Krydret kylling dim sum

Dette er en vidunderlig asiatisk inspireret ret, med inspiration fra det nordafrikanske køkken, krydderblandingen er en version af Ras-El-Hanout og det klassiske danske køkken med en agurkesalat. Denne er dog lavet med risvineddike og friske chilier for lidt ekstra punch.

ingredienser 4 portioner

  • Agurkesalat

  • Agurk ½
  • Risvin eddike Evt. hvidvinseddike 200 ml
  • Frisk rød chili ½
  • Sukrin Ellers sukker 100 g
  • Ras-El-Hanout

  • Hele nelliker 1 tsk
  • Hel kardemomme 1 spsk
  • Kanelstang 1
  • Spidskommenfrø 1 spsk
  • Tørrede chili flager 1½ tsk
  • Revet muskatnød ½ tsk
  • Allehånde 1 tsk
  • Ingefærpulver 1 tsk
  • Hvidløgspulver 1 tsk
  • Dim Sum

  • Skummetmælk 400 ml
  • Mel 500 g
  • Bagepulver 2 spsk
  • Salt 1 spsk
  • Kydret kylling

  • Kyllingekød fra lår Evt. kyllingebryst 400 g
  • Hoi sin sauce Og ekstra til at dyppe i 3 spsk
  • Teriyakisovs 1 spsk
  • Resten

  • Sesamfrø 4 spsk
  • Et hoved brocolli

Agurkesalat

Det er bedst at lave den dagen i forvejen, men hvis du laver den sammen med retten så sørg for at lave den som det allerførste.

  1. Skær agurken i meget tynde skiver. Brug evt. et mandolinjern.
  2. Skær den friske chili i tynde skiver.
  3. Opløs sukriken (eller sukkeret) i eddiken.
  4. Læg agurkerne i et patentglas og knus dem mellem fingerene når du lægger dem ned.
  5. Læg chiliskiverne på toppen.
  6. Hæld eddikeblandingen over agurkerne. Luk og stil i køleskabet til de skal bruges.

    Eddiken og sødemidlet (eller sukkeret) giver agurkerne en lækker sur/sød smag som passer perfekt til kylling

    Eddiken og sødemidlet (eller sukkeret) giver agurkerne en lækker sur/sød smag som passer perfekt til kylling

Ras-El-Hanout krydderiblanding

  1. Knæk kardemommefrøene med den flade side af din kniv.
  2. Bræk kanelstangen i små stykker
  3. Rist nelliker, kardemomme, kanelstangen, spidskommen frø, tørrede chili flager og sort peber i en medium varm pande i omkring 4 minutter.

    Når du rister krydderierne så vær sikker på at du ryster panden så krydderiene ikke bliver brændt.

    Når du rister krydderierne så vær sikker på at du ryster panden så krydderiene ikke bliver brændt.

  4. Køl krydderierne af.
  5. Kværn krydderierne i en elektrisk krydderikværn.

    Hvis du ikke har en krydderikværn kan du kværne krydderierne i en morter.

    Hvis du ikke har en krydderikværn kan du kværne krydderierne i en morter.

  6. Tilføj resten af krydderierne: allehånde, muskatnød, hvidløgspulver og ingefær.
  7. Gem dit blandingskrydderi en lufttæt beholder. Det kan holde sig 6 måneder.

    Prøv at lugte til krydderiblandingen. Den dufter virkelig lækkert. :)

    Prøv at lugte til krydderiblandingen. Den dufter virkelig lækkert. 🙂

 Dumplings

  1. Tilføj mælk, mel, bagepulver og salt til din food processor og puls indtil du har en sammenhængende dej.

    Hvis du ikke har en food processor kan du røre ingredienserne sammen i en skål med en træske.

    Hvis du ikke har en food processor kan du røre ingredienserne sammen i en skål med en træske.

  2. Kom mel på dit bord og ælt dejen til den kommer sammen. Rul den til en pølseform og del den i 8 ens stykker.

    Del først dejpølsen halvt, del derefter de to stykker 3 gange hver. Det gør det nemmere at få dem samme størrelse.

    Del først dejpølsen halvt, del derefter de to stykker 3 gange hver. Det gør det nemmere at få dem samme størrelse.

  3. Læg hvert stykke i to muffinforme og læg dem i bambusdamperen (de 8 dumplings passer i en 28cm damperkurv i et lag). Hvis du ikke har en bambusdamper kan du stadig dampe dine dumplings med en gryde og et dørslag.
  4. Kom vand i din wok og kog det. Det er vigtigt at vandet ikke går helt op til bunden af damperen, så mål lige efter først.
  5. Sæt damperen i woken og læg låget på. De skal have mellem 15 og 20 minutter på fuld damp.

    Dumplings hæver og bliver super fluffy. Mums.

    Dumplings hæver og bliver super fluffy. Mums.

Resten af arbejdet

  1. Rist sesamfrøene i en medium varm tør pande indtil de er gyldne og hæld dem i en serveringsskål.

    Når du rister sesamfrøene ændrer de smag og bliver sprøde.

    Når du rister sesamfrøene ændrer de smag og bliver sprøde.

  2. Skær kyllingen i spisevenlige tern.
  3. Hæld hoi sin sovs og teriyakisovs i en skål. Tilføj et godt drys salt.
  4. Tilføj krydderiblandingen og rør det sammen. Hvis du gerne vil have kyllingen krydret skal du bruge ½ spiseske, hvis du vil have den stærk skal du brug 1 spiseske, hvis du godt kan lide den virkelig stærk så brug 2 spisesker 😉
  5. Vend kyllingen i sovsen.

    Sørg for at at blande kyllingen godt med sovsen, så hvert kyllingestykke har sovs på.

    Sørg for at at blande kyllingen godt med sovsen, så hvert kyllingestykke har sovs på.

  6. Varm en pande til mellemhøj varm og læg kyllingen på. Husk at røre en gang imellem.

    Personligt kan jeg godt lide at kyllingen bliver lidt sort her og dér. Gå med hvad du synes er lækkert.

    Personligt kan jeg godt lide at kyllingen bliver lidt sort her og dér. Gå med hvad du synes er lækkert.

  7. Vask og skær broccolien og tilføj den til den anden dampekurv. Løft låget af fra damperen og sæt kurven på toppen og læg låget på.
  8. Når det hele er færdigt: servér kyllingen og dumplings med de ristede sesamfrø, hoi sin sovs til at dryppe i, broccoli og agurkesalat. Jeg håber det smager dig.

    Krydret kylling dim sum!

    Krydret kylling dim sum!

 

Tags: , ,

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.