Go Back
Print
Recipe Image
Instruction Images
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print Recipe
4.94
from
33
votes
Chicken & waffles
Chicken & waffles er en Amerikansk sydstatsret som er helt vildt lækkert. Sprødstegt kylling med en vaffel og ahornsirup.
Prep Time
10
minutes
mins
Cook Time
30
minutes
mins
Total Time
40
minutes
mins
Course:
Aftensmad
Cuisine:
Amerikansk
Keyword:
chicken and waffles, sydstatsmad
Servings:
4
portioner
Calories:
990
kcal
Author:
Sune Trudslev
Ingredients
Kylling
500
gram
kyllingeinderfilet
500
ml
kærnemælk
2
tsk
worcestershire sauce
2
tsk
chilisovs
300
gram
hvedemel
50
gram
majsmel
2
spiseske
salt
2
tsk
peber
2
tsk
hvidløgspulver
2
tsk
løgpulver
2
tsk
paprika
Vafler
270
gram
hvedemel
30
gram
fuldkornshvedemel
kan evt. erstattes med alm. hvedemel
2
æg
½
tsk
kanel
2
tsk
bagepulver
85
gram
smør
500
ml
kærnemælk
2
tsk
vaniljeekstrakt
Instructions
Marinér kødet
Kom kærnemælk, chilisauce og worcestershire sauce i en skål og rør det sammen.
Kom det i en forseglbar pose eller en opbevaringskasse med låg.
Tilføj kyllingestykkerne direkte ud af pakken.
Stil i køleskabet, mindst 2 timer. Gerne natten over.
Lav vaflerne
Del æggene i hvider og blommer.
Kom mel, sukker, kanel og bagepulver i en skål og bland det godt.
Smelt smørret i mikoovnen.
Tilsæt kærnemælken, smørret og æggeblommerne til melblandingen.
Rør til det er helt blandet.
Pisk hviderne til de er stive.
Fold hviderne ind i dejen.
Tilbered dejen i dit vaffeljern. Jeg fik 8 belgiske vafler ud af dejen.
Tilbered kyllingen
Varm din ovn op til 120 grader.
Kom hvedemel, majsmel, salt, peber, hvidløgspuler, løgpulver og paprika i en skål og bland det grundigt.
Tag kyllingen ud af køleskabet og dyp stykkerne i melet så det bliver helt dækket. Læg dem til side på en tallerken eller et stykke bagepapir.
Varm olie op i en pande med på medium høj varme. Hvis du bruger en friteuse skal den op på 175 grader.
Når olien er varm så steg halvdelen af fileterne ca. 2 minutter på hver side. I friteusen skal de have ca. 4 minutter.
Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Kom dem i et ovnfast fad og stil i ovnen. Stil også vaflerne ind.
Steg resten af af kyllingen og lad dem dryppe af.
Kom vaflerne på 4 tallerner. Drys med flormelis og hæld ahornsirup ud over.
Placér kylling oven på og kom en lille stykke smør på som smelter ud over den varme vaffel.
Så nemt er det at lave chicken and vaffles. Jeg håber det smager dig.
Nutrition
Serving:
1
portion
|
Calories:
990
kcal
|
Carbohydrates:
130
g
|
Protein:
50
g
|
Fat:
28
g
|
Saturated Fat:
14
g
|
Sodium:
3989
mg
|
Fiber:
6
g
|
Sugar:
7
g