Pølse carbonara med hjemmelavet hvidhvede fettuccine

Vi elsker italiensk mad herhjemme, men det er ikke de sundste at spise hvid pasta hver eneste dag, så jeg har lavet en opskrift med hjemmelavet fuldkornspasta. Den er baseret på hvidhvede mel, som er en fuldkornsmel som minder meget mere om almindeligt mel, end fuldkornsmel plejer. Her er min sundere pølse carbonara opskrift.

Normal frisk pasta bliver lavet med 100 gram mel pr. hele æg. Hvidhvede er en fuldkornsmel og dermed mere tørstig. Så der er 4 æg pr. 100 gram mel. 

Pølse carbonara opskrift

Hvis dejen stadig er for tør kan man spæde til med lidt koldt vand.

Her er så min udgave af en sundere pølse carbonara med hjemmelavet hvidhvede fettuccine. Mums.

Pølse carbonara med hjemmelavet hvidhvede fettuccine

Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Keyword: bacon, carbonara, italiensk, pølse
Forberedelse: 30 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Portioner: 4 portioner
Kalorier: 802kcal
Forfatter: Sune Trudslev
En lækker simpel hjemmelavet carbonara med hjemmelavet fuldkornspasta og bacon og pølser
Print Recipe

Ingredienser

Pastadej

  • 4 æg
  • 300 gram hvidhvede mel
  • salt

Carbonara

  • 6 pølser
  • 100 gram bacontern
  • 4 æggeblommer
  • 25 gram persille, frisk
  • 50 gram Parmigiano-Reggiano eller parmesan
  • 200 gram frosne ærter
  • salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Lav pastaen

  • Bland æg, et drys salt og hvidehvede mel til en dej og ælt grundigt
  • Del dejen i 4 lige store stykker
  • Rul dejen ud enkeltvis til meget tynd og skær ud i ca. 0.5 cm brede stykker. Dejen skal rulles så tyndt som overhovedet muligt. Hvis du har en pasta maskine, så synes jeg bestemt at du skal bruge den

Lav carbonara

  • Bland æggeblommer, salt, friskkværnet peber, hakket persille og halvdelen af osten sammen og stil til side
  • Skær pølserne omkring 2 cm store stykker
  • Hvis du skærer fra en hel bacon så skær den i tern
  • Varm en pande til middel varme og brun pølserne og baconen
  • Fyld en gryde med vand og salt og sæt på komfuret på høj varme
  • Når vandet koger så læg pasten i og kog en 3-4 minutter til det er færdig
  • Reservér omkring en deciliter vand, til hvis saucen bliver for tyk
  • Hæld vandet fra pastaen og hæld æggemassen ned i gryden og rør godt rundt så alt pastaen bliver dækket af æggemasse. Kom ærter i og rør rundt. Tilsæt evt. pastakogevand hvis saucen er for tyk
  • Kom pastaen i fire skåle og top med pølse-og baconmix
  • Fordel resten af parmasanen over pastaen og servér straks
  • Det er så min udgave at en pølse carbonara med hjemmelavet hvidhvede pasta. Jeg håber det smager dig

Jeg er vild med mad, kager, snacks og alt indimellem. Jeg elsker at lave masser af forsøg og finde den bedst mulige opskrift, så du ikke behøver at gøre det.

Content Protection by DMCA.com
Tags: , , , ,

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Pingback: Svamperavioli med ostesauce og panchetta - Foodgeek

  2. Philip Bak Billing Svar

    Det ser rigtig lækkert ud:) Men hvilken pølse er det du bruger til retten. Jeg kan simpelthen ikke finde ud ad hvad du bruger.

    • Tak. 🙂

      Jeg bruger en hjemmelavet pølse. Du kan bruge en medister.

      Hvis du bruger en hel ville jeg lige koge den et par minutter så den bliver fast og lade den køle af før du skærer den 🙂

  3. Pingback: Hjemmelavet bacon - Foodgeek

  4. Pingback: Hvidhvede spaghetti med kødboller - Foodgeek

  5. Pingback: Hvidhvede pasta med mornaysauce og bacon - Foodgeek