Vinter er tid til simremad, og jeg må sige at det er virkelig noget jeg elsker. En ret som har stået og simret i timevis og gået blob-blob-blob. Mums. Prøv denne ekstremt lækre ungarnsk gullash opskrift.
Problemet er jo desværre at man ikke lige har 5 timer til at lave sådan en lækker ret på en hverdag, så jeg indså at tiden var moden for mig at købe en Crock-Pot. Det er i virkeligheden bare er en elektrisk gryde som bliver holdt ved en relativ lav varme i lang tid, med en timer som skruer ned for varmen og holder maden var i op til fire timer efter at den er færdig.

Min bonusmor Rita kommer fra Tjekkiet og hendes gullash er altid superlækker. Det må være en af mine absolute favoritter når det kommer til simremad. Denne opskrift er dog ikke hendes, men en som jeg er kommet op med selv. Hvis der er noget der trækker mere end f.eks. champignon, så skal du endelig komme det i istedet. Det er sådan en ret som aldrig bliver helt ens hver gang.
Du kan også sagtens lave rette i en stegeso hvis du nu ikke har en Crock-Pot. To timer ved 200° grader burde kunne gøre det. Hvis du bruger en stegeso af ler så husk at den skal ligge i vand i et kvarter før du kommer den i ovnen og den skal varme op sammen med ovnen så den ikke sprækker.
Tilbehør til denne gullash opskrift
Hvis du vil have noget fantastisk brød med retten, så prøv dette lækre portugisiske majsbrød som passer perfekt til denne gullash opskrift. Hvis nogen spørger, så det det da bare et østeuropæisk majsbrød. Jeg ved de også laver majsbrød i Serbien.
Del gerne på sociale medier
Dette er min opskrift på ungarnsk gullash. Jeg håber du vil prøve den. Hvis du laver en denne opskrift og poster den på Instagram på du rigtigt gerne tagge mig med @foodgeek.dk så jeg kan se det. Det vil gøre mig glad.

Ungarnsk gullash i Crock-Pot
Ingredienser
- 700 gram okseklump
- 6 store gulerødder
- 400 gram kartofler
- 500 gram champignon
- 1000 gram oksebouillon
- 3 store løg
- 4 fed hvidløg, knust
- 3 spiseske tomatpuré
- 3 spiseske sød paprika
- 3 spiseske Worcestershire sauce Jeg foretrækker Lea & Perrins
- 2 spiseske sukker
- 2 spiseske Colman’s mustard powder
- 3 spiseske majsstivelse
Sådan gør du
- Skær okseklumpen i mundrette tern
- Varm en pande og kom olivenolie på
- Når olien er varm så kom kødet på. Krydr med salt og hæld paprikaen over og brun kødet
- Overfør kødet til Crock-Pot’en
- Skær løgene i tern og skræl hvidløgene
- Hæld mere olie på panden og steg løg og knust hvidløg ved medium varm til det klart men ikke brunet
- Hæld blandingen i Crock-Pot’en
- Tilsæt sukker, Coleman’s Mustard Powder og Worcestershire sauce til Crock-Pot’en
- Tilsæt bullion i Crock-Pot’en
- Udrør majsstivelsen i en smule vand og tilsæt og hæld i Crock-Pot’en
- Tilsæt tomatpuréen til Crock-Pot’en
- Skræl gulerødderne og skær dem i skiver og kom i Crock-Pot’en
- Skær kartoflerne i kvarte (lad skrællen sidde på for vitaminernes skyld) og læg i Crock-Pot’en
- Skær champignonerne i skiver og læg i Crock-Pot’en
- Rør godt rundt
- Tænd Crock-Pot’en på høj og sæt timeren til 5 timer (hvis du har én med timer)
- Når de fem timer er gået skal du smage til med salt og peber og farv evt. med kulør (hvis du ikke er kulørforskrækket)
- Servér med f.eks. kartoffelmos, kogte ris eller bare noget godt madbrød
- Så nemt er det at lave ungarnsk gullash i en Crock-Pot. Jeg håber det smager dig
Hvornår skal colemanns senepspulver, Lea perrins worcestershiresauce og skrin gold i retten?
De kan som sådan komme i når som helst, før du tænder for crock pot’en. Jeg har opdateret opskriften 🙂
Virkelig lækkert! Tak!
Velbekomme. Jeg er glad for at du kan lide det 🙂
Pingback: Surdejsbrød med cheddar opskrift - sprødt og luftigt - Foodgeek
Du skriver der skal 1000 g oksebouillon i ? Hvad hvis man har tern ? Hvor mange skal der i ? Og hvor meget vand?
1 liter vand, og 2 terninger.
Hej Sune. Jeg vil gerne prøve at lave din opskrift som det første i min nye crockpot. Kan du forklare bouillonkonceptet – 1000 gram? Er det knorrterninger og 1 liter vand, flydende bouillon (hvoraf jeg næppe fatter konceptet med blandingsforhold, er det kraft jeg selv har kogt af ben (sker ikke).
Skal crockpotten stå på den lave eller høje temperatur?
mvh
Jacob
Du kan bruge en liter flydende bouillon eller lave bouillon med terninger. Med Knorr er det 2 terninger til 1 liter vand 🙂
Jeg har prøvet at lave det fuldstændig efter opskriften. Jeg brugte to fond du chef oksesplattere.
Hos mig blev det meget vandet og smagløst, meget ulig det billede du har. Hvordan kan det være?
Hej
kan man lave retten i en crock pot expres
Ja, hvis du bruger den på slow cooker 🙂