Tikka Masala er en fantastisk ret om den er med grøntsager, kylling eller hvad man nu ellers har lyst til. Man kan få nogen rigtigt gode pastaer som man kan komme direkte i sin ret, men hvis du selv har lyst til at lave én så trækker det din ret op fra “lækker” til “fantastisk”. Dette er min opskrift på tikka masala paste.
Det er ikke særligt svært at lave men det kræver en del ingredienser. Denne pasta kan sagtens gemmes i køleskabet i en måneds tid hvis du smider den i et patentglas, og den kan holde sig i mindst 6 måneder i fryseren.
Hjemmelavet tikka masala paste
Antal: 1 portion paste
Næringsindhold
Hjemmelavet tikka masala paste
Per portion
Kalorier 672
Kalorier fra fedt 423
% Daily Value*
Fedt 47g72%
Mættet fedt 4g25%
Salt 1478mg64%
Kulhydrater 59g20%
Fiber 28g117%
Sugar 11g12%
Protein 17g34%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
En fantastisk tikka masala kan godt laves med et glas fra supermarkedet, eller du kan lave denne fantastisk pasta som du bruger i din ret
Ingredienser
Garam masala
- 2 spiseske korianderfrø
- 1 spiseske spidskommenfrø
- 1 spiseske kardemommefrø
- 1 spiseske sort peber
- 1 spiseske fenikelfrø
- 1 spiseske sennepsfrø
- ½ spiseske hele nelliker
- 2 tørrede rød chilier
- 2 spiseske gurkemeje
Tikka masala paste
- 2 fed hvidløg, knust
- 1 stort stykke ingefær, finthakket
- 1 tsk cayennepeber
- 1 spiseske røget paprika
- 2 spiseske garam masala
- 1 tsk spidskommenfrø
- 1 tsk korianderfrø
- 1 tsk groft salt
- 2 spiseske smagsneutral oile
- 2 spiseske tomatpasta
- 2 friske røde chilier
- 1 en god håndfuld frisk koriander
Sådan gør du
Lav garam masala
- Sæt en stegepande over lav varme.
- Tilsæt korianderfrø, spidskommenfrø, kardemommefrø, sort peber, fenikelfrø, sennepsfrø, nelliker og tørrede røde chilier til den tørre stegepanden og rist dem til de dufter fantastisk. Det tager ca. 10 minutter.
- Knus krydderierne i en krydderikværn eller en morter til det er et pulver. Tilføj gurkemeje.
- Kom i et forseglet glas. Du skal ikke bruge det hele i opskriften.
Lav tikka masala pasta
- Varm stegepanden op igen.
- Fjern skallen fra hvidløget og skræl ingefæren med en teske.
- Kom alle de tørre krydderier og steg dem til de dufter fantastisk. Det tager ca. 10 minutter.
- Knus krydderierne i en krydderikværn eller en morter.
- Kom alle ingredienserne i en food processor og kør til du har en helt glat pasta.
Pingback: Chicken tikka masala opskrift - Britisk indisk mad - Foodgeek