Udskriv
5 fra 1 stemme

Surdejscrumpets

Crumpets er en slags blanding mellem en amerikansk pandekage og en engelsk muffin. De spises ofte ristet og med smør, ost eller syltetøj på.
Forb. tid10 min
Tilb. tid8 min
Samlet tid20 min
Ret: Morgenmad
Køkken: Britisk
Keyword: britisk, crumpets, high tea
Antal: 4 crumpets
Kalorier: 90kcal
Forfatter: Sune Trudslev

Ingredienser

  • 200 gram overskydende surdej
  • ½ tsk natron
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk fint salt

Sådan gør du

  • Kom din surdej i en skål og drys natron, sukker og fint salt over
  • Rør sammen med et piskeris
  • Varm en stor stegepande op til medium lav varme
  • Smør dine ringforme. Klassiske crumpetringe er omkring 8,5 cm i diameter, mine ringe er 12 cm så der bliver færre men større crumpets.
  • Placer ringene på panden og fyld formene ca. 1 cm op
  • Steg over lav varme til toppen er fast og fuld af små huller
  • Fjern ringene og vend crumpets og steg videre 1-2 minutter på den anden side
  • Servér varme med smør og syltetøj. Hvis du har nogen i overskud, så skær over og toast dem i toasteren
  • De kan sagtens holde sig et par dage hvis de bliver opbevaret i en pose og op til 3 måneder i fryseren

Nutrition

Portioner: 50g | Kalorier: 90kcal | Kulhydrater: 18g | Protein: 2g | Salt: 82mg