Go Back
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
4.86
from
7
votes
Surdejsmuffins
Lækre bløde muffins lavet på overskydende surdej, men lige det fyld du elsker
Forb. tid
10
minutter
min
Tilb. tid
15
minutter
min
Fermentering
8
timer
t
Samlet tid
8
timer
t
25
minutter
min
Ret:
Dessert, Morgenmad
Køkken:
Amerikansk
Keyword:
amerikansk, muffins, surdej
Antal:
12
muffins
Kalorier:
167
kcal
Forfatter:
Sune Trudslev
Ingredienser
Fordejen
300
gram
hvedemel
120
gram
surdej, ikke fodret
250
gram
mælk
Dejen
¾
teske
fint salt
120
gram
flydende honning
2
store
æg
50
gram
smeltet smør
¾
teske
natron
1
teske
bagepulver
100
gram
fyld efter dit ønske: blåbær, valnødder, æble, birkes, rosiner eller noget andet kreativt
50
gram
sukker
valgfrit
Sådan gør du
Lav fordejen
Bland mel, surdej og mælk. Lad stå natten over eller 8-12 timer et varmt sted
Lav muffins
Forvarm ovnen til 220ºC
Rør æg, honning, smør og salt sammen til det er godt og blandet
Drys bagepulver og naton over fordejen og bland det grundigt ind i fordejn med ca. ⅓ af æggeblandingen. Rør det grundig
Kom resten af æggeblandingen i og fold det i dejen
Kom 12 muffinforme af papir i din muffinform og fyld dejen i
Bag i ca. 15 minutter eller til de smukke og gyldne på toppen
Tag ud af ovnen og lad køle af på en bagerist
Nutrition
Portioner:
1
muffin
|
Kalorier:
167
kcal
|
Kulhydrater:
28
g
|
Protein:
4
g
|
Fedt:
4
g
|
Mættet fedt:
2
g
|
Salt:
81
mg
|
Sugar:
6
g