Bananbrød er klassisk amerikansk. Det er lige så amerikansk som Apple Pie. Bortset fra at det er et brød. Eller en kage? Ingen ved det, men det er dejligt, knasende, fugtigt og smager herligt.
Hak valnødderne og kom en lille håndfuld i en lille skål med et par nip sukker. Kom resten af de hakkede nødder i en anden skål.
I skålen til din mixer skal du piske 125g smør og 100g brun farin lyst og luftigt.
Når blanding er klar så tilføj æg et efter et. Skrab siderne ned efter behov.
Mens æggene pisker, skræl tre bananer og mos dem i en skål med en gaffel.
Når alt er blandet, tilsæt surdej, honning, mosede bananer, olivenolie og vanilla og kør mixeren til alt er godt og blandet.
Skru ned for hastigheden og tilføj melet lidt efter lidt. Stop når det lige akkurat er blandet sammen.
Tilføj de hakkede valnødder (dem uden sukker) og citronskræl (hvis du bruger den) og fold det i med en dejskraber.
Hæld dejen i en velsmurt brødform og lav toppen flad. Hæld de hakkede valnødder med sukker ud over dejen.
Bag i 55 til 65 minutter. Tjek brødet efter 55 minutter. Hvis en tandstik kommer rent ud er brødet bagt færdigt. Det tog 60 minutter i min ovn.
Når det er færdigt, tag det ud af ovnen og lad det køle i 10 minutter. Fjern det så fra brødformen og lad det køle helt ned før du skærer i det.
Video
Noter
Bake in a 9″ x 5″ loaf pan.This banana bread will stay moist for days after baking, but be sure to wrap it in aluminum foil or something else to prevent too much moisture loss.