Lav det perfekte blødkogte æg. Hver gang.

Perfekte blødkogte æg (sous vide)

Forestil dig dette: Det er søndag morgen; dejlig afslappende musik på radioen, avisen ligger klar, en tallerken med et stykke toast med smør, sprødstegt røget bacon og en lækkert blødkogt æg, eller det er lige til du åbner det og det er enten helt flydende eller hårdkogt.

Det er faktisk ikke så svært at få det perfekte blødkogte æg hver eneste gang, og du skal endda ikke variere tiden for forskellige størrelser æg. Det eneste special udstyr som er påkrævet for denne opskrift er et sous-vide vandbad.

ingredienser 4 portioner

  • Kyllingeæg Den størrelse du bedst kan lide 4 units
  • Groft salt 1 tsk
  • Vandbad med isterninger 1 l

Følg disse trin for at få det perfekte blødekogte æg, hver gang:

  1. Tænd vandbadet på 62°.

    En temperatur på 62° giver det perfekte æg

    En temperatur på 62° giver det perfekte æg

  2. Fyld en lille gryde med lige akkurat nok vand til at dække æggene og tilsæt en teske groft salt. Tænd for kogepladen på høj varme, når vandet koger så skru ned på lav og læg æggene i gryden, læg låg på og kog i 3 minutter.

    Kog æggene i 3 minutter

    Kog æggene i 3 minutter

  3. Når tiden er gået, hæld vandet fra og læg æggene i isvandet i ét minut. Hvis du ikke lige har nogen isterninger i frysen, så lad æggene blive i gryde og stil gryden under den kolde hane i et minut.

    Vandbadet sørger for at stoppe at blommen bliver tilberedt

    Vandbadet sørger for at stoppe at blommen bliver tilberedt

  4. Når vandbadet er den rette temperatur lægger du æggene i vandbadet lader dem tilberede i 45 minutter.

    Æg i vandbadet

    Æg i vandbadet

  5. Når tiden er gået så tag æggene ud af vandet og servér med det samme.

    Lav det perfekte blødkogte æg. Hver gang.

    Sous-vide blødkogt æg

Tags: ,

Comment 0 Replies

Your Information