Hjemmelavet knækbrød plus anmeldelse af “Ost på bordet”

Hjemmelavet knækbrød er superlækkert og ekstremt nemt at lave. Det kan spises med det meste pålæg, men er nok specielt oplagt til en god ost.

For et par uger siden vandt jeg Camilla Bojsen-Møller fra ostesnak.dks bog Ost på bordet ovre hos La Cucina Nada. Opskriften er fra bogen (dog med mine egne ord og billeder), da jeg synes det var én af dem jeg gerne ville prøve.

_MG_1450

Jeg har læst bogen og der er meget interessant information om forskellige oste inddelt i områder. Primært Frankrig, Italien, Spanien og Danmark, og et opsamlingkapitel med andre områder som England, Holland og andre.

Hvert områdekapitel har først en introduktion til landet og landets tag på osteproduktion. Herefter følger nogen opskrifter med landets oste. Det kan både være salte eller søde retter og desserter hvis det passer ind (titamisuopskriften ser virkelig kickass ud). Som afslutning gennemgås de andre oste, som det ikke har været mulighed for at lave opskrifter med.

Efter områdekapitlerne er der et kapitel om hvordan man sammensætter et godt ostebord, både i hverdagen og til fest, hvilke drikkevarer passer til ost, og hvordan man opbevarer ost.

Det sidste kapitel er om lækkert tilbehør til ost. Det ser alt sammen superlækkert ud og passer til mange forskellige osteanledninger. Opskriften på knækbrødet er fra dette kapitel, og det er superlækkert og knasende. Mmmh 😀

Udover at jeg har vundet bogen (og dermed ikke har betalt for den), er anmeldelsen et udtryk for min holdning og ikke en reklame 🙂

ingredienser 32 portioner

 • Havregryn 100 ml
 • Sesamfrø 100 ml
 • Hørfrø 100 ml
 • Solsikkefrø 100 ml
 • Græskarkerner 100 ml
 • Hvedemel 350 ml
 • Vand 200 ml
 • Olie 100 ml
 • Salt 1½ tsk

Opskrift

 1. Rør alle ingredienser sammen til du har en sammenhængende dej.
 2. Del i 2.
 3. Rul ud mellem 2 stykker bagepapir og tag toppen af.
 4. Skær ud i 16 stykker.
 5. Overfør til en bageplade.
 6. Gentag for den anden del af dejen.
 7. Bag ved 200 grader i ca. 15-20 minutter til de gyldne.
 8. Så let er det at lave hjemmelavet knækbrød.hjemmelavet-knækbrød-square

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Hej Sune,

  Det glæder mig, at du fik gode knækbrød til din ost. Jeg kan ikke lade være med at smile ad en af ulemperne, nemlig den at bogen ikke er lang nok 🙂 Ost er heldigvis en uudtømmelig guldgrube af historie og smagsoplevelser…

  Mange hilsner
  Camilla

  • De er super lækre. Bruger dem som aftensnack 🙂

   Ja, jeg kunne sagtens have læst 1000 sider og kommet i dybden med mange flere typer oste fra forskellige områder. Jeg synes egenlig også godt at både Holland og England kunne have haft deres eget kapitel.

   Tak for en god bog 🙂