Superlækker sukkerfri jordbæris

Tags: , , , ,

Skriv et svar til Mona Annuller svar

Opskrift Vurdering




Din information

  1. Lasse Svar

    Hey Sune.
    Jeg har ledt efter en mælkebaseret is – uden dog behovet eller ønske om sukkerfri.
    Men alle andre opskrifter jeg har set, har kørt med druesukker, skummemælkspulver og meget kompleks opvarmning – efter sigende for at undgå is-krystaller.
    Kan denne opskrift virkelig klares uden krystaller – det må afprøves.
    Hvis jeg nu ikke har ønske om sukkerfri og ikke kender eller har sukrin – ved du så om man blot kan tilbageerstatte til sukker – eller har de forskellige egenskaber?
    Håber ellers at alt er vel hos dig.
    Mvh Lasse (Wieslander / Schulin)

    • Hej Lasse (long time),

      Jeg har ikke problemer med iskrystaller, men ellers har jeg hørt at både gelatine (husblas), guar gummi eller xantan gummi skulle hjælper med at minimere iskrystaller.

      Ifølge denne artikel skal du bruge ca. 1/4 teske xanthan gummi per liter is.

      Du kan uden vidre gå baglæns fra sukrin til sukker. Dog ikke gram per gram, men dl per dl. Det må jeg da lige prøve næste gang jeg laver, bare for at se hvordan det påvirker isen. 🙂

      Alt går godt her. Jeg håber det samme for jer. Hils Sille 🙂

      Mvh.

      Sune

  2. Hvor ser det bare lækkert ud! Rigtig sommerlig 🙂
    – Anna
    anna-mad.blogspot.dk

    • Tak! Den er også rigtig god 😀

  3. Mona Svar

    Hvor mange g jordbær bruger du til denne portion? Sys ikk det står der🤔

  4. Susanne Svar

    Hvor mange jordbær skal der til ?

  5. Helle Schmidth Svar

    Skal frosne jordbær ikke varmes op til over 70 grader?

    • Jo, det er en god idé. Det er også meningen at massen skal varmes op så den tykner, hvilket vil bringe den over 70 grader. Jeg har opdateret opskriften så den er mere præcis i sin formulering 🙂