perfekte blødkogte æg med sous vide

Perfekte blødkogte æg med sous vide

Forestil dig dette: Det er søndag morgen; dejlig afslappende musik på radioen, avisen ligger klar, en tallerken med et stykke toast med smør, sprødstegt røget bacon og en lækkert blødkogt æg, eller det er lige til du åbner det og det er enten helt flydende eller hårdkogt. Dette er opskriften på hvordan du får det perfekte blødkogte æg, hver eneste gang.

Det er faktisk ikke så svært at få det perfekte blødkogte æg hver eneste gang, og du skal endda ikke variere tiden for forskellige størrelser æg. Det eneste special udstyr som er påkrævet for denne opskrift er et sous-vide vandbad.

Hvis du ikke har et sous vide apparat endnu er det heldigvis blevet både nemt og billigt at få dem nu. Bemærk dette link giver mig nogen penge tilbage hvis du køber apparatet. 

perfekte blødkogte æg med sous vide
Blødkogte æg lavet i et sous vide bad

Hvis du har et sous vide bad så er dette en super nem måde at lave de perfekte blødkogte æg hver eneste gang.

Perfekte blødkogte æg (sous vide)

Ret: Morgenmad
Forberedelse: 1 minute
Tilberedning: 50 minutter
Samlet tid: 51 minutter
Portioner: 4 æg
Kalorier: 396kcal
Forfatter: Sune Trudslev
Den nemmeste 
Print Recipe

Ingredienser

  • 4 kyllingeæg Vælg den størrelse du kan lide, det virker med dem alle
  • salt, groft
  • vandbad med isterninger Eller rindende koldt vand

Sådan gør du

  • Tænd vandbadet på 62°.
  • Fyld en lille gryde med lige akkurat nok vand til at dække æggene og tilsæt en teske groft salt. Tænd for kogepladen på høj varme, når vandet koger så skru ned på lav og læg æggene i gryden, læg låg på og kog i 3 minutter.
  • Når tiden er gået, hæld vandet fra og læg æggene i isvandet i ét minut. Hvis du ikke lige har nogen isterninger i frysen, så lad æggene blive i gryde og stil gryden under den kolde hane i et minut.
  • Når vandbadet er den rette temperatur lægger du æggene i vandbadet lader dem tilberede i 45 minutter.
  • Når tiden er gået så tag æggene ud af vandet og servér med det samme.

[wpnf-label id=2329]

Jeg er vild med mad, kager, snacks og alt indimellem. Jeg elsker at lave masser af forsøg og finde den bedst mulige opskrift, så du ikke behøver at gøre det.

Content Protection by DMCA.com
Tags: ,

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.