Udskriv
5 fra 1 stemme

Kylling milanese med frisk spaghetti

Kylling milanese er et stykke kyllingebryst paneret i rasp og paresan som bliver sprødstegt. Her serveret med en fantastisk cherrytomat sauce med basilikum og frisklavet spaghetti.
Forb. tid20 min
Tilb. tid40 min
Samlet tid1 t
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Keyword: aftensmad, kylling, milanese, spaghetti
Antal: 4
Kalorier: 866kcal
Forfatter: Sune Trudslev

Ingredienser

Frisk pasta

  • 200 gram tipo '00' hvedemel
  • 35 gram fin semolina
  • 6 æggeblommer
  • 2 spsk vand (hvis der er behov for det)

Retten

  • 4 kyllingebryst
  • 2 dåser cherrytomater
  • 1 potte frisk basilikum
  • 4 fed hvidløg, knust

Panering

  • 100 gram rasp
  • 100 gram hvedemel
  • 2 æg
  • 30 gram parmesan

Pynt

  • 30 gram parmesan
  • frisk chili (valgfrit)

Sådan gør du

Lav pastaen

  • Bland mel og semolina
  • Kom melet på bordet og lav et hul i midten
  • Hæld æggeblommerne i hullet
  • Med en gaffel rør rundt og bland melet mere og mere ind i blommerne. Bliv ved til det ikke er vådt mere
  • Saml dejen og drys mel på bordet. Hvis dejen ikke holder sammen så tilsæt lidt mere vand til den gør. Dejen skal være fugtig uden at hænge fast
  • Ælt i en 3-4 minutter. Læg film og dejen og lad den ligge og slappe af på bordet
  • Brug enten en pastamaskine til at lave spaghetti eller rul den ud med en kagerulle og skær i tynde stykker til fettuccine
  • Jeg hænger mit pasta til tørre på et lille fiks stativ jeg har. Den skal ikke blive gennemtør, det er bare så det ikke ender op med at blive en dejklup igen.

Lav tomatsovsen

  • Pluk alle basilikum bladene af planten. Hak basilikumstænglen fint
  • Var en stor pande op til medium høj varme. Tilsæt olivenolie
  • Knus 4 fed hvidløg ud i olien og tilsæt basilikumstænglen. Steg til det er gyldent
  • Tilsæt 2 dåser cherrytomater og saft og tilsæt 800 ml vand
  • Lad retten simre i ca. 40 minutter til sovsen er reduceret og lettere fortykket. Smag til med salt og peber

Lav kyllingen

  • Riv parmesanen på et rivejern. Jeg har et fantastisk microplane der virker fantastisk til det 
  • I mellemtiden går 3 dybe tallerkener klar. En med mel, en med æg og en med rasp og parmesan
  • Slå kyllingebrysterne flade med en kødhammer. Hvis du ikke har sådan én kan du brug noget tungt som en stegepande eller en mortar (jeg har en tung en af sten)
  • Når der er ca. 10-12 minutter tilbage, varm en stor pande og vend kyllingbysterne grundigt i mel, dernæst æg og til sidst rasp/ost
  • Steg kyllingebrysterne ca. 4 minutter på hver side til de er gyldne
  • Når der er omkring 7-8 minutter igen så sæt saltet vand over til spaghetti
  • Kog spaghettien i ca. 5 minutter. Reservér noget af pastavandet
  • Kom spaghettien i sovsen og bland den godt med spaghettien. Tilsæt vand hvis sovens er lidt tyk
  • Server pastaen med friske basilikum blade og drys masser af parmesan ud over

Noter

Hvis du ikke gider at lave din egen pasta, så kan du bestemt købe frisk pasta og bruge i retten

Nutrition

Portioner: 400gram | Kalorier: 866kcal | Kulhydrater: 86g | Protein: 75g | Fedt: 21g | Mættet fedt: 7g | Cholesterol: 529mg | Salt: 755mg | Potassium: 1379mg | Fiber: 4g | Sugar: 7g