Grillet flæskesteg med rødkålssalat og hasselback kartofler

Bare fordi det ikke er jul, betyder det jo ikke at man kan lave flæskesteg. Specielt flæskesteg på grillen er noget helt specielt. Så her kan du lære den perfekte grillet flæskesteg opskrift.

I stedet for den normale syltede rødkål har denne ret en rødkålssalat med appelsin. Det giver retten en friskhed og syre som passer perfekt til det fede svinekød.

De alminedelige kogte kartofler som normalt spises ved siden af er erstattet har en af mine yndlingsmåder at tilberede kartofler: hasselback. Du har sikkert hørt at folk i flæng kalder dem hasselbagte kartofler, men dette er ikke det korrekte navn. De stammer fra at opfinderen af denne måde at lave kartofler på arbejdede som elev på Restaurant Hasselbacken i Stockholm.

Det er en superlækker ret og din familie vil elske den. Det er min bedste grillet flæskesteg opskrift. Jeg håber den smager dig.

Grillet flæskesteg med rødkålssalat og hasselback kartofler
Forberedelse
20 min
Tilberedning
1 t 30 min
I alt
1 t 50 min
 

Bare fordi det ikke er jul, betyder det jo ikke at man kan lave flæskesteg. Specielt flæskesteg på grillen er noget helt specielt. Denne med en superlækker og frisk rødkålssalat og hasselback kartofler

Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Nøgleord: aftensmad, dansk mad, grillet flæskesteg, grillmad, hasselback, hasselbackkartofler, rødkålssalat
Portioner: 8 portioner
Kalorier: 754 kcal
Forfatter: Sune Trudslev
Ingredienser
Flæskesteg
  • 1500 gram svinekam
  • 8 laurbærblade
  • groft salt
  • peberkorn
Rødkålssalat
  • 400 gram rødkål, fintsnittet
  • 3 appelsiner
  • 150 gram stenfri blå druer
  • 50 gram hasselnødder
  • rødvinseddike
  • 25 gram sesamfrø
Hasselback kartofler
  • 12 mellemstore kartofler
  • olie til at pensle med
  • groft salt
Sådan gør du
Flæskesteg
  1. Tænd en fuld grillstarter med briketter

  2. Skær mellem sværene, ned til kødet, men ikke ind i kødet

  3. Smør sværen grundigt ind i salt, sørg for at der kommer salt mellem alle sværene. Sæt tørrede laurbærblade og sorte peberkorn ned mellem sværene

  4. Fyld hver side af grillen med halvdelen af briketterne. Sæt en drypbakke i og fyld den med 500 ml vand

  5. Læg stegen på grillen og sæt stegetermometer til, hvis du bruger det

  6. Sørg for at både bund og top spjæld er helt åbne

  7. Steg i 1½ time eller til kernetemperaturen er ca. 65°C. Forsæt med at lave de andre ting i mellemtiden

Rødkålssalat
  1. Rist hasselnødderne på en mellemvarm pande. Sørg for at flytte dem rundt så de ikke brænder på. Det tager omkring 15 minutter

  2. Kom nødderne på et viskestykke og lad dem køle af

  3. Fold viskestykket og gnid hasselnødderne mod hinanden så det meste af den nu tørrede hinde falder af. Hak nødderne groft og kom dem i en skål til senere

  4. Rist sesamfrø på en tør pande. Kast dem rundt på panden hver 15 til 30 sekunder så de ikke brænder på

  5. Når de afgiver en dejlig ristet og nøddeagtig duft er de færdige. Stil til side i en skål til senere

  6. Skær rødkålen fint. Et mandolinjern gør arbejdet lettere

  7. Skær vindruerne i halve

  8. Skræl og del to af appelsinerne. Skær bådene i små stykker

  9. Læg det hele i en skål og hæld saften fra den sidste appelsin over

  10. Smag til med salt, peber og rødvinseddike

  11. Kom først nødderne og sesamfrø på lige før du serverer for at beholde sprødheden

Hasselback kartofler
  1. Tænd ovnen på 200°C

  2. 2Skær bunden af kartoflen så den står fast

  3. Læg en spisepind foran og bagved kartoflen

  4. Skær igennem kartoflen i ca. 1 mm brede skiver

  5. Stil alle kartoflerne på en bageplade med bagepapir og pensl med olivenolie og drys med salt

  6. Bag i ovnen i 50 minutter eller til toppen er sprød og gylden

  7. Så let er det at lave grillet flæskesteg med rødkålssalat med hasselback kartofler. Jeg håber det smager dig

    Grillet flæskesteg opskrift
Næringsindhold
Per portion (ca 500 gram)

Antal % dagligt behov*
Kalorier 754
Fedt ialt 42g 65%
Mættet fedt 13g 65%
Salt 504mg 21%
Kulhydrat 57g 19%
Fibre 7.4g 30%
Sukkerstoffer 11g
Protein 43g 86%

*Procent dagligt behov er baseret på en 2.000 kalorier diæt. Dine daglige værdier er må højre eller lavere baseret på dit kaloriebehov.

 

LÆS  Macaroni and cheese

Tags: , , , ,

Comment 1 Replies

Your Information

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Pingback: Bagte rødbeder med rødløg, blommer og solbær - Foodgeek