Pretzel Buns, tyske saltkringleboller

Tyske preztel buns (saltkringleboller) er super nemme alt lave og kræver ikke den lettere tekniske formning som kringlerne gør. Dette er min pretzel buns opskrift, som jeg bestemt synes at du skal prøve.

Skorpen er mørk og sej og krummen er blød og luftigt. De er perfekte som en snack med en øl eller som madbrød til en sammenkogt ret som f.eks. ungarnsk gullash.

De tager kun et par timer at lave og ud af den tid er det meste hævning. Det er en super nem pretzel buns opskrift.

Næringsindhold
Per bolle (88 gram)

Antal % dagligt behov*
Kalorier 220
Fedt ialt 4.1g 6%
Mættet fedt 2.2g 11%
Salt 354mg 15%
Kulhydrat 38g 13%
Fibre 1.3g 5%
Sukkerstoffer 0.2g
Protein 6.4g 13%

*Procent dagligt behov er baseret på en 2.000 kalorier diæt. Dine daglige værdier er må højre eller lavere baseret på dit kaloriebehov.
Pretzel Buns
Forberedelse
20 min
Tilberedning
16 min
Hævning
1 t 20 min
I alt
1 t 56 min
 

Disse lækre pretzel buns er perfekte til en kold øl

Ret: Snack, Tilbehør
Køkken: Tysk
Nøgleord: boller, saltkringler, tysk
Portioner: 10 boller
Kalorier: 220 kcal
Forfatter: Sune Trudslev
Ingredienser
Dejen
  • 530 gram hvedemel
  • 1 pakke tørgær (Eller evt. 1 pakke frisk gær)
  • 2 tsk fint salt
  • 300 gram vand, lunkent
  • 40 gram smør, smeltet
  • Havsalt til at drysse på bollerne
Basebad
  • 1000 ml vand
  • 30 gram kaustisk soda (eller 100 gram natron)
Sådan gør du
Lav dejen
  1. Bland mel, tørgær og salt i en skål.

  2. Smelt smøret og hæld det i vandet.

  3. Hæld væsken i melblandingen og rør rundt så det bliver blandet.

  4. Kør på maskine med dejkrog i mindst 10 minutter til du har en ensformig dej som er en lille smule klæbrig. Den må ikke være tør.

  5. Læg et viskestykke over skålen og lad dejen hæve et varmt sted i en time.

  6. Slå dejen ned. Del den i 10 stykker. De skal være ca. 88 gram pr. bolle.

  7. Så skal bollerne formes: Hold bollen i venstre hånd (eller højre hvis du er venstrehåndet). Fold kanten ind mod midten og drej bollen ca. 1/8 og fortsæt til du har en spændstig overflade. Læg bollen ned på borden og hold fingerene ned over (så det lidt ligner en edderkop) og bevæg den i cirkler til du har en smuk rundt glat bolle.

    Se evt. denne video: https://www.youtube.com/watch?v=6xQfXC8Jw4Q

  8. Placér bollerne på en bageplade med bagepapir på og lad efterhæve ca. 20 minutter.

  9. Tænd ovnen på 225 grader.

Lav basebadet
  1. I mellemtiden så lave basebadet. Hvis du bruger kaustisk soda, så rør det ud i en liter vand. Hvis du bruger natron skal du koge vandet og røre natronen ud i det varme vand, og lade det køle af.

  2. Væsken er svagt basisk, så brug et par gummihandsker når du skal dyppe bollerne.

  3. Når du er klar til at bage skal du komme bollerne i væsken i 30 sekunder. Sørg for at dreje dem rundt så der kommer væske på alle sider. Tag dem ud med en hulske og stil på bagepapiret igen.

  4. Drys med havsalt mens de er våde og skær et kors i toppen af bollen.

Bag bollerne
  1. Bag bollerne i 16 minutter eller til en intern temperatur på 99 grader.

  2. Så nemt er det at lave preztel buns. Enjoy.

LÆS  Chicken Tikka Masala med naanbrød

Comment 0 Replies

Your Information

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.