Print Recipe
5 from 1 vote

Surdejscrumpets

Crumpets er en slags blanding mellem en amerikansk pandekage og en engelsk muffin. De spises ofte ristet og med smør, ost eller syltetøj på.
Prep Time10 mins
Cook Time8 mins
Total Time20 mins
Course: Morgenmad
Cuisine: Britisk
Keyword: britisk, crumpets, high tea
Servings: 4 crumpets
Calories: 90
Author: Sune Trudslev

Ingredients

  • 200 gram overskydende surdej
  • ½ tsk natron
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk fint salt

Instructions

  • Kom din surdej i en skål og drys natron, sukker og fint salt over
  • Rør sammen med et piskeris
  • Varm en stor stegepande op til medium lav varme
  • Smør dine ringforme. Klassiske crumpetringe er omkring 8,5 cm i diameter, mine ringe er 12 cm så der bliver færre men større crumpets.
  • Placer ringene på panden og fyld formene ca. 1 cm op
  • Steg over lav varme til toppen er fast og fuld af små huller
  • Fjern ringene og vend crumpets og steg videre 1-2 minutter på den anden side
  • Servér varme med smør og syltetøj. Hvis du har nogen i overskud, så skær over og toast dem i toasteren
  • De kan sagtens holde sig et par dage hvis de bliver opbevaret i en pose og op til 3 måneder i fryseren

Nutrition

Serving: 50g | Calories: 90kcal | Carbohydrates: 18g | Protein: 2g | Sodium: 82mg