Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print Recipe
5
from 1 vote
Chicken Tikka Masala med naanbrød
En britisk klassiker som er nemt at lave som hverdagsmad men fuld af smag.
Prep Time
5
minutes
mins
Cook Time
55
minutes
mins
Total Time
1
hour
hr
Course:
Aftensmad
Cuisine:
Britisk, Indisk
Keyword:
britisk mad, chicken tikka masala, chili, curry, indisk mad, kylling, spicy
Servings:
4
portioner
Calories:
510
kcal
Author:
Sune Trudslev
Ingredients
Marinaden
60
gram
yogurt naturel
2
spiseske
smagsneutral olie
1
fed
hvidløg, knust
saften af en lime
Retten
1
stort løg, finthakket
1
stort stykke
ingefær, finthakket
3
fed
hvidløg, knust
400
gram
kyllingelår, uden skind og ben
1
dåse
hakkede tomater
150
gram
patak's tikka masala paste
½ eller 1 glas afhænging af hvilken størrelse du kan finde
1½
dl
vand
Yogurtdressing
50
gram
yogurt naturel
1
citron
salt
friskkværnet peber
knust spidskommen
Tilbehør
forskelligt farvede chilier, fintskåret
naanbrød
Instructions
Marinér kødet
Skær kyllingekødet i mundrette stykker
Rør marinaden sammen af yogurt, hvidløg, olie og saften af en lime
Kom marinaden i en forseglbar pose og tilsæt kyllingestykkerne. Masser dem godt så der kommer marinade på alle stykkerne.
Lad hvile i køleskabet i mindst 30 minutter, men gerne natten over
Lav retten
Steg hakket løg, hakket ingefær og knust hvidløg til det er blødt
Tilsæt kyllingekød i tern og brun det
Tilsæt tikka masala paste, en dåse tomater og 1½ dl. vand og rør rundt
Lad retten simre i 45 minutter over lav varme
Saml retten
Rør yoghurt med salt, hvid peber, spidskommen og citronsaft til en lækker dressing
Varm naanbrød i en 200°C varm ovn
Servér med fintskåret friske chilier på toppen og brandvarmt naanbrød til
Notes
Hvis du har ekstra travlt, så kan du droppe marinaden. Det bliver stadig en dejlig ret.
Klassisk set skal der fløde i retten, men det er jeg ikke specielt stor fan af, men hvis du elsker fløde i din sovs, så, by all means, go nuts
Du kan også servere retten med en god gang frisklavet fluffy Basmati ris
Nutrition
Serving:
1
portion
|
Calories:
510
kcal
|
Carbohydrates:
45
g
|
Protein:
18
g
|
Fat:
27
g
|
Saturated Fat:
4
g
|
Sodium:
808
mg
|
Fiber:
5
g
|
Sugar:
9
g