Print Recipe
5 from 1 vote

Surdejspandekager/surdejsvafler

Fluffy amerikanske pandekager med sirup eller lækre sprøde vafler kan du lave med denne dej lavet med overskydende surdej
Prep Time15 mins
Cook Time20 mins
Fermentering12 hrs
Total Time12 hrs 35 mins
Course: Dessert, Morgenmad
Cuisine: Amerikansk
Keyword: amerikanske pandekager, belgiske vafler, pandekager, surdej, vafler
Servings: 12 pandekager
Calories: 134
Author: Sune Trudslev

Ingredients

Fordejen

  • 250 gram hvedemel
  • 250 gram surdej
  • 30 gram sukker
  • 500 gram minimælk
  • 2 spsk citronsaft eller æblecider eddike

Dejen

  • Fordejen fra aftenen før
  • 2 æg
  • 50 gram smeltet smør
  • ¾ fint salt
  • 1 tsk natron

Instructions

  • Om aftenen skal du rør alle ingredienserne til fordejen sammen. Hvis du bruger alm. mælk så tilsæt eddike eller citron saft, ellers skal du undlade at komme det i
  • Lad stå dækket til ved stuetemperatur natten over (ca. 12 timer)
  • I en skål skal du røre æg, smør sammen. Tilsæt fordejen
  • Tilføj natron og salt og rør sammen. Dejen bør boble op
  • Bag i et smurt vaffeljern eller på en medium pande med smeltet smør til de er klar

Nutrition

Serving: 90gram | Calories: 134kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 4g | Fat: 3g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 9mg | Sodium: 135mg | Potassium: 22mg | Sugar: 2g