Farserede peberfrugter med chilipølse

Farserede peberfrugter er en dejlig spise, og det er en ret som kan varieres i det uendelige. Du kan bruge alle slags hakket kød og du kan sagten proppe en masse forskellige grøntsager i, droppe risene. Mulighederne er utallige.

Jeg var heldig at score en lækker italiensk chilipølse på markedet foran Thorvaldsens museum tidligere på året, så det var den jeg brugte. Hvis du ikke kan finde sådan én, så kan en god spansk Chorizo også sagtens bruges. Hvis du så gerne have retten lidt stærkere kan du jo spæde til med lidt ekstra chili.

Jeg håber du vil prøve den og du synes den er lige så lækker som vi gør herhjemme.

ingredienser 4 portioner

  • Basmati ris 100 g
  • Vand 150 ml
  • Løg, stort
  • Hvidløg, fed 3
  • Hakket oksekød 500 g
  • Spidskommen 1 tsk
  • Chilipulver 1 tsk
  • Italiensk chilipølse Kan sagtens erstattes med chorizo 150 g
  • Peberfrugter Så store som muligt 6
  • Hakkede dåsetomater 400 g
  • Parmesan 50 g

Opskriften

  1. Kom vand og ris i en gryde. Tilsæt et godt drys salt.
  2. Set over på høj varme, når vandet koger læg låg på, skru ned på lav varme og kog i 12 minutter (eller til alt vandet er væk)._MG_0421
  3. Tag af varmen og lad stå med låg på i minimum 10 minutter.
  4. Tænd for ovnen på 200°
  5. Steg løg og hvidløg i en smule olivenolie til de er bløde._MG_0423
  6. Tilsæt oksekødet og steg det hårdt til det holder op med at frigive væske._MG_0428
  7. Mens kødet steger er det tid til at klargøre peberfrugterne.
  8. Skær toppen af og fjern kernen og membranerne. Jeg er klar over at der kun er 5 på billedet, men den ene peberfrugt var dårlig._MG_0426
  9. Smag kødet til med salt, friskkværnet peber, spidskommen og chilipulver.
  10. Skær chilipølsen i mundrette stykker og tilsæt til kødet og lad dem stege til fedtet er stegt ud af dem._MG_0430
  11. Tilsæt en dåse hakkede tomater (san marzano!! :D) og lad det stege videre i minimum 5 minutter._MG_0433
  12. Smag til med salt og peber og tilsæt til sidst risen og bland godt._MG_0434
  13. Stil peberfrugterne i et ovnfast fad og fyld dem med kødblandingen.
  14. Stil det hele i ovnen (husk toppene) og lad det varme igennem i 20 minutter._MG_0439
  15. Åben ovnen og kom osten ud over alle peberfrugterne og luk ovnen.
  16. Peberfrugterne er færdige når osten er smeltet og let brun.
  17. Så let er det at lave farserede peberfrugter med chilipølse. Jeg håber det smager dig._MG_0444-2

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Muuuuums, hvor ser det bare lækkert ud!!!!

    • Tak 😀

      Det er den dejlig ret til denne tid af året, man bliver helt varm indeni 😀