Tikka Masala Paste opskrift

Hjemmelavet tikka masala paste

Tikka Masala er en fantastisk ret om den er med grøntsager, kylling eller hvad man nu ellers har lyst til. Man kan få nogen rigtigt gode pastaer som man kan komme direkte i sin ret, men hvis du selv har lyst til at lave én så trækker det din ret op fra “lækker” til “fantastisk”.

Det er ikke særligt svært at lave men det kræver en del ingredienser. Denne pasta kan sagtens gemmes i køleskabet i en måneds tid hvis du smider den i et patentglas , og den kan holde sig i mindst 6 måneder i fryseren.

Hjemmelavet tikka masala paste

En fantastisk tikka masala kan godt laves med et glas fra supermarkedet, eller du kan lave denne fantastisk pasta som du bruger i din ret

Ret: Aftensmad
Køkken: Britisk, Indisk
Nøgleord: britisk mad, indisk mad, tikka masala, tikka masala paste
Forfatter: Sune Trudslev
Ingredienser
Garam masala
  • 2 spsk korianderfrø
  • 1 spsk spidskommenfrø
  • 1 spsk kardemommefrø
  • 1 spsk sort peber
  • 1 spsk fenikelfrø
  • 1 spsk sennepsfrø
  • ½ spsk hele nelliker
  • 2 tørrede rød chilier
  • 2 spsk gurkemeje
Tikka masala paste
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stykke frisk ingefær på ca. 5 cm
  • 1 tsk cayennepeber
  • 1 spsk røget paprika
  • 2 spsk garam masala
  • ½ tsk salt
  • 2 spsks smagsneutral oile
  • 2 spsk tomatpasta
  • 2 friske røde chilier
  • 1 en god håndfuld frisk koriander
  • 1 spsk kokosmel
  • 2 spsk mandelmel
  • 1 tsk spidskommenfrø
  • 1 tsk korianderfrø
Sådan gør du
Lav garam masala
  1. Sæt en lille stegepande over medium-høj varme.

  2. Tilsæt korianderfrø, spidskommenfrø, kardemommefrø, sort peber, fenikelfrø, sennepsfrø, nelliker og tørrede røde chilier til den tørre stegepanden og rist dem til de dufter fantastisk. Det tager ca. 2 minutter.

  3. Knus krydderierne i en krydderikværn eller en morter til det er et pulver. Tilføj gurkemeje.

  4. Kom i et forseglet glas. Du skal ikke bruge det hele i opskriften.

Lav tikka masala pasta
  1. Varm stegepanden op igen.

  2. Fjern skallen fra hvidløget og skræl ingefæren med en teske.

  3. Kom alle de tørre krydderier og steg dem til de dufter fantastisk. Det tager ca. 2 minutter.

  4. Knus krydderierne i en krydderikværn eller en morter.

  5. Kom alle ingredienserne i en food processor og kør til du har en helt glat pasta.

LÆS  Klassisk laksebagel

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.