reading

hjemmelavet_chokolade

Hjemmelavet low carb chokolade

Chokolade er nok den ultimative snack for mig. Problemet for mig er at der er sukker i, og hvis man kan købe en sukkerfri version søder de normalt bare med malitol som også giver en stigning i blodsukkeret, så er man jo lige vidt.

Det er rigtigt at jo mørkere chokoladen er jo mindre sukker er der i, og jeg elsker også mørk chokolade, men jeg tænkte det må da være muligt at lave sin egen helt sukkerfrie udgave som smager godt.

Mit første forsøg var omkring halvandet år siden hvor jeg brugte palmin som fedtstof. Det virkede også sådan nogenlunde, men for det første lugtede det af kiksekage og det var bestemt ikke fingervarme stabilt. Jeg har set på de billige chokolader at de bruger “hærdet kokosolie”, men det er sikkert et eller andet industriprodukt, så jeg tænkte at jeg ville gå old-school og prøve at bruge kakaosmør, som jo egentlig er det “rigtige” fedtstof i den dyre chokolade.

Det tog mig omkring 5-6 forsøg at få det hele til at spille. Kakaosmør er ikke ret glad for at blive varmet for højt op, og det gik ikke lige op for mig de første par gang, men kommer det over 40 grader bliver det simpelthen ødelagt og kan ikke størkne igen.

Så her følger min opskrift på hjemmelavet low carb chokolade; helt uden sukker. Efter det er færdigt kan det sagtens smeltes igen og bruges som overtrækschokolade (du skal dog huske at temperere det igen selvfølgelig).

Continue reading