Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Udskriv
5
fra
1
stemme
Chicken Katsu Curry
En lækker japansk karryret med supersprød kylling og en fabelagtig karrysovs
Forb. tid
30
min
Tilb. tid
30
min
Ret:
Aftensmad
Køkken:
Japansk
Keyword:
chicken katsu curry, curry, jordbæris, katsu, kylling
Antal:
4
portioner
Kalorier:
745
kcal
Forfatter:
Sune Trudslev
Ingredienser
Kylling
4
kyllingebryst
2
æg
panko rasp
hvedemel
Karrysovs
1
løg
stort
frisk ingefær
ca. 2x2x6cm
2
fed
hvidløg
2
spsk
karry
medium
500
ml
kyllingbouillon
2
spsk
majsstivelse
2
spsk
vand
2
spsk
soya
1
nip
sukker
Salat
1
gulerod
100
g
sukkerærter
2
forårsløg
håndfuld
koriander
1
lime
Ris
250
g
ris
450
g
vand
salt
Sådan gør du
Forbered grøntsagerne
Pil og hak løget fint.
Pil og hak de to fed hvidløg.
Skræl ingefæren med en teske og hak the fint.
Skræl guleroden og skær den i tynde strimler med din skræller.
Skær sukkerærter skråt.
Skær forårsløgene skråt.
Tag bladene af en god håndfuld koriander.
Skær en lim halvt over og skær den ene halvdel i både.
Forbered kyllingen
Fladgør kyllingebrysterne ved at lægge dem mellem to stykker bagepapir og slå dem flade med en kagerulle eller en stegepande.
Tag tre dybe tallerkener og fyld dem med hvedemel, to let piskede æg og den sidste med panko brødkrummer.
Tag et kyllingebryst og dyp det i melet og ryst overskydene mel af.
Dyp det i æg. Vær sikker på at der er æg over hele stykket.
Dyp det i panko og læg det på en tallerken.
Gentag med de tre andre kyllingebryster.
Tilbered risen
Kom ris og vand i en gryde og tilføj et godt nip groft salt.
Læg låget på og kog op. Når vandet koger så skru ned til en svag simren.
Lad risene simre i 12 minutter og tag dem af varmen og lad dem hvile i 12 minutter.
Lav saucen (mens risenene koger)
Bland 2 spsk majsstivelse med 2 spsk vand.
Varm en god klat olie over medium varm og tilføj karrypulveret for at udvikle smagen.
Tilføj løg, hvidløg og ingefær og steg et par minutter til de er bløde.
Tilføj kyllingebouillon og kog op.
Tilføj noget af jævningen under omrøring. Lad de simre i omkring 30 sekunder.
Tjek sovsens tykkelse og kom mere jævning i hvis der er brug for det.
Tilføj soya og et nip sukker og lad sovsen simre i 10 minutter.
Hvis du gerne vil have en glat sauce så brug en håndblender til at blende saucen.
Steg kyllingebrysterne
Varm en god gang olie i bunden af en stegepande. Der skal være nok olie til at gå op 0,5 - 1 cm.
Steg kyllingebrysterne 5 minutter på hver side.
Skær kyllingebrysterne i skiver.
Lav salaten
Tilføj alle ingredienserne til salaten i en lille skål og pres den halv lime ud over salaten.
Bland salaten med hænderne.
Servér retten
Kom ris i en lille skål og skub den ned i skålen med bagsiden af en ske. Vend den ud på tallerkenen.
Læg den skiveskårne kylling på toppen af risen og hæld karrysauce over.
Arrangér salaten på tallerkenen og læg en limebåd ved.
Video
Nutrition
Portioner:
1
portion
|
Kalorier:
745
kcal
|
Kulhydrater:
95
g
|
Protein:
63
g
|
Fedt:
11
g
|
Mættet fedt:
3
g
|
Salt:
1262
mg
|
Fiber:
6
g
|
Sugar:
6
g