Hjemmebagt kringle opskrift
Print Recipe
5 from 1 vote

Verdens bedste kringle

Verdens bedste kringle med margarine. Det giver en langt bedre tekstur end hvis man bruger smør. Det er videnskabeligt bevist. Eller noget.
Prep Time20 mins
Cook Time15 mins
Hævning2 hrs
Total Time2 hrs 35 mins
Course: Dessert, Snack
Cuisine: Dansk
Keyword: danmarks bedste kringle, kringle, søren ryge, verdens bedste kringle
Servings: 4 kringler
Calories: 2051
Author: Ukendt

Ingredients

Dejen

  • 2 dl lunkent vand
  • 300 gram margarine
  • 50 gram gær
  • 3 spsk sukker
  • 3 æg
  • 450 gram hvedemel
  • tsk salt

Remonce

  • 225 gram sukker eller brun farin
  • 225 gram smør
  • 1 tsk kardemomme
  • 200 gram rosiner
  • 150 gram marcipan

Pynt

  • 50 gram hasselnødder i flager
  • perlesukker

Instructions

  • Gær røres ud i vand, margarine i tern, æg, salt og sukker - kommes i en skål og dækkes over og står på køkkenbordet en halv times tid.
  • Tilsæt mel og ælt sammen - lad hæve en times tid.
  • Rul ud med rigeligt mel til en firkant på ca. 50x70 cm - den korte led skal være længden på din bradepande plus ca. 4 cm - del i 4 stænger.
  • Kom smør, brun farin og marcipan op i en lille skål og massér det sammen med fingerene
  • Hæld fyldet i midten, drys rosiner over fyldet luk kringlerne i enderne
  • Sæt alle fire i en bradepande (på langs) og pensl med sammenpisket æg og drys med masser af perlesukker og evt. hasselnøddeflager.
  • Tænd ovnen på 220°C.
  • Lad kringlerne efterhæve i en halv time tildækket.
  • Sæt i ovnen og bag i 5 minutter på 220°C.
  • Skru ned på 180°C og bag videre i 10 minutter.
  • Tag ud af ovnen og lad køle af på en bagerist.

Video

Nutrition

Serving: 1kringle | Calories: 2051kcal | Carbohydrates: 207g | Protein: 26g | Fat: 128g | Saturated Fat: 44g | Sodium: 2074mg | Fiber: 8g | Sugar: 79g