Sukkerfri kirsebærsauce med amaretto

Jul er dejligt, jul er traditioner, og desserten juleaften er nok i alle dansk hjem, risalamande med kirsebærsauce. Om den er varm eller kold er nok den største forskel. Bare fordi man ikke må spise sukker behøver det ikke at betyde at man ikke kan få en lækker kirsebærsauce. Personligt elsker jeg den italienske Amarena som ud over lækre kirsebær har en smag af Amaretto. Dette er min sukkerfri kirsebærsauce opskrift.

Sukkerfri kirsebærsauce opskrift

Jeg har lavet denne kirsebærsauce med danske solmodne kirsebær, da jeg ikke lige havde en Amarena busk i baghaven. Brug hvad du har, gerne nogen som du har plukket selv i sommers. Det gør det hele lidt mere hjemmelavet, på den fede måde.

Jeg håber du synes den er lige så lækker som jeg gør. Jeg glæder mig ihvertfald som et lille barn til desserten om et par dage.

Del gerne på sociale medier

Dette er min sukkefri kirsebærsauce opskrift. Jeg håber du vil prøve den. Hvis du laver en denne opskrift og poster den på Instagram på du rigtigt gerne tagge mig med @foodgeek.dk så jeg kan se det. Det vil gøre mig glad.

Sukkerfri kirsebærsauce med amaretto

Ret: Dessert, Jul
Køkken: Dansk
Keyword: jul, kirsebær, risalamande
Prep: 5 minutter
Cook: 20 minutter
Total: 25 minutter
Antal: 1 glas
Kalorier: 878kcal
Forfatter: Sune Trudslev
Næringsindhold
Sukkerfri kirsebærsauce med amaretto
Per portion (410 g)
Kalorier 878 Kalorier fra fedt 9
% Daily Value*
Fedt 1g2%
Salt 16mg1%
Potassium 1430mg41%
Kulhydrater 140g47%
Fiber 11g46%
Sugar 92g102%
Protein 6g12%
A-vitamin 640IU13%
C-vitamin 115mg139%
Kalcium 83mg8%
Jern 2.1mg12%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Det er ikke alle der kan eller vil spise sukker. Her en en super smagfuld kirsebærsauce uden noget tilsat sukker.
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser

  • 500 gram frosne kirsebær
  • 100 ml god rom
  • 2 økologiske appelsiner
  • 150 ml vand
  • 3 spsk amaretto
  • 1 vaniljestang
  • 1 spsk Perfect SØD
  • 4 spsk majsstivelse

Sådan gør du

  • Tag skrællen af appelsinerne
  • Pres saften ud af appelsinerne
  • Kom rom, appelsinsaft, appelsinskræl, amaretto, halvdelen af SØD og vaniljestangen skåret i halv (på den lange led, ikke?)
  • Lad det simre under låg i 10 minutter
  • Si væsken og kom tilbage i gryden
  • Tilsæt kirsebærrene og giv det et opkog
  • Si kirsebærrene fra og kom dem i det glas du skal opbevare det i
  • Udrør majsstivelsen i lidt vand
  • Kog saucen op og tilsæt jævningen lidt efter lidt under omrøring
  • Stop når det har den rette konsistens. Du ved hvad du bedst kan lide
  • Smag til med det resterende SØD så den har den sødme du kan lide
  • Hæld saucen over kirsebærrene, rør rundt for at fordele
  • Du kan evt. hælde en hætte atamon ved hvis de skal holde sig lidt længere
  • Forsegl og sæt på køl indtil du skal bruge det
  • Så let er det at lave sukkerfri kirsebærsauce med amaretto. Jeg håber det smager dig
Tags: , , , , , , ,

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.