hjemmelavede vegetariske forårsruller
Print Recipe
4.5 from 2 votes

Vegetariske forårsruller

Disse små sprøde mundfulde smager fantastisk og har masser af smag. Du behøver slet ikke kødet.
Prep Time30 mins
Cook Time40 mins
Total Time1 hr 10 mins
Course: Aftensmad
Cuisine: Kinesisk
Keyword: asiatisk, grillmad, kinesisk, vegetarisk
Servings: 6 forårsruller
Calories: 180kcal
Author: Sune Trudslev

Ingredients

Fyld

  • 200 gram hvidkål
  • 200 gram gulerødder, juliennet
  • 200 gram grøn peberfrugt, snittet fint
  • 200 gram løg, finthakket
  • 2 spsk ingefær, finthakket
  • 100 gram bønnespirer
  • soya
  • peber, friskkværnet

Dressing

  • 3 spsk riseddike
  • 1 spsk sesamolie
  • 1 spsk soya
  • 1 spsk smagsneutral olie
  • 75 ml vand
  • 2 spsk sesamfrø
  • salt

Salat

  • 200 gram kinakål
  • 8 radiser
  • 1 håndfuld bønnespirer

Pandekager

  • 100 gram hvedemel
  • 100 gram rismel
  • 500 gram vand

Melklister

  • 3 spsk hvedemel
  • 3 spsk vand

Instructions

Fyldet

  • Skær hvidkålen, løgene, peberfrugten og ingefæren fint. Julienne gulerødderne evt. på et mandolinjern hvis du har sådan et
  • Varm din vok (eller en stegepande). Hæld olie på panden og svits løg og ingefæren
  • Tilsæt de andre grøntsager og steg til de er bløde
  • Tilsæt bønnespirerne og smag til med soya, peber og hvad du ellers gerne vil have i. F.eks. teriyaki, chili, karry. Steg til det smager sublimt
  • Si rester af olie og soya mv. fra og stil til afkølning i køleskabet en times tid

Dressing

  • Hæld riseddike, soya, sesamolie, smagsneutral olie og vand i en skål.
  • Rist sesamfrøene på en tør pande til de er gyldende og dufter helt fantastisk nøddeagtigt og hæld i en skål til at køle af

Salat

  • Snit kinakålen i fint
  • Skær radiserne i skiver
  • Kombinér dem begge med bønnespirer i en skål og bland det hele godt

Pandekager

  • Rør hvedemel, rismel, vand og et drys salt sammen til en tynd dej
  • Steg en pandekage på en stor pande
  • Når kanterne folder op kan du tage pandekagen af. Læg den på en rist. Den skal kun steges på en ene side

Saml rullerne

  • Start med et røre melkister af 3 spsk. hvedemel og 3 spsk. vand. Denne skal du bruge til at samle rullerne med
  • Læg en pandekage på bordet og hæld en gang fyld en en stribe nederst på pandekagen
  • Fold den del af pandekagen som ligger tættest på dig op over fyldet
  • Kom melklister på begge kanterne og fold dem ind over bulen i dejen.
  • Rul rullen med indhold væk fra dig. Sørg for at det er så stramt som muligt
  • Kom melklister på toppen og rul rullen færdig
  • Stil på en tallerken med bagepapir på. Hvis du laver flere lag skal du huske at lægge mere bagepapir imellem, så de ikke hænger sammen

Kog ris

  • Kog en portion ris
  • Når den er færdigkogt kan du bare lade den stå (efter hviletiden) indtil du skal bruge den

Steg rullerne

  • Varm frituregryden op til 180 grader
  • Hvis du ikke har sådan én så hæld fritureegnet olie (f.eks. solsikke) i din wok og varm op. Du kan se om olien er varm nok ved at dryppe en tandstik i olien, hvis det bobler rundt om tandstikken er olien klar
  • Kom så mange ruller som kan passe i olien. Lad være med at komme for mange i, ellers bliver de ikke stegt ordentligt
  • Lad dem stege til de er gyldende og sprøde
  • Tag op og lad dryppe af på køkkenrulle
  • Gentag til de alle er stegt

Gør retten færdig

  • Kom salaten op i en skål og hæld dressingen over
  • Drys med ristede sesamfrø
  • Servér mens rullerne er så varme som muligt med fluffy ris og kinesisk salat
  • Så nemt er det at lave hjemmelavede vegetariske forårsruller. Jeg håber det smager dig
    hjemmelavede vegetariske forårsruller

Nutrition

Calories: 180kcal | Carbohydrates: 37g | Protein: 5g | Fat: 1g | Sodium: 52mg | Fiber: 4g | Sugar: 5g