Bánh mì er en fantastisk vietnamesisk sandwich som stammer fra den franske besættelse af Vietnam. Den kan laves på mange forskellige måder, men i denne udgave har jeg valgt at marinere noget svinekød og stege det og kombinere det med syltede asiatiske grøntsager.
Kombiner alle ingredienserne i en forseglbar pose, kom kødet i. Luk posen og fordel marinaden godt
Stil på køl i mindst en time, men gerne natten over
Lav de syltede grøntsager
Kom eddike, sukker og salt i en lille gryde. Kog op og lad simre til sukker og salt er opløst. Tag af varmen
Snit både kinaradise og gulerødder i tændstikker. Evt. på et mandolinjern
Kom grøntsagerne i et skoldet patentglas og hæld eddikelagen over
Stil den i køleskabet til du skal bruge den. Den skal mindst stå en time, men den bliver bedre dagen efter, synes jeg
Rør mayonaisen
Kom maynaise, hoisin og forårsløg i en skål og rør det sammen
Smag til med Sriracha og stil på køl til du skal bruge det
Gør klar til sandwichen
Varm ovnen op på 200°C
I mellemtiden så steg kødet på en pande ved mellemhøj varme til kødet er gennemstegt
Saml sandwichen
Varm de 4 baguettes i 5 minutter i ovnen
Skær hver baguette næstem over og åben den. Fjern evt. lidt af krummen i topdelen så der er bedre plads til fyldet. Det er den sprøde skorpe der er helten her
Smør en godt lag spicy mayonaise på både top og bund af baguetten
Læg et lag agurker på bunden
Kom herefter et lag af svinekød ovenpå agurkerne
Top herefter med syltede vietnamesiske grøntsager og fine skiver af frisk chili
Kom herefter en god potion friske korianderblade på sandwichen. I en Bánh mì er korander ikke en urt, men en salat
Servér mens de stadig er varme. Jeg håber det smager dig