Udskriv
5 fra 1 stemme

Tandoori kyllingeburger

Indisk mad kombineret med burgere. Det er frisk, det er lidt stærkt og det er fabelagtigt
Forb. tid20 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid30 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Fusion, Indisk
Antal: 4 burgere
Kalorier: 511kcal
Forfatter: Sune Trudslev

Ingredienser

Raita yogurtdip

  • 120 gram yogurt naturel
  • ½ agurk
  • et par grene frisk koriander
  • 1 forårsløg
  • ½ tsk stødt koriander
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk salt

Marinade

  • 80 gram yogurt naturel
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk olie
  • 2 spsk tandoori krydderi
  • 3 fed hvidløg, knust
  • 2 spsk frisk koriander, hakket fint
  • 2 spsk frisk ingefær, hakket fint
  • liquid smoke Hvis du ikke griller

Burgere

  • 4 kyllingebryst
  • 4 små naanbrød eller 2 store
  • 8 cherrytomater
  • ½ agurk
  • 1 salatblanding Jeg brugte en nordisk coleslaw fra Føtex
  • frisk koriander, til pynt
  • friske chilier, til pynt

Sådan gør du

Lav raita

  • Halvér agurken på langs og fjern kernene. Skær den i små tern
  • Hak koriander og forårsløg fint
  • Rør alle ingredienserne sammen i en skål og smag til med salt
  • Stil på køl til du skal bruge det

Marinér kødet

  • Rør alle ingredienserne til marianden sammen
  • Kom de kyllingebryst og mariande i en forseglbar pose og fordel marianden godt. Læg i køleskaber. Midst 30 minutter men gerne til dagen efter

Lav burgerne

  • Varm ovnen op til 200°C
  • Skær tomaterne i halve. Halvér agurken og fjern kernerne og skær i tern
  • Varm en pande eller grillen op til høj varme og steg kyllingen ca. 5 minutter på hver siden til den er færdig
  • Skær de friske chili i tynde skiver
  • Varm naanbrød i ovnen
  • Servér tandoori kylling på naanbrød. Pynt med agurk, tomat, raita, chili og koriander

Nutrition

Portioner: 1burger | Kalorier: 511kcal | Kulhydrater: 37g | Protein: 50g | Fedt: 15g | Mættet fedt: 3g | Salt: 985mg | Fiber: 2g | Sugar: 7g