Sommer er istid, og en af mine absolutte favoritter er jordbæris. Da jeg er diabetiker er det jo naturligt for mig at lave søde ting som ikke er tilsat sukker. Det gælder også denne sukkerfri jordbæris opskrift.
Det er selvfølgelig bedst at bruge solmodne danske jordbær. De er desværre kun tilgængelige i en meget kort periode.
Hvis du ikke kan få solmodne danske, vil jeg anbefale at du bruger frosne. De bliver nemlig pakket når de er modne, og teksturen spiller jo slet ikke ind i denne opskrift.
Serveringen af denne sukkerfri jordbæris opskrift
Fordi både fedt- og sukkerindholdet er lavt i denne opskrift betyder det at isen er stenhård når den kommer ud af fryseren. Så det er vigtigt at du tager isen ud af fryseren ca. en halv time før den skal serveres. Så er den perfekt til at lave nogen flotte kugler.
Jeg har denne super gode isske som giver nogen helt perfekte kugler, og hvem er ikke vilde med perfekte kugler? Bemærk hvis du bruger linket og køber en isske, så får jeg nogen penge. Hvis du ikke er interesseret i det, så find en isske på din favoritsøgemaskine.
Del gerne på sociale medier
Dette er min opskrift på sukkerfri jordbæris. Jeg håber du vil prøve den. Hvis du laver en denne opskrift og poster den på Instagram på du rigtigt gerne tagge mig med @foodgeek.dk så jeg kan se det. Det vil gøre mig glad.
Sukkerfri jordbæris
Ingredienser
- 200 gram jordbær evt. frosne hvis der ikke er nogen modne i sæson
- 550 ml skummetmælk
- 100 g sukrin
- 4 æggeblommer
- 2 tsk vaniljeekstrakt
- 1 spiseske citronsaft
Sådan gør du
- Hvis du bruger friske jordbær så rens og pil dem. Hvis du bruger frosne så tø dem op
- Blend jordbærrene til en mos
- Kom mælken i en tykbundet gryde og bring til kog under omrøring. Tag gryden af varmen
- Hæld sukrin i og rør til den er helt opløst
- Hæld æggeblommene i og rør grundigt
- Tilsæt jordbærmosen og rør til den er inkorporeret
- Varm op over lav varm til masser tykner (den må ikke koge).
- Hæld over i en skål gennem en si.
- Smag til med citronsaft, vanilieessens og sukrin. Det er vigtigt at den ikke er syrlig, for det kommer til at træde meget igennem
- Sæt ismassen på køl til den er gennemkold. Hvis du skal skynde dig kan du evt. køle isen ned med et isbad iblandet salt
- Rør isen i din ismaskine ifølge instruktionerne. Sæt isen i fryseren til den har den rette konsistens. (Prøv efter en times tid). Du kan også sagtens lave isen på gammeldags manér ved at sætten den i frysen og røre i den hver halve time
- Servér med et par friske jordbær. Jeg håber det smager dig
Hey Sune.
Jeg har ledt efter en mælkebaseret is – uden dog behovet eller ønske om sukkerfri.
Men alle andre opskrifter jeg har set, har kørt med druesukker, skummemælkspulver og meget kompleks opvarmning – efter sigende for at undgå is-krystaller.
Kan denne opskrift virkelig klares uden krystaller – det må afprøves.
Hvis jeg nu ikke har ønske om sukkerfri og ikke kender eller har sukrin – ved du så om man blot kan tilbageerstatte til sukker – eller har de forskellige egenskaber?
Håber ellers at alt er vel hos dig.
Mvh Lasse (Wieslander / Schulin)
Hej Lasse (long time),
Jeg har ikke problemer med iskrystaller, men ellers har jeg hørt at både gelatine (husblas), guar gummi eller xantan gummi skulle hjælper med at minimere iskrystaller.
Ifølge denne artikel skal du bruge ca. 1/4 teske xanthan gummi per liter is.
Du kan uden vidre gå baglæns fra sukrin til sukker. Dog ikke gram per gram, men dl per dl. Det må jeg da lige prøve næste gang jeg laver, bare for at se hvordan det påvirker isen. 🙂
Alt går godt her. Jeg håber det samme for jer. Hils Sille 🙂
Mvh.
Sune
Hvor ser det bare lækkert ud! Rigtig sommerlig 🙂
– Anna
anna-mad.blogspot.dk
Tak! Den er også rigtig god 😀
Hvor mange g jordbær bruger du til denne portion? Sys ikk det står der🤔
Hvor mange jordbær skal der til ?
Skal frosne jordbær ikke varmes op til over 70 grader?
Jo, det er en god idé. Det er også meningen at massen skal varmes op så den tykner, hvilket vil bringe den over 70 grader. Jeg har opdateret opskriften så den er mere præcis i sin formulering 🙂