hjemmelavede vegetariske forårsruller

Vegetariske forårsruller

Da jeg var 13 år gammel startede jeg på mit første rigtige job i en kinesisk grillbar i Brønshøj. De havde nogen forårsruller der, som så vidt jeg huskede kostede 17 kr for luksusudgaven med en reje i 😉

Folk kom kørende af Frederikssundsvej helt fra Ballerup for at købe dem, og de var også utroligt lækre, super sprøde uden på og med utroligt lækkert velsmagende fyld.

Her er min egen udgave af hjemmelavede vegetariske forårsruller. Du kan lave dem som jeg foreslår her, eller du kan bruge dem som base og tilføje lige hvad du har lyst til. De smager rigtig dejligt med kylling, rejer eller oksekød.

Du kan også bruge pandekagerne til en dessert: kom en tyk marmelade i som fyld og tilbered som ellers, drys med flormelis (eller sukrinmelis) og du har en superlækker dessert.

En klassiker fra grillen var en såkaldt “Pølse i kimono”: Rul en grillprølse i en pandekage og steg den til pandekagen er gylden og serveres med remoulade.

Det er måske ikke specielt sundt, men det er skisme lækkert når du laver det selv 😀

Vegetariske forårsruller

Disse små sprøde mundfulde smager fantastisk og har masser af smag. Du behøver slet ikke kødet.

Ret: Aftensmad
Køkken: Kinesisk
Nøgleord: asiatisk, grillmad, kinesisk, vegetarisk
Forfatter: Sune Trudslev
Ingredienser
Fyld
  • 200 gram hvidkål
  • 200 gram gulerødder, juliennet
  • 200 gram grøn peberfrugt, snittet fint
  • 200 gram løg, finthakket
  • 2 spsk ingefær, finthakket
  • 100 gram bønnespirer
  • soya
  • peber, friskkværnet
Dressing
  • 3 spsk riseddike
  • 1 spsk sesamolie
  • 1 spsk soya
  • 1 spsk smagsneutral olie
  • 75 ml vand
  • 2 spsk sesamfrø
  • salt
Salat
  • 200 gram kinakål
  • 8 radiser
  • 1 håndfuld bønnespirer
Pandekager
  • 100 gram hvedemel
  • 100 gram rismel
  • 500 gram vand
Melklister
  • 3 spsk hvedemel
  • 3 spsk vand
Sådan gør du
Fyldet
  1. Skær hvidkålen, løgene, peberfrugten og ingefæren fint. Julienne gulerødderne evt. på et mandolinjern hvis du har sådan et

  2. Varm din vok (eller en stegepande). Hæld olie på panden og svits løg og ingefæren

  3. Tilsæt de andre grøntsager og steg til de er bløde

  4. Tilsæt bønnespirerne og smag til med soya, peber og hvad du ellers gerne vil have i. F.eks. teriyaki, chili, karry. Steg til det smager sublimt

  5. Si rester af olie og soya mv. fra og stil til afkølning i køleskabet en times tid

Dressing
  1. Hæld riseddike, soya, sesamolie, smagsneutral olie og vand i en skål.

  2. Rist sesamfrøene på en tør pande til de er gyldende og dufter helt fantastisk nøddeagtigt og hæld i en skål til at køle af

Salat
  1. Snit kinakålen i fint

  2. Skær radiserne i skiver

  3. Kombinér dem begge med bønnespirer i en skål og bland det hele godt

Pandekager
  1. Rør hvedemel, rismel, vand og et drys salt sammen til en tynd dej

  2. Steg en pandekage på en stor pande

  3. Når kanterne folder op kan du tage pandekagen af. Læg den på en rist. Den skal kun steges på en ene side

Saml rullerne
  1. Start med et røre melkister af 3 spsk. hvedemel og 3 spsk. vand. Denne skal du bruge til at samle rullerne med

  2. Læg en pandekage på bordet og hæld en gang fyld en en stribe nederst på pandekagen

  3. Fold den del af pandekagen som ligger tættest på dig op over fyldet

  4. Kom melklister på begge kanterne og fold dem ind over bulen i dejen.

  5. Rul rullen med indhold væk fra dig. Sørg for at det er så stramt som muligt

  6. Kom melklister på toppen og rul rullen færdig

  7. Stil på en tallerken med bagepapir på. Hvis du laver flere lag skal du huske at lægge mere bagepapir imellem, så de ikke hænger sammen

Kog ris
  1. Kog en portion ris

  2. Når den er færdigkogt kan du bare lade den stå (efter hviletiden) indtil du skal bruge den

Steg rullerne
  1. Varm frituregryden op til 180 grader

  2. Hvis du ikke har sådan én så hæld fritureegnet olie (f.eks. solsikke) i din wok og varm op. Du kan se om olien er varm nok ved at dryppe en tandstik i olien, hvis det bobler rundt om tandstikken er olien klar

  3. Kom så mange ruller som kan passe i olien. Lad være med at komme for mange i, ellers bliver de ikke stegt ordentligt

  4. Lad dem stege til de er gyldende og sprøde

  5. Tag op og lad dryppe af på køkkenrulle

  6. Gentag til de alle er stegt

Gør retten færdig
  1. Kom salaten op i en skål og hæld dressingen over

  2. Drys med ristede sesamfrø

  3. Servér mens rullerne er så varme som muligt med fluffy ris og kinesisk salat

  4. Så nemt er det at lave hjemmelavede vegetariske forårsruller. Jeg håber det smager dig

 

LÆS  Laugenbrezel - bløde saltkringler

Tags: , , ,

Comment 5 Replies

Your Information

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Hov, fik vist trykket “skriv kommentar” for tidligt! Men hvilken grillbar var det? Jeg ved snart ikke, hvor mange gange jeg har hørt Andreas – næsten med tårer i øjnene – fortælle om de fantastiske, sprøde forårsruller fra en grillbar i Brønshøj, som han fik som barn 🙂

      • Hvor er det sjovt – det VAR faktisk Wongs, hvor Andreas’ familie havde købt forårsruller 🙂

        • Jamen, de var også noget helt specielt (er sikkert stadig) 😀

          Det kan være at jeg har solgt dem til hans familie. Jeg arbejde der fra omkring 1984-1990 🙂