Brioche burgerbolle opskrift

De fleste mennesker elsker en god burger og det gør jeg bestemt også. En fantastisk burger kræver en fantastisk bolle. Problemet med dem fra supermarkedet er at det som oftest kun er et skridt op fra karton. Ofte når du selv bager burgerboller bliver de tunge og med en tyk skorpe. Så her har du løsningen på disse problemer: denne udsøgte brioche burgerbolle opskrift.

Vi elsker en god burger herhjemme, men vi har ikke rigtigt nogen gode bagerier i nærheden. Så står den på supermarkedsburgerboller. I de senere år er kvaliteten af supermarkedsboller faktisk gået op, men de kan altså ikke tage kampen op med en håndværksbolle lavet med kærlighed.

Læs mere

Twinkie bundtkage opskrift

Twinkies er en ikonisk amerikansk snackkage. Vi har aldrig kunnet købe dem i Danmark, men jeg har prøvet dem når jeg har været i USA. De virker ret fabriksagtige, men smager sødt og godt. Jeg synes at idéen om en lækker kage med luftigt skumfidusfyld lød som en fantastisk idé, så jeg lavede min egen udgave som en bundtkage. Her er min Twinkie bundtkage opskrift.

Historien bag Twinkies

Twinkies blev opfundet af en mand ved navn James Dewar i 1930 og den første udgave var med bananfyld. Under anden verdenskrig var bananer dog rationeret, så han skiftede til vaniljefyld, som viste sig at være endnu mere populært.

Læs mere

Verdens nemmeste surdejsbrød

At lave surdejsbrød involverer en masse forskellige teknikker og ting som skal gøres. Dej der skal kigges på og røres ved, ventes på, strækkes og folde og mange andre ting. Nogen gange så har man bare også andre ting der skal laves, men man vil stadig gerne have et fantastisk surdejsbrød med luftig krumme og lækker mørk, sprød skorpe. Her kommer jeg med løsningen. Dette er min opskrift på verdens nemmeste surdejsbrød.

Jeg elsker at bage. Kager er sjove, men brød… brød det er hverdagsmad. Der er går ikke en eneste dag i mit liv hvor jeg ikke spiser brød. Specielt fantastisk surdejsbrød. Surdejsbrød med sprød knasende skorpe; med en blød og let sej krumme; med en let syrlig og fantastisk smag. Mums.

Læs mere

Iscreme af mørk mælkechokolade – Intens chokoladeis

Denne opskrift er skrevet af Mads Vindfeld Andersen som står bag bloggen Madsvin. Mads begår sig i opskrifter der tager mad til det næste niveau, både til hverdag og fest. Da han kom til mig og bad mig om at gæsteblogge på sin blog, spurgte jeg om han ikke havde lyst til at lave en opskrift til min. Til min store glæde kom han op med en fantastisk opskrift på iscreme som bruger min egen mørke mælkechokolade. Nyd den fantastiske opskrift. Jeg glæder mig meget til selv at lave den.

Nogle gange skal man forkæle sig selv. Og nogle gange skal man forkæle sig selv lidt ekstra. Dagens opskrift hører til sidstnævnte, det ekstra selvforkælende.

Læs mere
Hjemmelavet Heinz ketchup opskrift

Hjemmelavet ketchup der smager som Heinz

Ketchup er nok gudernes tilbehør. Masser af tomatsmag, umami, syre fra eddiken, sødmen fra sukkeret. Det er simpelthen et fabelagtigt tilbehør til oksekød og æg, kartofler, pølser, burger, pommes frites, pasta, ris. Det er en kæmpe liste. Her er min opskrift på hjemmelavet ketchup der smager ligesom Heinz.

Jeg har tidligere lavet min egen (sukkerfri) ketchup opskrift, men denne opskrift er simpelthen fantastisk. Jeg har ikke selv fundet på den, men jeg har omskrevet den til dansk, for jeg synes simpelthen det er værd at dele. Det er også den jeg bruger når jeg laver gourmet hotdogs og burgere.

Læs mere