I en morter eller eller en krydderikværn, kværn birkesfrøene til de et slags fugtigt pulver. Rør birkespulveret ud i mælken
Når blandingen er stuetemperatur, så bland de knuste digestivekiks i blandingen
Lav kagen
Varm ovnen til 180°C (uden varmluft)
Spray din bundt form (eller en anden kageform) med bagespray, alternativt smør formen grundigt med blødt smør
Si mel ned i formen til den er godt dækket og slå hårdt på formen over din vask for at fjerne det der ikke måtte sidde fast
Kom mel, bagepulver, natron og salt i en skål og bland det godt med et piskeris
Rør flødeost, sukker, brun farin og smør til en luftig masse på din køkkenmaskine eller med en røremaskine
Skrab siderne ned, tilsæt et æg af gangen og rør grundigt efter hvert æg
Skab siderne ned igen og tilsæt vaniljeekstrakt og appelsinskal og rør til det er godt blandet
Tilføj melet til flødeosteblandnigen af to omgange. Rør omkring 10 sekunder efter hver gang. Skrab siderne ned og rør 5 sekunder mere
Hæld halvdelen af dejen i formen. Brug en grydeske eller en dejskraber til at glatte dejen mest muligt
Kom birkesfyldet ovenpå dejen hele vejen rundt, lad der være ca. 2 cm plads ud til hver kant.
Hæld resten af dejen ovenpå og slå formen mod bordet for at fjerne luftbobler.
Bag i en time til en kniv eller kødnål kommer ren ud hvis den bliver sat ind i midten af kagen
Tag ud af ovnen og lad kagen køle på en rist i 15 minutter stadig i formen. Vend herefter kagen ud på risten
Lav glasuren
Sæt en gryde over medium varme og lad den varme op.
Kom birkes i gryden og lad dem riste under konstant omrøring i et minuts tid. Hæld de ristede birkes i en lille skål
Sæt gryden tilbage på varmen og smelt smørret. Lad det brune under omrøring i 8-10 minutter. Hæld det brunede smør i en skål og prøv at undgå at lade for meget af mælketørstoffet komme med over.
Tilsat flormelis, appelsinskal og -saft samt mælk til det brunede smør. Rør til du har en helt glat masse, rør herefter de ristede birkesfrø i
Med det samme hældglasuren ud over kagen og lad den glide ned af siderne
Lad glasuren stivne helt før du serverer kagen. Kagen kan sagtens holde sig dejlig og fugtig i et par dage hvis den bliver pakket godt ind