Grillede portobellosvampe med gederulle

Efterår er svampetid, og jeg elsker simpelthen svampe. Fyldt med lækker umami smag og man kan næsten smage skovbunden.

Idéen til denne ret kommer fra min veninde Iben som sagde at det var noget af det bedste man overhovedet kunne lave, så det skulle selvfølgelig afprøves. Efter at have smagt det, må jeg indrømmet at det er en totalt genial lille ret som passer perfekt som forret.

Jeg håber du vil prøve den og synes den er lige så god som jeg gør. Det er super nemt at lave grillede portobello svampe med gederulle, så det er bare om at komme i gang 🙂

ingredienser 4 portioner

  • Store portobellosvampe 4
  • Smagsneutral olie 4 spsk
  • Frisk rosmarin Plus fire hele kviste til pynt 2 spsk
  • Hvidløg, fed 2
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Parmaskinke 4 skiver
  • Gederulle 100 g

Opskriften

  1. Forvarm ovnen til 200 grader og tænd grillen.
  2. Skær stilkene af svampene og rens dem grundigt.
  3. Hak rosmarinen (husk at gemme 4 kviste til at pynte med)
  4. Kom olien i en skål.
  5. Kom salt, friskkværnet peber, hakket rosmarin, 2 knuste fed hvidløg i olien og rør godt rundt.
  6. Sæt svampene i et ovnfast fad og pensl olien på svampene._MG_0379
  7. Kom svampene i ovnen (helt oppe under grillen) til de holder op med at frigive væske._MG_0382
  8. Vend svampene om og kom en skive parmaskinke på og en skive gederulle oven på.
  9. Sæt i ovnen (igen lige under grillen) og bag indtil osten er gylden på toppen._MG_0390
  10. Så let er det at lave grillede portobellosvampe med gede rulle. Jeg håber det smager dig._MG_0405-2

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.