Udskriv
5 fra 1 stemme

Surdejspandekager/surdejsvafler

Fluffy amerikanske pandekager med sirup eller lækre sprøde vafler kan du lave med denne dej lavet med overskydende surdej
Forb. tid15 min
Tilb. tid20 min
Fermentering12 t
Samlet tid12 t 35 min
Ret: Dessert, Morgenmad
Køkken: Amerikansk
Keyword: amerikanske pandekager, belgiske vafler, pandekager, surdej, vafler
Antal: 12 pandekager
Kalorier: 134kcal
Forfatter: Sune Trudslev

Ingredienser

Fordejen

  • 250 gram hvedemel
  • 250 gram surdej
  • 30 gram sukker
  • 500 gram minimælk
  • 2 spsk citronsaft eller æblecider eddike

Dejen

  • Fordejen fra aftenen før
  • 2 æg
  • 50 gram smeltet smør
  • ¾ fint salt
  • 1 tsk natron

Sådan gør du

  • Om aftenen skal du rør alle ingredienserne til fordejen sammen. Hvis du bruger alm. mælk så tilsæt eddike eller citron saft, ellers skal du undlade at komme det i
  • Lad stå dækket til ved stuetemperatur natten over (ca. 12 timer)
  • I en skål skal du røre æg, smør sammen. Tilsæt fordejen
  • Tilføj natron og salt og rør sammen. Dejen bør boble op
  • Bag i et smurt vaffeljern eller på en medium pande med smeltet smør til de er klar

Nutrition

Portioner: 90gram | Kalorier: 134kcal | Kulhydrater: 20g | Protein: 4g | Fedt: 3g | Mættet fedt: 2g | Cholesterol: 9mg | Salt: 135mg | Potassium: 22mg | Sugar: 2g