Koteletter med varm rød peber chutney

Koteletter er en favorit hjemme hos os, og det kan laves på mange måder. Her er en version med en varm chutney som er både sur/sød og stærk så mundvandet løber. Som tilbehør: stegte kartofler krydret med frisk rosmarin og hvidløg. Jeg vil vise dig hvordan du kan lave lækre sprøde stegte kartofler med bare en lille smule olie.

ingredienser 4 portioner

  • Koteletter 4
  • Frisk rød chili 1
  • Stort rødløg 1
  • Balsamisk eddike 2 spsk
  • Sukrin Gold Evt. brun farin 2 spsk
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Frisk rosmarin
  • Hvidløgspulver 1 tsk
  • Små kartofler 600 g

Rød peber chutney

  1. Brænd chilierne og de røde pebre med en gas brænder, eller læg dem på en grillpandet til de er så sorte som muligt.

    De skal være så sorte som muligt. En crème brûlée gas brænder er en god måde at opnå dette på.

    De skal være så sorte som muligt. En crème brûlée gas brænder er en god måde at opnå dette på.

  2. Læg dem i en skål og dæk skålen med film.

    At dække skålen med film gør det meget nemmere at fjernet skindet pga. fugten som dannes i den lukkede skål

    At dække skålen med film gør det meget nemmere at fjernet skindet pga. fugten som dannes i den lukkede skål

  3. Når det er afkølet så piller du det sorte skind af, fjerner frøene og læg dem i en food processor og puls dem til pasta.

    Hvis du ikke har en food processor, kan du evt. bruge en blender eller hakke det fint med en kniv.

    Hvis du ikke har en food processor, kan du evt. bruge en blender eller hakke det fint med en kniv.

  4. Hak rødløget. Varm en pande og karamelisér det.
  5. Tilføj pastaen, balsamisk eddike, sukrin gold, salt og peber. Steg det til sovsen er fortykket. Husk at røre ofte.
  6. Hæld i en skål og sæt til side.

The potatoes

  1. Hak bladene af 3 rosmarinkviste fint.
  2. Del kartoflerne i 4 og læg dem i din Actifryskål. Hvis du ikke har en Actifry så læg dem i et ovnfast fad.
  3. Hvis du bruger en Actifry, så hæld 1 spiseske olie ved. Hvis du bruger en ovn så hæld olie over kartoflerne.
  4. Drys rosmarinen over kartoflerne og krydr med hvidløgspulver og fint salt.
  5. Indstil Actifry’en på 35 minutter, eller tænd ovnen på 200°, når ovenen er varm steg dem i ovnen i 35 minutter.

Koteletterne

  1. Skær gennem fedt kanten med et par centimeters mellemrum. Dette vil hjælpe koteletterne med ikke at folde sammen på panden.
  2. Krydr koteletterne med salt og peber.
  3. Varm en grillpande til høj varme.
  4. Kom olie i panden og læg koteletterne i. Læg et par kviste frisk timian.
  5. Steg ca. 3 minutter på hver side. I det sidste minut læg chutneyen i panden så den bliver varmet op.

    Det er vigtigt at de er færdige. Hvis du har et madlavningstermometer skal centertemperaturen være 61C.

    Det er vigtigt at de er færdige. Hvis du har et madlavningstermometer skal centertemperaturen være 61C.

  6. Servér og jeg håber det smager dig.

    Koteletter med varm rød peber chutney

    Koteletter med varm rød peber chutney

Tags: , , , ,

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.