Go Back
Print
Recipe Image
Instruction Images
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print Recipe
5
from 1 vote
Hjemmelavet sukkerfri ketchup
En hjemmelavet ketchup der slår enhver fabriksfremstillet ketchup. Prøv den før din nabo!
Prep Time
10
minutes
mins
Cook Time
20
minutes
mins
Total Time
30
minutes
mins
Course:
Tilbehør
Cuisine:
Amerikansk, Dansk
Keyword:
hjemmelavet ketchup, san marzano
Servings:
1
glas ketchup
Calories:
725
kcal
Author:
Sune Trudslev
Ingredients
800
gram
tomater på dåse
2
rødløg
1
stængel
bladselleri
1
madæble
1
stort stykke
ingefær, finthakket
2
fed
hvidløg, knust
3
nelliker
groft salt
friskkværnet peber
frisk basilikum
100
ml
rødvinseddike
75
gram
rørsukker
Sukrin Gold hvis du vil have det sukkerfrit
Instructions
Skær selleri, rødløg og æble groft. Skræl og skær ingefæren og knus de to fed hvidløg
Varm olien i en tykbundet gryde og steg alle grøntsagerne og nellikerne i olien i 10-15 minutter til det er blødt men ikke gyldent
Hæld 300 ml vand ved
Tilsæt tomaterne og hak dem groft i stykker med din træspartel. Tilsæt en god gang salt og noget friskkværnet peber
Kog op og lad simre til der er ca. halvt så meget tilbage
Kom sovsen op i din food processor eller blender og kom en håndfuld friske basilikum blade ved
Puls til sovsen er helt puréret
Si sovsen to gange så den er helt blank
Kom tilbage i en ren gryde
Tilsæt rødvinseddike og rørsukker
Smag til med salt og peber
Reducér sovsen den til har den rigtige konsistens
Efter ketchupen er kølet lidt ned tilsæt atamon
Kom på et steriliseret glas og stil på køl. Den kan holde sig 6 måneder i køleskab
Nutrition
Calories:
725
kcal
|
Carbohydrates:
183
g
|
Protein:
16
g
|
Fat:
2
g
|
Sodium:
1109
mg
|
Fiber:
23
g
|
Sugar:
139
g