Sunde snoede hvidløgsbrød

Ja ja, kulhydrater er noget fanden har opfundet, men det smager som regel helt vildt lækkert, specielt som brød.

Hvidløgsbrød er genial tilbehør som passer til næsten alle varme retter. Så jeg har kastet en lille opskrift sammen som bruger hvidhvede så fiber indholdet kommer højt op, men stadig er lækre og fluffy.

Hemmeligheden er to ting som jeg har fundet der virkelig hjælper med at gøre ting bagt med hvidhvede ekstra gode.

Det ene er Vital Wheat Gluten som er et mel som består af 65% gluten så det booster virkelig dit brød. Normalt bruger man omkring 30 gram pr. 1 kg mel.

[adrotate banner=”13″]

Det andet er bageenzymer. De giver op til et 30% større brød og giver en super lækker skorpe. Det er hemmligheden bag hvorfor bageren kan lave brød som man normalt ikke kan lave hjemme.

Du kan undlade begge af disse og stadig få et lækkert brød, men får det ikke lidt bagenørden op i dig? Fuldkornsbrød med ekstra fluff 😀

[wpnf-label id=1234]

ingredienser 12 portioner

  • Dej

  • Hvidhvede mel 400 g
  • Skummetmælk 250 ml
  • Æg 1
  • Kærgården mini 25 g
  • Tørgær En ½ pakke
  • Hvidløg, fed 6
  • Bageenzymer 8 g
  • Vital Wheat Gluten 12 g
  • Salt 1 tsk
  • Krydderiblanding

  • Salt 1 spsk
  • Peberkorn Hvis du ikke vil have det så spicy, så brug 1 tsk istedet 1 spsk
  • Oregano, tørret 1 spsk
  • Basilikum, tørret ½ spsk
  • Hvidløgspulver 1 spsk
  1. Varm mælken op i mikrobølgeovnen til den er lunken.
  2. Tilsæt tørgæren.
  3. Vej 400g mel af.
  4. Tilsæt Vital Wheat Gluten og bageenzymer og bland det godt.
  5. Kom 3/4 af melet i en røreskål.
  6. Tilsæt mælkeblandingen, salt, smør, æg og 6 knuste fed hvidløg.
  7. Bland det sammen og ælt det i 10 minutter. Tilsæt mere mel efterbehov._MG_9657
  8. Lad dejen hæve tildækket et varmt sted i en time._MG_9669
  9. Tænd ovnen på 200º.
  10. Kom salt, peber, hvidløgspulver, oregano og basilikum i en morter eller krydderikværn og knus det til et fint pulver._MG_9663
  11. Læg bagepapir på en bageplade og drys krydderiblandingen ud over.
  12. Del dejen i 12 lige store stykker._MG_9672
  13. Rul hver del ud til en pølse.
  14. Drej hver ende 3 gange i modsatte retninger og løft brødet så det snor sig.
  15. Gentag for de resterende 11 stykker.
  16. Læg de 12 brød på bagepladen._MG_9676
  17. Pensl dem med olivenolie.
  18. Drys med mere krydderi.
  19. Lad dem efterhæve i 20 minutter.
  20. Bag i ca. 10-12 minutter til de er gyldne.
  21. Så let er det at lave sunde snoede hvidløgsbrød. Jeg håber det smager dig.twisty-bread-square

Indlægget indeholder affiliate-links

Jeg er vild med mad, kager, snacks og alt indimellem. Jeg elsker at lave masser af forsøg og finde den bedst mulige opskrift, så du ikke behøver at gøre det.

Content Protection by DMCA.com

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Pingback: Hvidhvede pasta med mornaysauce og bacon - Foodgeek