Bland surdejen, rugmel og salt i en medium skål til de er helt blandet.
Tilsæt havregryn og kerner.
Tilsæt vand og bland dejen. Bliv ved med at tilsætte mere vand til du har en tyk grød.
Fermentering
Dæk skålen og lad dejen fermentere i en 2 til 3 timer.
Hvis du ikke har tænkt dig at bage dejen når fermenteringen er overstået så kom skålen i køleskabet til du skal bruge den. Den kan sagtens holde sig en uge.
Rul dejen ud
Varm din ovn til 180° varmluft. Hvis du ikke har varmluft skal du måske bage lidt længere.
Kom dejen ind imellem to stykker bagepapir og rul den tyndt ud med en kagerulle.
Dejen skal fylde fra kant til kant.
Tag det øverste stykke bagepapir af og skær dejen ud til passende stykker. Jeg plejer at lave ti.
Bag knækbrød
Når ovnen er varm så flyt bagepapiret over på en bageplade.
Kom det i ovnen og bag 20 minutter.
Tag bagepladen ud og del de enkelte knækbrød ud i stykker. F.eks. med en skarp kniv.
Bag 5-10 minutter mere til knækbrødet er gyldent og knasende.