Go Back
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
5
from 1 vote
Naanbrød med surdej
Enhver god curry skal bruge et fantastisk naanbrød. Dette er lavet med surdej som gør det både sundere og lækrere.
Forb. tid
15
minutter
min
Tilb. tid
32
minutter
min
Hævning
6
timer
t
Ret:
Aftensmad
Køkken:
Britisk, Indisk
Keyword:
britisk, fladbrød, indisk, naan, naanbrød, surdej
Antal:
8
naan brød
Kalorier:
232
kcal
Forfatter:
Sune Trudslev
Equipment
støbejernsstegepande
Ingredienser
Dej
300
g
hvedemel
150
g
sødmælksyogurt natural
7
g
salt
250
g
surdej
Til pensling
50
g
ghee
1
fed
hvidløg
Sådan gør du
Bland alle ingredienserne i en skål og bland det rigtigt godt. Alt melet skal være hydreret.
Hvis dejen er lidt tør, så tilsæt vand en spiseske af gangen. Dejen skal være klæbrig, men ikke våd.
Start med at lave tre sæt af stræk og fold med 30 minutter imellem.
Dejen skal hæve til mellem dobbelt til tredobbelt størrelse.
Når hævningen er færdig kom godt med mel på dit køkkenbord.
Tag et stykke dej og pres det ud til en aflang oval, omkring 20x25 cm. Den behøver ikke at være pæn.
Varm en støbejernsstegepande til mellemhøj varm og pensl en smule ghee på. Læg et stykke dej på panden.
Pensl toppen med en smule ghee.
Når dejen er boblet op og har brune pletter på undersiden, så vend den og varm den anden side.
Pensl panden med en smule ghee og lav resten af naan brødene.
Servér varme eller gem dem til senere.
Video
https://youtu.be/fKsIK40pXKA
Nutrition
Portioner:
1
naanbrød
|
Kalorier:
232
kcal
|
Kulhydrater:
36
g
|
Protein:
5
g
|
Fedt:
7
g
|
Mættet fedt:
4
g
|
Salt:
349
mg
|
Fiber:
1
g
|
Sugar:
1
g