Ungarnsk gullash i Crock-Pot

Vinter er tid til simremad, og jeg må sige at det er virkelig noget jeg elsker. En ret som har stået og simret i timevis og gået blob-blob-blob. Mums.

Problemet er jo desværre at man ikke lige har 5 timer til at lave sådan en lækker ret på en hverdag, så jeg indså at tiden var moden for mig at købe en Crock-Pot. Det er i virkeligheden bare er en elektrisk gryde som bliver holdt ved en relativ lav varme i lang tid, med en timer som skruer ned for varmen og holder maden var i op til fire timer efter at den er færdig.

Min bonusmor Rita kommer fra Tjekkiet og hendes gullash er altid superlækker. Det må være en af mine absolute favoritter når det kommer til simremad. Denne opskrift er dog ikke hendes, men en som jeg er kommet op med selv. Hvis der er noget der trækker mere end f.eks. champignon, så skal du endelig komme det i istedet. Det er sådan en ret som aldrig bliver helt ens hver gang.

Du kan også sagtens lave rette i en stegeso hvis du nu ikke har en Crock-Pot. To timer ved 200° grader burde kunne gøre det. Hvis du bruger en stegeso af ler så husk at den skal ligge i vand i et kvarter før du kommer den i ovnen og den skal varme op sammen med ovnen så den ikke sprækker.

ingredienser 6 portioner

  • Okseklump 700 g
  • Gulerødder, store 6
  • Kartofler 400 g
  • Champignon 500 g
  • Oksebuillon 1000 ml
  • Løg, store 3
  • Hvidløg, fed 4
  • Tomatpuré 3 spsk
  • Sød papirika, stødt 3 spsk
  • Lea & Perrins Worcestershire sauce 3 spsk
  • Sukrin Gold 2 spsk
  • Colman's mustard powder 2 spsk
  • Majsstivelse 3 spsk

OPSKRIFT

  1. Skær okseklumpen i tern.
  2. Varm en pande og kom olivenolie på.
  3. Når olien er varm så kom kødet på. Krydr med salt og hæld paprikaen over og brun kødet._MG_0810
  4. Overfør kødet til Crock-Pot’en._MG_0816
  5. Skær løgene i tern og skræl hvidløgene.
  6. Hæld mere olie på panden og steg løg og knust hvidløg ved medium varm til det klart men ikke brunt._MG_0813
  7. Hæld blandingen i Crock-Pot’en.
  8. Tilsæt buillonen._MG_0819
  9. Udrør majsstivelsen i en smule vand og tilsæt.
  10. Tilsæt tomatpuréen.
  11. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver og læg i gryden
  12. Skær kartoflerne i kvarte (lad skrællen sidde på for vitaminernes skyld) og læg i gryden.
  13. Skær champignonerne i skiver og læg i gryden._MG_0821
  14. Rør godt rundt.
  15. Tænd Crock-Pot’en på høj og sæt timeren til 5 timer (hvis du har én med timer).
  16. Når de fem timer er gået skal du smage til med salt og peber og farv evt. med kulør (hvis du ikke er kulørforskrækket)
  17. Servér med f.eks. kartoffelmos, kogte ris eller bare noget godt sprødt brød.
  18. Så nemt er det at lave ungarnsk gullash i en Crock-Pot. Jeg håber det smager dig._MG_0857

Indlægget indeholder affiliatelinks. Det betyder at hvis du går igennem til til en butik, så får jeg en del af beløbet som jeg bruger til at betale for de udgifter jeg har ved at køre denne blog.

Tags: , , , , ,

Comment 0 Replies

Your Information