Twinkies er en ikonisk snackkage fra USA. Dette er en bundtkage inspireret af Twinkies med en lækker fugtig sandkage fylde med et smukt glinsende skumfidusfyld
Tag alle ingredienserne til kagen ud af køleskabet og lad den komme op til stuetemperature. Ca. 30 minutter.
Tænd ovnen på 180°C. Jeg brugte varmluft.
Smør din bundtfrom grundigt. Jeg brugte en bagespray.
Drys mel i formen med en si. Det er vigtigt at hele formen er helt dækket så kagen kan slippe formen når den kommer ud af ovnen.
Vend formen på hovedet og slå den let mod bordet så det overskydende mel falder ud.
Dejen
Kom sukker og smør i tern i skålen til din røremaskine.
Pisk smør og sukker med piskeriset til det er lyst og luftigt.
Mens maskinen kører på medium hastighed skal du tilføje æggene ét af gangen. Vær sikker på at hver æg er helt blandet i før du tilføjer det næste.
Stop maskinen og drys bagepulver og salt ud over toppen af dejen. Tænd for maskinen til det er blandet ind i dejen.
Tilføj en trediedel af melet. of the flour. Rør til det er blandet. 10 til 15 sekunder.
Tilføj halvdelen af mælken. Rør til det er blandet.
Tilføj en trediedel mel mere. Rør til det er blandet.
Tilføj resten af mælken. Rør til det er blandet.
Tilføj det sidste mel. Rør til det er blandet.
Hæld dejen ned i formen. Prøv at få lige meget over det hele. Brug en våd dejskraber til at gøre toppen jævn.
Bag i 40-45 minutter til kagen er gyldenbrun og en tandstik kommer ud uden dej på. Vær sikker på at du stikker tandstikken ned i dejen et sted hvor toppen er lidt knækket så den lidt hårdere skorpe på kagen ikke skraber den ikke færdige dej af tandstikken.
Fjern fra ovnen og stil formen på en rist i 15 minutter.
Læg risten oven på formen og vend den om og lad kage falde ud af sig selv. Lad den afkøle helt før du går videre.
Forbered kagen til fyldet
Læg et blad husblas i en skål med vand og lad det stå i mindst 10 minutter.
Du skal udhule kage ved hjælp af en urtekniv. Skær en ydre ring hvor du holderkniven ind mod midten af kagen med en vinkel på 45° grader. Skær herefter en indre ring hvor du skærer ud mod midten af kagen med en vinkel på 45°. Se videoen for at se hvordan du gør.
Fjern det kage som er i udhulningen med dine fingre. Hvis noget af det ryger ind i din mund, i denne process, så er det helt acceptabelt ;)
Brug herefter en spiseske til at runde udhulningen. Når du er færdig så slå alle krummerne ud.
Lav fyldet
Bland æggehvider, flormelis og citronsaft en varmebestandig skål.
Sæt skålen over en gryde med simrende vand. Vandet må ikke røre ved skålen.
Pisk konstant og varm blandingen op til 79°C
Tag skålen af når temperaturen er nået.
Knug husblassen så det oveskydende vand kommer ud og tilføj den til blandningen. Rør til husblassen er helt opløst.
Hæld blandningen i din køkkenmaskines skål.
Start med at piske langsomt og så skru op langsomt til du når fuld hastighed.
Pisk til massen er stiv (10-15 minutter).
Kom marengsmassen i en sprøjtepose. Luk den i toppen og klip et stort hul i buden.
Kom fyldet i kagen.
Put et stykke kagepap oven på kagen. Vend den om og stil den på serveringstallerkenen.
Drys flormelis over kagen gennem en sit. Slå let på siden så falder der flormelis ud.