Hjemmelavet sukkerfri chokolade

Chokolade er nok den ultimative snack for mig. Problemet for mig er at der er sukker i, og hvis man kan købe en sukkerfri version søder de normalt bare med malitol som også giver en stigning i blodsukkeret, så er man jo lige vidt. Her er min opskrift på hjemmelavet sukkerfri chokolade.

Det er rigtigt at jo mørkere chokoladen er jo mindre sukker er der i, og jeg elsker også mørk chokolade, men jeg tænkte det må da være muligt at lave sin egen helt sukkerfrie udgave som smager godt.

Mange forsøgt på hjemmelavet chokolade opskrift

Mit første forsøg var omkring halvandet år siden hvor jeg brugte palmin som fedtstof. Det virkede også sådan nogenlunde, men for det første lugtede det af kiksekage og det var bestemt ikke fingervarme stabilt. Jeg har set på de billige chokolader at de bruger “hærdet kokosolie”, men det er sikkert et eller andet industriprodukt, så jeg tænkte at jeg ville gå old-school og prøve at bruge kakaosmør, som jo egentlig er det “rigtige” fedtstof i den dyre chokolade.

Det tog mig omkring 5-6 forsøg at få det hele til at spille. Kakaosmør er ikke ret glad for at blive varmet for højt op, og det gik ikke lige op for mig de første par gang, men kommer det over 40 grader bliver det simpelthen ødelagt og kan ikke størkne igen. Det tager en masse øvelse at kunne temperere chokolade, og da man ikke starter med tempereret chokolade kan man ikke bruge noget af den tempererede chokolade som såkaldt “seed”, men man skal gøre det fra bunden.

Heldigvis kan du altid prøve igen ved at varme chokoladen tilbage op til 50 grader, og starte forfra.

Så her følger min opskrift på hjemmelavet low carb chokolade; helt uden sukker. Efter det er færdigt kan det sagtens smeltes igen og bruges som overtrækschokolade (du skal dog huske at temperere det igen selvfølgelig).

Del gerne på sociale medier

Dette er min opskrift på hjemmelavet sukkerfri chokolade. Jeg håber du vil prøve den. Hvis du laver en denne opskrift og poster den på Instagram på du rigtigt gerne tagge mig med @foodgeek.dk så jeg kan se det. Det vil gøre mig glad.

Hjemmelavet low carb chokolade

Ret: Snack
Køkken: Dansk
Keyword: chokolade, chokoladebar, snack, sukkerfri
Prep: 5 minutter
Cook: 45 minutter
Total: 50 minutter
Antal: 3 plader
Kalorier: 418kcal
Forfatter: Sune Trudslev
Næringsindhold
Hjemmelavet low carb chokolade
Per portion (90 gram)
Kalorier 418 Kalorier fra fedt 342
% Daily Value*
Fedt 38g58%
Mættet fedt 22g138%
Polyunsaturated Fat 1g
Monounsaturated Fat 11g
Salt 78mg3%
Kulhydrater 26g9%
Fiber 11g46%
Sugar 7g8%
Protein 11g22%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Man kan faktisk lave chokolade selv. Det bliver virkelig godt. Efter jeg har skrevet denne artikel er jeg begyndt at lave bean-to-bar chokolade, hvor det bliver lavet helt fra bunden.
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser

Sådan gør du

 • Hak kakaosmørret fint
 • Smelt kakaosmørret over et vandbad, tilsæt evt. fyldende ting inden du begynder at smelte (som f.eks. fyldende vanille og SØD)
 • Når det er helt smeltet tilsætter du kakaopulver og skummetmælkspulver. Rør godt og varm op til maximalt 50 grader
 • Nu er det tid til at temperere chokoladen. Da vi ikke har noget allerede færdig chokolade at bruge som “seed”, må vi bare gøre det på den gammeldags måde
 • Jeg bruger en stor metalskål hvor jeg smører chokoladen op af siderne og skraber det tilbage ned i massen, så falder temperaturen løbende
 • Hold øje med temperaturen. Når den når 28 grader er den tempereret
 • Så skal den bare varmes op til arbejdstemperatur på ca. 32 grader, så er den klar til at blive brugt
 • Det kan godt betale sig at tjekke tempereringen på dette tidspunkt. Nogen bruger en spiseske. Jeg kan godt lide at bruge chokoladefolie, fordi de er nemt at pille af chokoladen
 • Dyp skeen eller folien i chokolade og læg den i køleskabet. Hvis chokoladen er rigtigt tempereret vil den størkne hurtigt og være blank på overfladen. Hvis du holder den i hånden smelter den ikke lige sådan. Utempereret chokolade er præcis modsat: Det tager lang tid om at størkne, det er mat i overfladen og smelter fra varmen af dine fingre
 • Jeg lavede helt almindelig chokoladeplader, men du kan lave lige hvad du normalt ville bruge tempereret chokolade til på dette tidspunkt
 • Hæld chokolademassen ned i formen
 • Skrab derefter det overskydende af med en palentkniv og stiller det på køl til det er helt størknet
 • Sådan kan man lave hjemmelavet low carb chokolade, som ikke kan være andet end supersund (fortæller jeg mig selv). Jeg håber det smager dig lige så godt som det gjorde mig. *gnasker*

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Helle Svar

  Hej Sune. Det lyder rigtig lækkert og jeg har snart alle ingredienser klar til at prøve din opskrift. . Men jeg forstår ikke det med at kakaosmør ikke tåler opvarmning over , var det 40 grader. Du skriver jo at man skal smelte kakaosmørret og bagefter varme det op, sammen med de øvrige ingredienser til max 50 grader? Så bliver det jo alligevel varmet for meget,? Eller hvordan?
  Vh Helle

  • Det er også noget vrøvl. Det kan sagtens tåle 50 og endda 60 grader.

   Jeg har i mellemtiden tempereret over 200 kg chokolade i hånden og var stadig ny udi det da jeg skrev denne artikel. Jeg retter lige op på det 🙂

 2. Nanna Svar

  Sune, du er simpelthen julen, hvis ikke årets mand i skysovs! Min mand har diabetes II og min definition af jul er, at der skal smovses i alt det, der er dårligt for blodsukkeret, men så faldt jeg over din opskrift!

  Min vægt kom nok til at veje lidt for meget kakao af, det blev i hvert fald en stiv klump, men det løste jeg ved at komme lidt mere kakaosmør i – og lidt mere sødemiddel. Så min chokolade er stærk i det, men eftersmagen er så lækker!

  Tak for fantastisk opskrift

 3. Joan Svar

  Hej Sune. Det må jeg prøve. Men hvor har du købt formen? 🙂

 4. Joanna Svar

  Hej Sune, tak for opskriften, den glæder jeg mig til at teste! Hvilken rolle har skummetmælkspulveret? Ved du om man kan lave chokoladen uden, eller bliver det så bare noget helt andet?
  Kh
  Joanna

  • Hej Joanna,

   Skummetmælkspulveret er til at lave det til mælkechokolade. Hvis du undlader det bliver det mørk chokolade 🙂

   KH.

   Sune

 5. Sean Svar

  Hej Sune
  Jeg vil gerne prøve sin opskrift. Men jeg vil lige dobbelttjekke: der skal 40g perfekt sød i?
  Ikke hvad der svarer til 40g sukker? Det er jo super sødt, så er lidt nervøs for at det bliver for sødt.
  På forhånd tak.
  Mvh
  Sean

  • Det passer fint til hvad man er vant til i en almindelig mælkechokolade. Hvis du hellere vil have den mørkere, start med 10 gram og smag til 🙂