Surdejsbrød sandwich idéer – Toasted edition

Jeg tror ikke at det er en hemmelighed at jeg elsker brød. Specielt surdejsbrød. Det er bare noget af det allerbedste man kan spise. Jeg har samlet en liste over mine allerbedste surdejsbrød sandwich idéer der bliver lavet på et stykke fantastisk stykke ristet surdejsbrød.

Jeg deler mange opskrifter på brød på min blog og på min YouTube kanal, men taler sjældent om hvordan jeg spiser det. Jeg synes det var på tide at jeg deler nogen opskrifter på lækre sandwiches som jeg spiser herhjemme.

Hvis du gerne vil se opskrifterne som en video, kan du se den her:

https://www.youtube.com/watch?v=UYLfdJyaJAY

‘Spejlæg og mango chutney’ sandwich

‘Asian style’

ristet surdejsbrød med mango chutney og et spejlæg - surdejsbrød sandwich idéer

Denne sandwich er stjålet fra inspireret af Jamie Olivers fladbrød opskrift og konverteret til en surdejsbrød version.

Hvad du skal bruge:

  • Et skive surdejsbrød
  • Mango chutney
  • Et æg
  • Olie eller smør til at stege ægget i
  • Ristede sesamfrø
  • Salt og peber
  • Valgfrit: frisk chili, shichimi togarashi og balsamico eddike

Sådan laver du den:

Start med at riste nogen sesamfrø i en tør non-stick pande og kom dem i en skål og lad dem køle af.

Rist et stykke af dit bedste surdejsbrød. Smør en godt lag af mango chutney på. Det kan være sød eller stærk, det er op til dig.

Lav et spejlæg. Varm din pande op til medium lav varme. Kom noget smør eller olie på panden og knæk et æg ned i fedtstoffet. Kom et låg henover og steg til at hviden er helt tilberedt.

Kom spejlægget oven på chutneyen og klat noget yogurt oven på. Drys med ristede sesamfrø, shichimi togarashi, frisk chili, balsamico eddike og salt og peber og spis det mens det er varmt.

‘Smadret avocado og pocheret æg’ sandwich

‘Mexican style’

smashed avocado with poached egg sourdough sandwich

Hvad du skal bruge:

  • En skive surdejsbrød
  • En avocado
  • Et fed hvidløg
  • En lime
  • Chiliflager
  • Jomfru olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du:

Start med at lave smadret avocado.

Smadret avocado

Ret: Lunch
Køkken: All
Keyword: avocado, lunch, smashed avocado
Prep: 3 minutter
Cook: 0 minutter
Total: 3 minutter
Antal: 2 portioner
Kalorier: 184kcal
Forfatter: Sune Trudslev
Næringsindhold
Smadret avocado
Per portion (1 portion)
Kalorier 184 Kalorier fra fedt 153
% Daily Value*
Fedt 17g26%
Mættet fedt 2g13%
Salt 7mg0%
Kulhydrater 9g3%
Fiber 7g29%
Sugar 1g1%
Protein 2g4%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Okay, lad mig bare sige det som det er. Det er en guacamole til at spise på et stykke brød.
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser

  • 1 avocado
  • ½ fed hvidløg
  • 1 spsk limesaft omkring ½ lime
  • 1 tsk jomfru olivenolie
  • salt og peber efter smag

Sådan gør du

  • Halvér avocadoen og tag stenen ud.
  • Fjern kødet fra skallen og kom det i en skål.
  • Kom resten af ingredienser i skålen og smadr det med en gaffel.
  • Smag til med salt og peber.

Så skal du pochere et æg. Jeg bruger Heston Blumenthals metode fra hans fantastiske serie ‘How to cook like Heston’:

  1. Du skal bruge et meget frisk æg.
  2. Kom vand i en gryde og varm det til 80°.
  3. Kom en dyb tallerken i gryden med toppen nedad.
  4. Knæk et æg ud på en hulsket og lad ægget dræne i 2 minutter.
  5. Kom ægget i det simrende vand og lad det tilberede i 4 minutter.
  6. Tag ud af vandet med hulskeen og lad det dræne på et stykke køkkenrulle.

Rist et stykke af dit bedste surdejsbrød. Smør et godt lag smadret avocado på brødet. Drys chiliflager over avocadoen. Kom det pocherede æg oven på. Dekorér med korianderblade og krydr med salt og peber.

‘Røget laksesalat’ sandwich

‘Nordic style’

smoked salmon salad sourdough sandwich

Denne røget laksesalat har en speciel betydning for mig. Første gang jeg fik den var jeg på en date med min kæreste i Kongens have i København. Vi sad på et tæppe under et træ på en fantastisk sommerdag. Det var den dejligste dag og vi spiste denne salat og drak sodavand og nød hinandens selskab og det fantastiske vejr.

Objektivt set er denne røget laksesalat stadig fantastisk, selvom de dejlige minder nok gør mig ekstra positiv i forhold til den.

Hvad du skal bruge:

  • En skive surdejsbrød
  • Røget laks
  • Creme fraiche
  • Skyr eller græsk yogurt
  • Dijon sennep
  • En citron
  • Et løg
  • Frisk dild
  • Salt og peber

Sådan gør du:

Først skal du lave den røgede laksesalat.

Marias røget laksesalat

Ret: Frokost
Køkken: Dansk
Keyword: dansk frokost, frokost, røget laks
Prep: 3 minutter
Cook: 0 minutter
Total: 3 minutter
Antal: 4 portioner
Kalorier: 68kcal
Forfatter: Sune Trudslev
Næringsindhold
Marias røget laksesalat
Per portion (1 portion)
Kalorier 68 Kalorier fra fedt 36
% Daily Value*
Fedt 4g6%
Mættet fedt 2g13%
Salt 223mg10%
Kulhydrater 2g1%
Fiber 1g4%
Sugar 2g2%
Protein 6g12%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
En fantastisk salat med røget laks som passer ovenpå en skive godt brød eller bare for sig selv
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser

  • 100 g røget laks
  • 50 g creme fraiche
  • 50 g skyr eller græsk yogurt
  • 1 tsp dijon sennep
  • ½ tbsp citronsaft
  • ½ rødløg
  • dild efter smag
  • salt og peber efter smag

Sådan gør du

  • Skær eller riv den røgede laks i små stykker.
  • Kom alt i en skål og bland.
  • Smag til med salt og peber efter smag.

Rist brødet.

Kom en god mængde laksesalat oven på brødet og dekorér med dild.

Så nemt er det! Lækkerheden kan slet ikke måles i forhold til hvor nemt det er.

‘Kalkun, brie og figner’ sandwich

‘French style’

toasted sourdough bread with fig preserves, turkey bread, brie and balsamic caramelized onions

Hvad skal du bruge:

  • En skive surdejsbrød
  • Skiver af kalkunbryst
  • Et løg
  • Balsamico eddike
  • Figenmarmelade
  • Brie
  • Salt og peber

Sådan gør du:

Først skal du skære et løg i tynde skiver (jeg bruger normalt rødløg, men alle løg virker).

Steg løgringene i smør over medium lav varme til de er bløde. Overhæld dem med balsamico eddike og lad dem stege til det er fordampet og suget op af løgene. Smag til med salt og peber.

Rist et stykke fantastisk stykke surdejsbrød. Kom et godt lag figenmarmelade på brødet. Kom skriver af kalkun ovenpå. Kom brie på til du har dækket kalkunen. Kom bløde balsamico løg på toppen.

Nyd din lækre sandwich.

‘Kylling og hummus’ sandwich

‘Mediterranean style’

toasted sourdough bread with hummus, pesto, arugula, fried chicken tenders and cherry tomatoes

Hvad du skal bruge:

  • En skive surdejsbrød
  • Hummus
  • Din favorit pesto
  • Rucola
  • Velstegt kyllinge inderfilet
  • Cherrytomater

Sådan gør du:

Rist en skive surdejsbrød. Kom en god portion hummus ovenpå og kom peste på hummussen. Kom en god omgang rucola ovenpå og kom nok kylling til at dærkke det. Kom halve cherrytomater på toppen og nyd din middelhavsinspirerede surdejsbrød sandwich.

Del gerne denne artikel om surdejsbrød sandwich idéer på sociale medier

Dette er mine bedste surdejsbrød sandwich idéer på ristet surdejsbrød. Jeg håber de har inspireret dig og gjort dig sulten. Hvis du føler dig inspireret så overvej at dele den på dine sociale medier.

Hvis du laver den af disse sandwiches og poster den på Instagram så tag mig med @foodgeek.dk så jeg kan se det. Det vil gøre mig rigtigt glad.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.