fbpx
fra active dry yeast til frisk gær

Foodgeek’s gærkonvertering

Kommentér 8 svar

Din information

  1. carl Svar

    Hvis man skal bruge 18g instant yeast, er det så ikke lige lovlig meget med 95 g frisk gær? anbefaler du/i så at man bruger tørgær, skære ned på mængden eller bare bruge det?

    • Det lyder også som en heftig mængde. Hvor meget er dejens vægt. Normalt ville jeg sige at man skal bruge omkring 1 pakke (50g) frisk gær pr. 1000 gram mel. Det svarer til omkring 9 gram instant yeast eller 12 gram tørgær.

      Så hvis du ikke har 2000 gram mel i din opskrift ville jeg klar skære ned på gærmængden 🙂

  2. Når jeg vil lave tsk tørgær om til gram tørgær er der forskel på om jeg skriver 2.25 og 2,25… Hvilken er den rigtige?

      • Smukt… tak for hjælpen

      • Hej Sune
        På mange Amerikanske youtube videoer siger de man skal bruge meget varmt vand til tørgær og lade det stå i 5 minutter…
        Her specificerer du koldt… Hvorfor er der en forskel… ?

  3. Mads Juncker Svar

    Hej Sune
    Ønsker at konvertere frisk gær til surdej.

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.