Bagels med surdej opskrift

Bagels er vidunderlige. Runde og skinnene. Dejlig brun skorpe og en sej krumme. Bagels er super alsidige. De kan laves med næsten alle forskellige slags korntyper og meget forskelligt pynt. Og fyldet … mulighederne er næste uudtømmelige. Dette er min opskrift på bagels med surdej.

Jeg er sikker på at du kender bagels. Første gang jeg mødte bagels var på et tidspunkt i 1999 hvor jeg kom forbi en bagelshop i Elmegade på Nørrebro som hed The Bagel Co.

Fortsæt med at læse

Saltkringler med surdej opskrift

Saltkringler er magiske. Bløde indeni, en sej og superkarameliseret skorpe med den kendte perlende og let sæbeagtige smag. En smag der sender dig tilbage til barndommens forlystelsesparker, måske Oktoberfest, eller, for mig, besøg hos min far som boede i Tyskland. Jeg elsker en fabelagtig saltkringle, og det er jeg sikker på at du også gør. Dette er min opskrift på saltkringler med surdej.

Der finde bløde og hårde saltkringler. Denne artikel og opskrift er om bløde saltkringler. Store og bløde indeni, hvor hårde saltkringler er små og knasende. Selvom de deler smagskarakteristika, er de bløde saltkringler ambrosia i mit hoved. Det er simpelthen en af de bedste bagte ting som man kan lave.

Fortsæt med at læse

Sandwichbrød med surdej opskrift

Et af mine favoritbrød er et klassisk surdejsbrød, men nogen gange har man brug for at dejligt blødt brød til en sandwich. Dette er en kombination of begge. Et blødt hvidt brød, med en lækker karamelliseret skorpe og et meget blødt men en smule syrligt indre. Det bedste fra begge verdener. Dette er min opskrift på et sandwichbrød med surdej.

Sandwichbrød er et brød lavet specifikt til at lave sandwiches eller toast ud af. De kan meget nemt skæres fordi de er bløde og har en let krumme med små lufthuller så pålægget ikke falder ud.

Fortsæt med at læse

Panettone med surdej opskrift

Der er så mange lækre ting der bliver lavet til jul verden rundt. En af dem kommer fra Italien som har fans over hele verdenen er panettone. Et rigt og smørfyldt brød, fyldt med saftige rosiner og kandiseret citrusskræl. Det største problem er at alle de almindelig opskrifter tager 3 dage at lave og bliver lavet med gær. Så her er min opskrift på en super nem panettone med surdej.

En helt klassisk panettone laves med en pasta madre, som er en stiv surdej og den skal hæve af tre omgange. Dette gør det til en meget tidkrævende opgave at lave, så jeg besluttede mig for at lave min egen nemmere version, som bruger en surdej og ikke gær, men kan blive klar på mindre end 24 timer.

Fortsæt med at læse

Opskrift på surdejsbrød med høj hydrering med tangzhong

At selv lave surdejsbrød er det nye sort, og det lader til at de fleste surdejsbagere virkelig gerne vil lave surdejsbrød med høj hydrering for at få den eftertragtede åbne krumme. Problemet er at når du øger hydreringen så ender du med hvad der føles som en pandekagedej. Du kan selvfølgelig tilføje mere fuldkornsmel, men så kan det være svært at opnå en glutenstyrke så brødet kan stå op selv. Svaret på problemet er at bruge en tangzhong. Dette er min opskrift på et surdejsbrød med høj hydrering.

For at lave dette brød skal du bruge en surdej. Hvis du ikke har en kan du følge min opskrift og guide. Det er super nemt.

Fortsæt med at læse