Udskriv
5 fra 1 stemme

Surdejsmuffins

Lækre bløde muffins lavet på overskydende surdej, men lige det fyld du elsker
Forb. tid10 min
Tilb. tid15 min
Fermentering8 t
Samlet tid8 t 25 min
Ret: Dessert, Morgenmad
Køkken: Amerikansk
Keyword: amerikansk, muffins, surdej
Antal: 12 muffins
Kalorier: 167kcal
Forfatter: Sune Trudslev

Ingredienser

Fordejen

  • 300 gram hvedemel
  • 120 gram surdej, ikke fodret
  • 250 gram mælk

Dejen

  • ¾ tsk fint salt
  • 120 gram flydende honning
  • 2 store æg
  • 50 gram smeltet smør
  • ¾ tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 gram fyld efter dit ønske: blåbær, valnødder, æble, birkes, rosiner eller noget andet kreativt
  • 50 gram sukker valgfrit

Sådan gør du

Lav fordejen

  • Bland mel, surdej og mælk. Lad stå natten over eller 8-12 timer et varmt sted

Lav muffins

  • Forvarm ovnen til 220ºC
  • Rør æg, honning, smør og salt sammen til det er godt og blandet
  • Drys bagepulver og naton over fordejen og bland det grundigt ind i fordejn med ca. ⅓ af æggeblandingen. Rør det grundig
  • Kom resten af æggeblandingen i og fold det i dejen
  • Kom 12 muffinforme af papir i din muffinform og fyld dejen i
  • Bag i ca. 15 minutter eller til de smukke og gyldne på toppen
  • Tag ud af ovnen og lad køle af på en bagerist

Nutrition

Portioner: 1muffin | Kalorier: 167kcal | Kulhydrater: 28g | Protein: 4g | Fedt: 4g | Mættet fedt: 2g | Cholesterol: 10mg | Salt: 81mg | Sugar: 6g