Banh mi opskrift
Print Recipe
5 from 2 votes

Bánh mì - Tæskelækker vienamesisk sandwich

Bánh mì er en fantastisk vietnamesisk sandwich som stammer fra den franske besættelse af Vietnam. Den kan laves på mange forskellige måder, men i denne udgave har jeg valgt at marinere noget svinekød og stege det og kombinere det med syltede asiatiske grøntsager.
Prep Time20 mins
Cook Time10 mins
Total Time30 mins
Course: Aftensmad, Frokost, Snack
Cuisine: Vietnamesisk
Keyword: bánh mì, chili, koriander, marineret svinekød, sandwich, vietnamesisk
Servings: 4 bánh mì
Calories: 1300kcal
Author: Sune Trudslev

Ingredients

Marinade

  • 2 spsk soya sauce
  • 2 spsk fiskesauce
  • ½ lille rødløg, fintghakket
  • 3 fed hvidløg, knust
  • 3 spsk sukker
  • 1 spsk sesamolie
  • salt
  • friskkværnet sort peber

Vienamesisk surt

  • 200 gram kineradise, i små stave
  • 200 gram gulerødder, i små stave
  • 2 dl eddike
  • 2 dl sukker
  • 1 tsk salt

Spicy mayonaise

  • 100 gram mayonaise
  • 1 forårsløg, fintsnittet
  • 1 spsk hoisin sauce
  • Sriracha

Sandwich

Instructions

Marinér kødet

  • Skær kødet i små tynde strimler
  • Kombiner alle ingredienserne i en forseglbar pose, kom kødet i. Luk posen og fordel marinaden godt
  • Stil på køl i mindst en time, men gerne natten over

Lav de syltede grøntsager

  • Kom eddike, sukker og salt i en lille gryde. Kog op og lad simre til sukker og salt er opløst. Tag af varmen
  • Snit både kinaradise og gulerødder i tændstikker. Evt. på et mandolinjern
  • Kom grøntsagerne i et skoldet patentglas og hæld eddikelagen over
  • Stil den i køleskabet til du skal bruge den. Den skal mindst stå en time, men den bliver bedre dagen efter, synes jeg

Rør mayonaisen

  • Kom maynaise, hoisin og forårsløg i en skål og rør det sammen
  • Smag til med Sriracha og stil på køl til du skal bruge det

Gør klar til sandwichen

  • Varm ovnen op på 200°C
  • I mellemtiden så steg kødet på en pande ved mellemhøj varme til kødet er gennemstegt

Saml sandwichen

  • Varm de 4 baguettes i 5 minutter i ovnen
  • Skær hver baguette næstem over og åben den. Fjern evt. lidt af krummen i topdelen så der er bedre plads til fyldet. Det er den sprøde skorpe der er helten her
  • Smør en godt lag spicy mayonaise på både top og bund af baguetten
  • Læg et lag agurker på bunden
  • Kom herefter et lag af svinekød ovenpå agurkerne
  • Top herefter med syltede vietnamesiske grøntsager og fine skiver af frisk chili
  • Kom herefter en god potion friske korianderblade på sandwichen. I en Bánh mì er korander ikke en urt, men en salat
  • Servér mens de stadig er varme. Jeg håber det smager dig

Nutrition

Serving: 1bánh mì | Calories: 1300kcal | Carbohydrates: 146g | Protein: 45g | Fat: 57g | Saturated Fat: 15g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 3663mg | Potassium: 981mg | Fiber: 9g | Sugar: 17g | Vitamin A: 168.7% | Vitamin C: 20.7% | Calcium: 25.4% | Iron: 50.8%