Banh mi opskrift
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Bánh mì - Tæskelækker vienamesisk sandwich

Bánh mì er en fantastisk vietnamesisk sandwich som stammer fra den franske besættelse af Vietnam. Den kan laves på mange forskellige måder, men i denne udgave har jeg valgt at marinere noget svinekød og stege det og kombinere det med syltede asiatiske grøntsager.
Forb. tid20 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid30 min
Ret: Aftensmad, Frokost, Snack
Køkken: Vietnamesisk
Keyword: bánh mì, chili, koriander, marineret svinekød, sandwich, vietnamesisk
Antal: 4 bánh mì
Kalorier: 1300kcal
Forfatter: Sune Trudslev

Ingredienser

Marinade

  • 2 spsk soya sauce
  • 2 spsk fiskesauce
  • ½ lille rødløg, fintghakket
  • 3 fed hvidløg, knust
  • 3 spsk sukker
  • 1 spsk sesamolie
  • salt
  • friskkværnet sort peber

Vienamesisk surt

  • 200 gram kineradise, i små stave
  • 200 gram gulerødder, i små stave
  • 2 dl eddike
  • 2 dl sukker
  • 1 tsk salt

Spicy mayonaise

  • 100 gram mayonaise
  • 1 forårsløg, fintsnittet
  • 1 spsk hoisin sauce
  • Sriracha

Sandwich

Sådan gør du

Marinér kødet

  • Skær kødet i små tynde strimler
  • Kombiner alle ingredienserne i en forseglbar pose, kom kødet i. Luk posen og fordel marinaden godt
  • Stil på køl i mindst en time, men gerne natten over

Lav de syltede grøntsager

  • Kom eddike, sukker og salt i en lille gryde. Kog op og lad simre til sukker og salt er opløst. Tag af varmen
  • Snit både kinaradise og gulerødder i tændstikker. Evt. på et mandolinjern
  • Kom grøntsagerne i et skoldet patentglas og hæld eddikelagen over
  • Stil den i køleskabet til du skal bruge den. Den skal mindst stå en time, men den bliver bedre dagen efter, synes jeg

Rør mayonaisen

  • Kom maynaise, hoisin og forårsløg i en skål og rør det sammen
  • Smag til med Sriracha og stil på køl til du skal bruge det

Gør klar til sandwichen

  • Varm ovnen op på 200°C
  • I mellemtiden så steg kødet på en pande ved mellemhøj varme til kødet er gennemstegt

Saml sandwichen

  • Varm de 4 baguettes i 5 minutter i ovnen
  • Skær hver baguette næstem over og åben den. Fjern evt. lidt af krummen i topdelen så der er bedre plads til fyldet. Det er den sprøde skorpe der er helten her
  • Smør en godt lag spicy mayonaise på både top og bund af baguetten
  • Læg et lag agurker på bunden
  • Kom herefter et lag af svinekød ovenpå agurkerne
  • Top herefter med syltede vietnamesiske grøntsager og fine skiver af frisk chili
  • Kom herefter en god potion friske korianderblade på sandwichen. I en Bánh mì er korander ikke en urt, men en salat
  • Servér mens de stadig er varme. Jeg håber det smager dig

Nutrition

Portioner: 1bánh mì | Kalorier: 1300kcal | Kulhydrater: 146g | Protein: 45g | Fedt: 57g | Mættet fedt: 15g | Cholesterol: 100mg | Salt: 3663mg | Potassium: 981mg | Fiber: 9g | Sugar: 17g | A-vitamin: 168.7% | C-vitamin: 20.7% | Kalcium: 25.4% | Jern: 50.8%