Print Recipe
5 from 1 vote

Surdejsmuffins

Lækre bløde muffins lavet på overskydende surdej, men lige det fyld du elsker
Prep Time10 mins
Cook Time15 mins
Fermentering8 hrs
Total Time8 hrs 25 mins
Course: Dessert, Morgenmad
Cuisine: Amerikansk
Keyword: amerikansk, muffins, surdej
Servings: 12 muffins
Calories: 167
Author: Sune Trudslev

Ingredients

Fordejen

  • 300 gram hvedemel
  • 120 gram surdej, ikke fodret
  • 250 gram mælk

Dejen

  • ¾ tsk fint salt
  • 120 gram flydende honning
  • 2 store æg
  • 50 gram smeltet smør
  • ¾ tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 gram fyld efter dit ønske: blåbær, valnødder, æble, birkes, rosiner eller noget andet kreativt
  • 50 gram sukker valgfrit

Instructions

Lav fordejen

  • Bland mel, surdej og mælk. Lad stå natten over eller 8-12 timer et varmt sted

Lav muffins

  • Forvarm ovnen til 220ºC
  • Rør æg, honning, smør og salt sammen til det er godt og blandet
  • Drys bagepulver og naton over fordejen og bland det grundigt ind i fordejn med ca. ⅓ af æggeblandingen. Rør det grundig
  • Kom resten af æggeblandingen i og fold det i dejen
  • Kom 12 muffinforme af papir i din muffinform og fyld dejen i
  • Bag i ca. 15 minutter eller til de smukke og gyldne på toppen
  • Tag ud af ovnen og lad køle af på en bagerist

Nutrition

Serving: 1muffin | Calories: 167kcal | Carbohydrates: 28g | Protein: 4g | Fat: 4g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 10mg | Sodium: 81mg | Sugar: 6g