Skær kartoflerne let firkantetede og skær ud i pommes stave. De skal være omkring 2cm x 2cm x 6cm.
Kom en en skål og stil under rindende vand i fem minutter for at skylle stivelsen af overfladen.
Fyld en gryde med vand og varm vandet op og simmer kartoflerne til de er lige ved falde fra hinaden. Det er vigtigt at vandet simrer og ikke bulderkoger. Det tager normalt tyve til tredive minutter afhængig af kartoflen.
Tag dem forsigtigt ud af vandet og læg på en rist og lad dem tørre i ca. 15 minutter.
Sæt hele risten i fryseren i en time. Dette er for at fjerne fugt fra overfladen af kartoflerne.
Hæld olien i en gryde eller friteuse og varm op til 130°.
Steg kartoflerne til de er let brune og overfladen en smule poppet op. Det tager ca. fem minutter.
Tag dem ud af olien og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Læg dem tilbage på risten og stil den i fryseren i en time.
Varm olien op til 190°. Steg kartoflerne til de er gyldne. Det tager mellem fem og ti minutter.