Hvidhvede spaghetti med kødboller

Vi kender nok alle scenen fra Lady og Vagabonden hvor Vagabonden inviterer Lady på spaghetti og kødboller bag Tonys restaurant.

Hvor mange gange har du egentlig lavet den ret? Den nok mest almindelige pasta ret som vi laver i Danmark må være spaghetti bolognese, som jo ikke findes som ret i Italien som sådan. Det er en ragú med tagiatelle, men nok om det 🙂

Dette er weekendmad som kan laves på en hverdags tidsplan.

Det er faktisk en simpel ret at lave, og fuldstændig super lækker. Jeg har ikke inkluderet opskriften på pasta, den kan du finde her. Hvis du ikke har lyst eller tid til at lave din egen pasta, så kan du også sagtens bruge frisk pasta fra supermarkedet.

Så det er bare om at få den lavet!

ingredienser 4 portioner

  • Tomatsauce

  • Hvidløg, fed 3
  • Flåede tomater, dåse San Marzano tomater hvis det er muligt 2
  • Basilikum En lille håndfuld
  • Salt
  • Peber, friskkværnet
  • Kødboller

  • Hakket kalv og flæsk 500 g
  • Salt
  • Mælk Nok til at farsen bliver lind, uden at blive fyldende
  • Persille, bredbladet En god håndfuld
  • Parmesan 2 spsk
  • Hvidløg, fed 3
  • Peber, friskkværnet

tomatsaucen

  1. Tænd ovnen på 190 grader.
  2. Hak skalotteløg og hvidløg fint og steg den i olivenolie i et par minutter på medium varme._MG_0351
  3. Tilsæt 2 dåser flåede tomater og smid en håndfuld basilikum blade på toppen._MG_0356
  4. Lad sovsen reducere mens du laver kødbollere.

Kødbollerne

  1. Kom hakket kalv/flæsk, rasp, en smule mælk, en håndfuld hakket bladbredet persille, hakkede hvidløg, salt og peber in en skål og rør det hele godt sammen. _MG_0361
  2. Hvis farsen er for tør, så tilsæt mælk efter behov.
  3. Form kødbollerne til små kugler og steg dem gyldne en en smule oliven olie._MG_0364

Pasta mv.

  1. Sæt en stor gryde over med vand i og kom en god omgang salt i og tænd.
  2. Hæld tomatsovsen i et ildfast fad og læg kødbollerne oven på.
  3. Sæt fadet i ovnen i 10 minutter._MG_0368
  4. Når vandet koger så kom din friske pasta i vandet og kog til den er al dente. Hvis den er helt frisklavet tager det nok højst 3 minutter.
  5. Hæld vandet fra og kom en 1/4 af pastaen på hver tallerken.
  6. Hæld sovs på hver tallerken og kom kødbollerne ovenpå.
  7. Kom en smule revet parmesan på toppen.
  8. Så let er det at lave spaghetti med kødboller. Jeg håber det smager dig.spaghetti-med-kødboller-square

Jeg er vild med mad, kager, snacks og alt indimellem. Jeg elsker at lave masser af forsøg og finde den bedst mulige opskrift, så du ikke behøver at gøre det.

Content Protection by DMCA.com

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.