Kylling Tetrazzini

Kylling Tetrazzini (eller Pollo alla Tetrazzini) lyder rigtig italiensk, men det er faktisk en Amerikansk Italiensk ret opkladt efter den italiensk operasanger Luisa Tetrazzini.

Det skal nu ikke skille os ad, for retten er virkelig lækker, ligegyldigt hvor den stammer fra.

Denne udgave blivet gratineret i ovnen med masser af kylling, parmesan og lækker sovs.

ingredienser 4 portioner

  • Kyllingebryst 250 g
  • Løg, stort
  • Hvidløg, fed 5
  • Champignon 250 g
  • Timian, frisk 1 spsk
  • Mælk 1000 ml
  • Kyllingebouillon 250 ml
  • Madlavningsfløde Så fed som du nu ønsker 250 ml
  • Revet muskatnød
  • Frosne ærter 200 ml
  • Hvedemel 4 spsk
  • Smør 60 g
  • Parmesan 200 g
  • Rasp Jeg brugte panko 50 g

Fyldet

  1. Drys salt og peber på begge sider af kyllingefileterne.
  2. Sæt en pande på og varm op til medium høj varme og smelt smør på panden.
  3. Steg fileterne til de er gyldene på begge sider. Ca. 4-5 minutter pr. side._MG_2789
  4. Stil på en tallerken og lad dem hvile.
  5. Mens kyllingen steger, pil og hak løget og pil hvidløgene.
  6. Rens og skær champignonerne i skiver.
  7. Kom olie på den samme pande. Skru ned til medium varme.
  8. Kom champignonerne på panden og steg til de er bløde._MG_2792
  9. Kom løget på panden og knus hvidløget ned på panden. Tilsæt hakket frisk timian. Drys med salt.
  10. Steg til løgene er klare. Ca. 8 minutter._MG_2793
  11. Hæld hvidvin ved og lad det simre i et par minutter.
  12. Smag til med salt og peber.
  13. Hæld det hele i en skål.
  14. Skær kyllingen i term og læg i skålen og bland det hele.

Saucen

  1. Smelt 60g smør på panden._MG_2797
  2. Tilsæt 4 spsk. hvedemel og pisk med et piskeris i omkring 2 minutter._MG_2798
  3. Tilsæt en smule af mælken og rør melblandingen ud i mælken.
  4. Tilsæt resten af mælken, bouillon, madfløde, muskatnød.
  5. Skru op til høj varme.
  6. Varm op under omrøring, til saucen bliver tyk.
  7. Smag til med salt og peber.

Resten

  1. Varm ovnen op til 200°
  2. Kog pastaen ifølge instruktionerne på pakken.
  3. Kom den kogte pasta i skålen og tilsæt sovsen.
  4. Bland det hele grundigt og hæld i et ovnfast fad._MG_2800
  5. Riv parmesanen fint og bland med raspet.
  6. Hæld blanding ud over retten._MG_2801
  7. Sæt i ovnen til retten er gylden på toppen og saucen bobler. Ca. 25 mintter._MG_2823
  8. Så let er det at lave den super lækre ret kylling tetrazzini. Jeg håber det smager dig._MG_2817-Edit

Comment 0 Replies

Your Information