Hjemmebagt kringle opskrift
Udskriv
5 fra 1 stemme

Verdens bedste kringle

Verdens bedste kringle med margarine. Det giver en langt bedre tekstur end hvis man bruger smør. Det er videnskabeligt bevist. Eller noget.
Forb. tid20 min
Tilb. tid15 min
Hævning2 t
Samlet tid2 t 35 min
Ret: Dessert, Snack
Køkken: Dansk
Keyword: danmarks bedste kringle, kringle, søren ryge, verdens bedste kringle
Antal: 4 kringler
Kalorier: 2051kcal
Forfatter: Ukendt

Ingredienser

Dejen

  • 2 dl lunkent vand
  • 300 gram margarine
  • 50 gram gær
  • 3 spsk sukker
  • 3 æg
  • 450 gram hvedemel
  • tsk salt

Remonce

  • 225 gram sukker eller brun farin
  • 225 gram smør
  • 1 tsk kardemomme

Fyld

  • 200 gram rosiner
  • 150 gram marcipan

Pynt

  • 50 gram hasselnødder i flager
  • perlesukker

Sådan gør du

  • Gær røres ud i vand, margarine i tern, æg, salt og sukker - kommes i en skål og dækkes over og står på køkkenbordet en halv times tid.
  • Tilsæt mel og ælt sammen - lad hæve en times tid.
  • Rul ud med rigeligt mel - del i 4 stænger.
  • Fyld i midten - pensl med æg og luk kringlerne. 
  • Sæt alle fire i en bradepande (på langs) og pensl med æg og drys med masser af perlesukker og evt. hasselnøddeflager.
  • Tænd ovnen på 220°C.
  • Lad kringlerne efterhæve i en halv time tildækket.
  • Sæt i ovnen og bag i 5 minutter på 220°C.
  • Skru ned på 180°C og bag videre i 10 minutter.
  • Tag ud af ovnen og lad køle af på en bagerist.

Nutrition

Portioner: 1kringle | Kalorier: 2051kcal | Kulhydrater: 207g | Protein: 26g | Fedt: 128g | Mættet fedt: 44g | Salt: 2074mg | Fiber: 8g | Sugar: 79g