Chicken Tikka Masala opskrift
Udskriv
5 fra 1 stemme

Chicken Tikka Masala med naanbrød

En britisk klassiker som er nemt at lave som hverdagsmad men fuld af smag.
Forb. tid5 min
Tilb. tid55 min
Samlet tid1 t
Ret: Aftensmad
Køkken: Britisk, Indisk
Keyword: britisk mad, chicken tikka masala, chili, curry, indisk mad, kylling, spicy
Antal: 4 portioner
Kalorier: 510kcal
Forfatter: Sune Trudslev

Ingredienser

Marinaden

  • 60 gram yogurt naturel
  • 2 spsk smagsneutral olie
  • 1 fed hvidløg, knust
  • saften af en lime

Retten

  • 1 stort løg, finthakket
  • 1 stort stykke ingefær, finthakket
  • 3 fed hvidløg, knust
  • 400 gram kyllingelår, uden skind og ben
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 150 gram patak's tikka masala paste ½ eller 1 glas afhænging af hvilken størrelse du kan finde
  • dl vand

Yogurtdressing

  • 50 gram yogurt naturel
  • 1 citron
  • salt
  • friskkværnet peber
  • knust spidskommen

Tilbehør

  • forskelligt farvede chilier, fintskåret
  • naanbrød

Sådan gør du

Marinér kødet

  • Skær kyllingekødet i mundrette stykker
  • Rør marinaden sammen af yogurt, hvidløg, olie og saften af en lime
  • Kom marinaden i en forseglbar pose og tilsæt kyllingestykkerne. Masser dem godt så der kommer marinade på alle stykkerne. 
  • Lad hvile i køleskabet i mindst 30 minutter, men gerne natten over

Lav retten

  • Steg hakket løg, hakket ingefær og knust hvidløg til det er blødt
  • Tilsæt kyllingekød i tern og brun det
  • Tilsæt tikka masala paste, en dåse tomater og 1½ dl. vand og rør rundt
  • Lad retten simre i 45 minutter over lav varme

Saml retten

  • Rør yoghurt med salt, hvid peber, spidskommen og citronsaft til en lækker dressing
  •  Varm naanbrød i en 200°C varm ovn
  • Servér med fintskåret friske chilier på toppen og brandvarmt naanbrød til

Noter

  • Hvis du har ekstra travlt, så kan du droppe marinaden. Det bliver stadig en dejlig ret.
  • Klassisk set skal der fløde i retten, men det er jeg ikke specielt stor fan af, men hvis du elsker fløde i din sovs, så, by all means, go nuts
  • Du kan også servere retten med en god gang frisklavet fluffy Basmati ris

Nutrition

Portioner: 1portion | Kalorier: 510kcal | Kulhydrater: 45g | Protein: 18g | Fedt: 27g | Mættet fedt: 4g | Salt: 808mg | Fiber: 5g | Sugar: 9g