Det blødeste, mest luftige hvedebrød du nogensinde har prøvet. Det er perfekt til en sandwich, og det pga. den måde det er lavet på holder det sig fugtigt i mange dage.
Kom 25 gram hvedemel og 125 gram mælk i en gryde og rør grundigt sammen
Tænd på mellemlav varme og rør rundt til at du får en tyk og glat masse, lidt som budding
Køl bladninngen af. Den må godt være lunken når du kommer den i dejen, men er den for varm vil den slå gæren ihjel
Bland og ælt dejen
Bland mel, skummetmælkspulver, tørgær, salt, og sukker sammen med et piskeris i din mixerskål
Slå ægget ud i en skål og mix det sammen med en gaffel
Lav en hul i midten af melblandingen, hæld 25 gram æg, resten af mælken, piskefløden og 120 gram af tangzhongen ned i hullet. Gem resten af ægget til senere
Sæt skålen på din maskine og rør dejen sammen med din spade ved langsom hastighed
Når det hele er blandet godt så skift til dejkrogen og ælt til din dej klarer vinduesrudeprøven. Hvis dejen er for våd og ikke vil slippe bunden må du godt tilsætte lidt mere mel, men pas på den ikke bliver for tør
Jeg æltede i omkring 20 minutter før min dej kunne klare en god tynd vinduesrude
Første hævning
Lav en kugle ud af dejen og læg den i en skål smurt med olie. Vend dejen rundt så der er olie på hele overfladen. Dæk skålen til og lad dejen hæve varmt indtil dejen er vokset til dobbelt størrelse
Sidste hævning
Smør en brødform med smør
Del dejen i fire lige store dele (jeg vejede dejen og delte med 4, så jeg var sikker)
Tag en klump dej og form den til en hurtig kugle. Tryk den flad med hånden.
Rul dejen ud med en kagerulle til den er ca. ½ cm tyk
Rul dejen sammen til en stram rulle
Tryk dejen flad og rul den ud igen. Den bliver meget aflang. Den skal ca. være sammen bredde som din brødform
Rul dejen stramt på den korte led og sæt dejen ned i brødformen
Forsæt med de resterende 3 og sæt dem alle i brødformen. De skal sådan nogenlunde udfylde bunden af formen
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse under et klæde
Når du kan se at dejen er ved at være i nærheden af rette størrelse, så varm ovnen op til 170°C (varmluft)
Bagning
Rør resten af ægget fra tidligere med et skævt mælk
Pensl det forsigtigt ud over dejen
Bag brødet i ca. 30-35 minutter til det er færdigt. Hvis din ovn ikke varmer helt ens så vend brødet undervejs
Tag ud af formen og lad køle af i minimum en ½ time på en bagerist