Go Back
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
4.31
from
23
votes
Æbleskriver med surdej
Fantastiske, luftige, søde og sprøde æbleskiver lavet med surdej. Så bliver det ikke bedre.
Forb. tid
15
minutter
min
Tilb. tid
20
minutter
min
Fermentering
12
timer
t
Samlet tid
12
timer
t
35
minutter
min
Ret:
Dessert, Morgenmad
Køkken:
Dansk
Keyword:
jul, surdej, æbleskiver
Antal:
40
æbleskiver
Kalorier:
51
kcal
Forfatter:
Sune Trudslev
Equipment
Æbleskivepande
Ingredienser
Fordejen
250
g
hvedemel
250
g
surdej
30
g
sukker
500
g
mælk
2
spiseske
æblecidereddike
Dejen
2
æg
50
g
smør
¾
fint salt
1
tsk
natron
1
tsk
kardemomme
Sådan gør du
Lav fordejen - aftenen før
Bland mælken og æblecidereddiken og lad den så i 5 minutter.
Rør alle ingredienserne i fordejen sammen.
Lad stå dækket til ved stuetemperatur natten over (ca. 12 timer)
Lav dejen - næste dag
I en skål skal du røre æg, smør sammen. Tilsæt fordejen
På nuværende tidspunkt kan du stille dejen på køl til du skal bruge den.
Tilføj natron og salt og rør sammen. Dejen bør boble op
Bag æbleskiverne i en æbleskivepande. Server med flormelis og syltetøj.
Video
https://www.youtube.com/watch?v=BU2ebgMUoYU
Nutrition
Portioner:
1
æbleskive
|
Kalorier:
51
kcal
|
Kulhydrater:
7
g
|
Protein:
2
g
|
Fedt:
2
g
|
Mættet fedt:
1
g
|
Salt:
45
mg
|
Sugar:
1
g