Go Back
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
4.60
from
10
votes
Verdens bedste kringle
Verdens bedste kringle med margarine. Det giver en langt bedre tekstur end hvis man bruger smør. Det er videnskabeligt bevist. Eller noget.
Forb. tid
20
minutter
min
Tilb. tid
15
minutter
min
Hævning
2
timer
t
Samlet tid
2
timer
t
35
minutter
min
Ret:
Dessert, Snack
Køkken:
Dansk
Keyword:
danmarks bedste kringle, kringle, søren ryge, verdens bedste kringle
Antal:
4
kringler
Kalorier:
2051
kcal
Forfatter:
Ukendt
Ingredienser
Dejen
2
dl
lunkent vand
300
gram
margarine
50
gram
gær
3
spiseske
sukker
3
æg
450
gram
hvedemel
1½
tsk
salt
Remonce
225
gram
sukker eller brun farin
225
gram
smør
1
tsk
kardemomme
200
gram
rosiner
150
gram
marcipan
Pynt
50
gram
hasselnødder i flager
perlesukker
Sådan gør du
Gær røres ud i vand, margarine i tern, æg, salt og sukker - kommes i en skål og dækkes over og står på køkkenbordet en halv times tid.
Tilsæt mel og ælt sammen - lad hæve en times tid.
Rul ud med rigeligt mel til en firkant på ca. 50x70 cm - den korte led skal være længden på din bradepande plus ca. 4 cm - del i 4 stænger.
Kom smør, brun farin og marcipan op i en lille skål og massér det sammen med fingerene
Hæld fyldet i midten, drys rosiner over fyldet luk kringlerne i enderne
Sæt alle fire i en bradepande (på langs) og pensl med sammenpisket æg og drys med masser af perlesukker og evt. hasselnøddeflager.
Tænd ovnen på 220°C.
Lad kringlerne efterhæve i en halv time tildækket.
Sæt i ovnen og bag i 5 minutter på 220°C.
Skru ned på 180°C og bag videre i 10 minutter.
Tag ud af ovnen og lad køle af på en bagerist.
Video
Nutrition
Portioner:
1
kringle
|
Kalorier:
2051
kcal
|
Kulhydrater:
207
g
|
Protein:
26
g
|
Fedt:
128
g
|
Mættet fedt:
44
g
|
Salt:
2074
mg
|
Fiber:
8
g
|
Sugar:
79
g