Skagensbrød opskrift

Skagensbrød med surdej

Tags: , , , , , , , ,

Kommentér 16 svar

Opskrift Vurdering




Din information

  1. Heidi Elmose Korsholm Svar

    Jeg er ved at lave dit Skagensbrød og har lige et spørgsmål: De 100 gram vand, som gøres klar til at dyppe fingrene i, skal de tilsættes dejen oveni de 644 g vand, som blev puttet i ved autolysen? Så der alt i alt kommer 644+100+frøvandet i den færdige dej?
    Mvh Heidi

    • Jeg har gjort det mere klart hvad du skal gøre. Du skal gemme 100 gram når du laver autolyse til at blande saltet i.

      Så det er 644 + frøvandet. Ellers bliver det en meget tynd dej, som er svær at forme og bage.

  2. Hello – jeg er godt i gang med dit skagenbrød. Og kommer så til at zoome ind på dit brød. Det ser ud til du har kerner iNed i brødet. Jeg kan ihverfald spotte hørfrø. Men de er ikke nævnt i opskriften.
    Er det et forkert billede eller en forglemmelse i opskriften??

    Mvh Tove

    • Der er ikke hørfrø i. Hverken i opskriften eller på billedet 🙂

  3. Helle Svar

    Hej Sune
    Tusinde tak for din super grundige og brugbare guide til surdej!
    Jeg er godt i gang, og tænker at nu skal jeg da prøve dit Skagensbrød … MEN jeg har været i mange butikker snart og kan ikke finde Semolina mel. Hvor finder du det?
    Dbh
    Helle

  4. Malene Svar

    Hej jeg er godt i gang med brødet. Men hvornår tilføjer du birkis og solsikke? Der står ikke andet efter det skal hældes varmt vand over dem. Hvor i processen skal de tilføjes dejen?
    På forhånd mange tak
    Malebe

    • Det står i sektionen: “Anden stræk og fold” 🙂

  5. Jeanette Hennelund-olsen Svar

    Hej Sune,
    Jeg har planer om at bage det her lækre brød på fredag, men har 2 opklarende spørgsmål vdr preshape og shape af brødet.
    1. Hvor længe skal dejen hæve på køkkenbordet efter preshape?
    2. Når du skriver at preshape gentages når man skal shape, er det så inkl. at folde ind over?

  6. Kristian Sørensen Svar

    Hej Sune!
    Dit skagensbrød er det næste på min list af dine opskrifter jeg vil prøve.
    Et kort spørgsmål…
    Det virker som om du springer Bulk Fermentation over i denne opskrift… kan det passe??
    Mvh Kristian

    • Dejen fermenterer fra ca. kl. 17.00 til 20.50 🙂

      Fermentering starter når man blander surdej i dejen og slutter med første formning (pre-shape) 🙂

  7. Helle Svar

    Klamt at få reklame med ørevoks, når man sidder og leder efter opskrift

    • Nu bestemmer jeg jo ikke selv hvilke reklamer Google vælger.

  8. Jelena Svar

    Har du evt en opskrift på Lagkagehusets skagenstykker?

    • Do kan sagtens bruge denne opskrift. Jeg tænker et sted mellem 10 og 15 minutter med damp de første 5 minutter 🙂

  9. Lene B Svar

    Hej
    Savnede lidt afveksling med nogle kerne
    R og har lige bagt dette. Glemte / så ikke step med kerne inde i dejen, men vil sige at at få det godt vendt udenpå heller ikke er så ringe endda. Det smager simpelthen super lækkert. Så næste gang husker jeg at få nogle i brødet også selvom jeg egentlig ikke savner det. Mit brød er også kun med 400 g mel, så overfladen er stor